The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SundhedVegetar

2018 – Grøntsagernes År? eller!

af Ditte Ingemann 3. januar 2018

Skal vi ikke aftale, at 2018 kommer til at stå i grøntsagernes tegn? Det stemmer jeg i hvert fald for! Som I sikkert har luret, så lever jeg vegetarisk/vegansk meget af tiden, og grøntsager har altid været omdrejningspunktet i mit køkken og jeg definerer mine måltider ud fra grøntsager i stedet for kød – jeg er fascineret af alle aspekter af det grønne univers – lige fra de smukke farver, former, smage og dufte til konsistens og alsidighed. Planter og grøntsager er bare sjovere at arbejde med, hvis du spørger mig… Hvis du har et mål om at spise en smule flere grøntsager og måske spise vegetarisk et par gange om ugen, men mangler inspiration til at komme igang, så kan jeg anbefale at kigge nærmere på mine bøger; VEGETAR og SALATSNEDKER, som er fyldt med lækre opskrifter og masser inspiration til grønne måltider. 

Klimabelastning, klimaaftryk og bæredygtighed er ord der bliver brugt i flæng, og når man snakker om disse begreber, synes jeg ikke man kan komme udenom at tale om kød vs. grøntsager. I disse år bevæger en grøn bølge sig ind over Danmark med stadig større styrke i takt med det øgede fokus på at spise mindre kød af hensyn til både egen sundhed, dyrevelfærd og planetens klima.

Det kan undre mig, hvorfor det er så pokkers svært for os danskere at spise og bruge grøntsager i vores daglige madlavning, men ordet ’vegetar’ har desværre stadig en klang af linser, tofu og rødbedebøffer krydret med lilla hippetørklæder og fodformede sko. Det er selvfølgelig en lidt firkantet opfattelse, men for mange spiller kødet stadig hovedrollen i måltidet. Jeg håber, at jeg igennem mine bøger og her på bloggen kan appellere til selv det mest kødelskende hjerte og hjælpe med at få øjnene op for hvor delikat, velsmagende og mættende en vegetarisk og plantebaseret kost kan være.

Jeg tror mange synes det virker en smule uoverskueligt at spise en vegetarisk kost, men bare rolig….. det er slet ikke så svært at spise vegetarisk, og alle opskrifterne i mine bøger er nemme at gå til, uanset om du er inkarneret vegetar eller blot nysgerrig på det grønne univers. Hvis du gerne vil begynde at spise mere grønt, så er mit råd at starte med fx. en dag om ugen eller et måltid om dagen og efterhånden trappe op – pas på ikke at gabe over for meget, så det i stedet for en succesoplevelse ender med en fiasko.

I løbet af januar vil jeg dele ud af mine gode råd til at spise mere grønt og dele masser af lækre vegetariske opskrifter – håber I vil læse med.

2018 – Grøntsagernes År? eller! was last modified: januar 3rd, 2018 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Året der gik, 2017
næste
Vind en Salatsnedker

Mere af det samme

Kold sommer-gazpacho

29. juli 2016

tosset med tærte

20. marts 2012

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Fisk & Fritter – Low Carb

10. februar 2015

Ristede pastinakker med sød tahindressing

20. oktober 2016

Spicy sommer suppe

29. april 2012

Grøn Mandag / Fyldte søde kartofler

29. august 2016

Cheeseburger med kikærter & kål

10. juli 2012

Risotto & rejsetanker…

18. maj 2013

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

6 kommentarer

La Cucina Nada 3. januar 2018 at 13:08

Jeg stemmer i, Ditte!
Selvom jeg spiser forholdsvist mange grøntsager og ikke har så svært ved at lade dem tage hovedrollen på min tallerken,
så tager jeg mig selv i ofte at tænke på kødet først. Tror det er en mangeårig vane – en vanetænkning som skal brydes.
For jeg er fuldstændig enig med dig i at grøntsager er så meget sjovere at arbejde med i køkkenet. At de så oveni er langt billigere er en sidegevinst.

Glæder mig til at læse med, og blive endnu mere inspireret.
Godt grøntsags-nytår til dig,
La Cucina NADA

Svar
Ditte Ingemann 4. januar 2018 at 11:05

Tak for din søde kommentar – dejligt du læser med…. Du har helt ret i, at det for mange (inkl. mig selv) er en vane at have kødet i fokus og glemme grøntsagerne :-) Men jeg håber jeg kan give ny inspiration til de grønne retter, så vi alle kan blive vilde med at spise grøntsager! Godt nytår til dig – KH Ditte

Svar
Marianne 3. januar 2018 at 18:03

Hej Ditte.
Jeg synes det er en forrygende idé. Talte lige med gemalen om at det er det vi skal satse på i det kommende år. Grøntsager. Så det vil passe mig rigtig fint.

Alt godt til alle i det nye år
Marianne

Svar
Ditte Ingemann 4. januar 2018 at 10:49

Hej Marianne, Det lyder dejligt – håber du vil læse med i løbet af januar :-) Kh Ditte

Svar
Birgit Mathiesen 4. januar 2018 at 20:56

Glæder mig såååå mega meget.. til at følge dig i år 2018 :)

Svar
Ditte Ingemann 6. januar 2018 at 08:34

Tusind tak :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971