The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Fantastiske Falafel

af Ditte Ingemann 2. januar 2012

Jeg elsker falafler, men synes der er langt imellem gode falafeloplevelser. Ofte er de for tørre, kedelige eller smagsløse. Med denne opskrift kan jeg næsten garantere en fantastisk falafeloplevelse. 

 

Jeg har taget udgangspunkt i den klassiske falafelopskrift (hvis en sådan egentlig findes) og piftet den op med pinjekerner. Inden oliebadet rullede jeg dem i sorte sesamfrø og hakkede pistacienødder .

Alle ingredienserne blendes sammen og rulles derefter til små kugler; der bliver cirka 20 stk. af denne opskrift. Varm en hel del olie op i en pande eller gryde, læg falaflerne ned i olien og lad dem blive gyldne inden de vendes. Pas på med at pille alt for meget ved dem, da de nemt kan gå i stykker. Når de er sprøde og gyldne på alle sider tages de op, og spises enten kolde eller varme.

Mine falafler blev spist sammen med pitabrød, salat og en dressing bestående af creme fraiche, granatæble og pistacienødder. Meget simpelt, friskt, smagfuldt og helt perfekt til 1. januar på sofaen med film og dyne.

Fantastiske Falafel was last modified: juli 16th, 2013 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Nytårs-Popcakes
næste
Min (næsten) perfekte pizza

Mere af det samme

Grøn pizza & fladbrød

2. juli 2015

Grønt tilbehør

2. oktober 2015

Mine 10 bedste salater

27. april 2014

Kikærte-curry med kærlighed

5. januar 2012

Mos af tre slags bønner

29. november 2011

Perlerisotto med rosenkål

22. november 2011

Sommerpizza med pesto

14. august 2012

Quinoa & Blomkål

31. oktober 2013

Low Carb Grønt

8. april 2015

Grønne måltider

15. maj 2015

15 kommentarer

Birgit Mathiesen 3. januar 2012 at 08:16

Hej Ditte.
Ja det ser lækkkert ud og en perfekt januar menu :O)
Hvad er tahin ??
Knus og godt nytår

Svar
Ditte 3. januar 2012 at 13:18

@Birgit; Godt nytår. Tahin/tahini er en pasta/smør lavet af sesamfrø og smager meget kraftigt og aromatisk. Det kan fåes i langt de fleste supermarkeder og bruges bl.a i humus.

Svar
Jeanette 3. januar 2012 at 08:38

De ser godt nok flotte ud. Dem må jeg afprøve en eller anden dag.

Svar
Sebrina 3. januar 2012 at 19:15

mmm de ser og lyder gode! Må afprøves :)

Svar
Ditte 4. januar 2012 at 20:57

Tak for kommentarerne – jeg vil varmt anbefale at prøve disse falafler!

Svar
Mai Britt 6. januar 2012 at 11:44

Hej Ditte :-)

Uhm hvor ser det bare lækkert ud. Er de lette at lave?

Svar
Ditte 7. januar 2012 at 12:57

@Mai Britt; Selv falafel-massen er super nem at lave, men ved stegningen skal man være lidt forsigtigt, da de nemt kan begynde at smuldre, hvis man piller for meget ved dem. I nogle opskrifter tilsættes æg, hvilket kan hjælpe til med at binde masse bedre sammen. Men vil klart anbefale dig at teste dem :-)

Svar
Anders 8. januar 2012 at 15:26

Super lækker opskrift. Hvis man udskifter de forkogte kikærter med kikærter der har ligget i blød i 8-10 timer uden at blive kogt efterfølgende, får du en mere sammenhængende masse som ikke falder så let fra hinanden under stegning :)

Svar
Ditte 8. januar 2012 at 15:40

@Anders; tak for det gode tip! Det skal jeg da helt sikkert prøve.

Svar
Maria 20. januar 2012 at 19:13

Hej Ditte.
Har lige lavet dem til aftensmad og de smagte rigtigt godt. Men jeg var nød til at putte et æg i, for jeg kunne simpelthen ikke blende det ellers? Det var jo rigtig tørt og sådan? Nogle fif..

Svar
Ditte 20. januar 2012 at 19:32

Hej Maria, Mine hang faktisk fint sammen og jeg fulgte denne opskrift.. Men måske det kan skyldes at kikærter kan være forskellige og suge forskelligt. Men fint du puttede et æg i og fik det til at fungere…

Svar
Cecilie 20. februar 2012 at 18:45

Kære Ditte

Jeg er helt vild med din blog! Sikke nogle flotte, flotte billeder. Nu har jeg så prøvet min første opskrift fra din blog – fantastiske falafel. Og ih, hvor er de lækre.

Venligst,
Cecilie :)

Svar
Ditte 20. februar 2012 at 18:49

Hej Cecilie; tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog og at dine falafler blev gode :-)

Svar
Ko 17. marts 2012 at 10:10

tak de rigdit godt :D fra Holland

Svar
Ditte 17. marts 2012 at 15:34

:-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971