The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SundhedVegetar

Moderne rugbrødsmadder

af Ditte Ingemann 7. marts 2017


I Danmark spiser vi jo en hel del rugbrød – gerne sammen med leverpostej, spegepølse eller makrelsalat. Det kan være sjovt, sundt og smukt at toppe sin rugbrød- eller franskbrødsmad med forskellige grøntsager og frugter. Her er lidt inspiration til hvordan en sund frokost kan se ud – men det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser.

Rist nogle skiver brød, gerne surdejsbrød eller fx. nøddebrød – se opskrift nedenfor.
Top brødet med:

Skiver af jordbær & sort peber
Grillede nektariner, honning og timian
Avocado, chiliflager og sesamfrø
Hytteost & agurk
Flødeost, radiser & karse
Æble & nøddesmør
Hvidløg, tomat & purløg
Ærtemos & blødkogt æg. Ærtemosen laves ved at blende 1 dl optøede ærter med 1 spsk olivenolie, salt, 1 fed hvidløg og citronsaft.

{ Nøddebrød med grøntsager }
1 brød – ca. 18 tynde skiver

Dejlig mættende brød med nødder og revet grøntsager. Brødet er glutenfrit og kan bruges til morgenmaden, madpakken eller på ostebordet. Skær brødet i tynde skiver, og frys det ned i små portioner, så har du altid en skive brød klar, når sulten melder sig.

150 g grofthakkede nødder, fx valnødder, mandler, hasselnødder
150 g kerner og frø, fx solsikkerkerner, hørfrø, græskarkerner
3 æg
2 spsk chiafrø
150 g revet grøntsager, fx squash, kål, gulerod, spinat
2 spsk olivenolie
½ tsk havsalt

Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en franskbrødsform, 1 L, beklædt med bagepapir. Bag brødet ved 200 grader, varmluft i ca. 35 min. Vent med at skære det ud, til det er koldt. Opbevar brødet på køl. Det kan holde sig i ca. 3-4 dage.

Moderne rugbrødsmadder was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til surdej
næste
Tomatsuppe med røde linser

Mere af det samme

Low Carb Grønt

8. april 2015

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Stegte madbananer

11. marts 2016

Grøn mandag / Spis vegetarisk

24. oktober 2016

Mit Grønne Køkken

1. september 2015

Fermenteret rødbedekvass

13. april 2016

Tips til at spise mere grønt

1. august 2016

Sommerpizza med pesto

14. august 2012

4 mættende morgenmadsopskrifter

12. januar 2015

Grøn sommermad

31. juli 2014

1 kommentar

Nanna 15. marts 2017 at 09:24

Hvor ser det bare lækkert ud. Tak for inspiration :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen