The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SundhedVegetar

Moderne rugbrødsmadder

af Ditte Ingemann 7. marts 2017


I Danmark spiser vi jo en hel del rugbrød – gerne sammen med leverpostej, spegepølse eller makrelsalat. Det kan være sjovt, sundt og smukt at toppe sin rugbrød- eller franskbrødsmad med forskellige grøntsager og frugter. Her er lidt inspiration til hvordan en sund frokost kan se ud – men det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser.

Rist nogle skiver brød, gerne surdejsbrød eller fx. nøddebrød – se opskrift nedenfor.
Top brødet med:

Skiver af jordbær & sort peber
Grillede nektariner, honning og timian
Avocado, chiliflager og sesamfrø
Hytteost & agurk
Flødeost, radiser & karse
Æble & nøddesmør
Hvidløg, tomat & purløg
Ærtemos & blødkogt æg. Ærtemosen laves ved at blende 1 dl optøede ærter med 1 spsk olivenolie, salt, 1 fed hvidløg og citronsaft.

{ Nøddebrød med grøntsager }
1 brød – ca. 18 tynde skiver

Dejlig mættende brød med nødder og revet grøntsager. Brødet er glutenfrit og kan bruges til morgenmaden, madpakken eller på ostebordet. Skær brødet i tynde skiver, og frys det ned i små portioner, så har du altid en skive brød klar, når sulten melder sig.

150 g grofthakkede nødder, fx valnødder, mandler, hasselnødder
150 g kerner og frø, fx solsikkerkerner, hørfrø, græskarkerner
3 æg
2 spsk chiafrø
150 g revet grøntsager, fx squash, kål, gulerod, spinat
2 spsk olivenolie
½ tsk havsalt

Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en franskbrødsform, 1 L, beklædt med bagepapir. Bag brødet ved 200 grader, varmluft i ca. 35 min. Vent med at skære det ud, til det er koldt. Opbevar brødet på køl. Det kan holde sig i ca. 3-4 dage.

Moderne rugbrødsmadder was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til surdej
næste
Tomatsuppe med røde linser

Mere af det samme

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

4 mættende morgenmadsopskrifter

12. januar 2015

galette au fromage de chèvre

28. januar 2012

Grøn Mandag / Auberginesalat

22. august 2016

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Mulligatawny suppe

18. december 2010

Hotcakes – Pandekager

8. januar 2015

VEGETAR

1. september 2016

Juice it up

7. juli 2016

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

1 kommentar

Nanna 15. marts 2017 at 09:24

Hvor ser det bare lækkert ud. Tak for inspiration :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen