The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Grøn mandagKogebogVegetar

Grøn mandag / Spis vegetarisk

af Ditte Ingemann 24. oktober 2016

vegetar

Klimabelastning og bæredygtighed er ord der bliver brugt i flæng, og når man snakker om disse begreber, synes jeg ikke man kan komme udenom at tale om kød vs. grøntsager. I disse år bevæger en grøn bølge sig ind over Danmark med stadig større styrke i takt med det øgede fokus på at spise mindre kød af hensyn til både egen sundhed, dyrevelfærd og planetens klima. Grøntsager har altid været omdrejningspunktet i mit køkken og jeg definerer mine måltider ud af grøntsager i stedet for kød – jeg er fascineret af alle aspekter af det grønne univers – lige fra de smukke farver, former, smage og dufte til konsistens og alsidighed.

tacos

Det kan undre mig, hvorfor det er så pokkers svært for os danskere at spise og bruge grøntsager i vores daglige madlavning, men ordet ’vegetar’ har desværre stadig en klang af linser, tofu og rødbedebøffer krydret med lilla hippetørklæder og fodformede sko. Det er selvfølgelig en lidt firkantet opfattelse, men for mange spiller kødet stadig hovedrollen i måltidet. Jeg håber, at jeg i min nye bog VEGETAR kan appellere til selv det mest kødelskende hjerte og hjælpe med at få øjnene op for hvor delikat, velsmagende og mættende en vegetarisk og plantebaseret kost kan være.

Jeg tror mange synes det virker en smule uoverskueligt at spise en vegetarisk kost, men bare rolig….. det er slet ikke så svært at spise vegetarisk, og alle opskrifterne i min bog er nemme at gå til, uanset om du er inkarneret vegetar eller blot nysgerrig på det grønne univers. Hvis du gerne vil begynde at spise mere grønt, så er mit råd at starte med fx. en dag om ugen eller et måltid om dagen og efterhånden trappe op – pas på ikke at gabe over for meget, så det i stedet for en succesoplevelse ender med en fiasko.

Hvis du mangler inspiration, så kan jeg varmt anbefale min bog VEGETAR, som består af 140 vegetariske opskrifter (og en stor del veganske ) – der er noget for enhver smag og til enhver lejlighed – vigtigst af alt er at retterne er nemme, velsmagende og du bliver mæt af dem. Hvis du gerne vil købe et signeret eksemplar af bogen, så kan du lige nu købe den i min egen shop – læs mere her.

vegetar-1

vegetar-4

vegetar-3

ditteingemann

vegetar-5

vegetar-2

vegetar-6

vegetar

vegetar-7

vegetar-cover

Grøn mandag / Spis vegetarisk was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Choke-shake med avocado & hemp
næste
Verdens nemmeste æblekage

Mere af det samme

Rød “risotto”

16. oktober 2012

Tips til at spise mere grønt

1. august 2016

Franske fristelser

18. november 2015

Vind Salater fra The Food Club på...

20. april 2013

Min kogebogsdrøm

3. september 2012

Vaffelburgere

28. april 2015

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

Kikærte-curry med kærlighed

5. januar 2012

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

2 kommentarer

Maiken Kristensen 24. oktober 2016 at 17:47

Kære Ditte,
Min kæreste og jeg er lige flyttet fra København til Jylland (Vestjylland, godt ude på landet). Jeg har længe stillet samme spørgsmål som dig og har lige netop fundet et muligt svar. Vi begyndte nemlig også pludselig at spise væsentlig mere kød og meget mindre grønt, simpelthen på grund af udvalget og kvaliteten af det grønne. Særligt i vores landsby med to købmænd hvor kinakål og iceberg forsat er de mest solgte salater. Jeg har flere gange spurgt dem om de ikke ville bestille spinat hjem og jo med glæde det gør de gerne. Men det er af en ringe kvalitet uden smag og som købmanden siger, han kan ikke sælge nogle af dem som vi ikke køber. Det er simpelthen så ærgerligt. Der er desuden et meget begrænset udvalg af tørvarer der typisk indgår i vegetarisk livsstil. Det meste vores købmænd har er brevsovs og Knorr lasagne. Desværre… Det har for os gjort det rigtig svært at leve mere eller mindre kødfrit og det er sku ærgerligt. Jeg håber at det ændrer sig, jeg tvivler dog. I mellemtiden så leverer Aarstiderne heldigvis grønt og vi hamstrer hver gang vi er i nærheden af tørvarer som kan gøre grøntlivet en tand mere spændende. Og så suger vi til os af inspiration fra skønne bloggere som dig :-)

Svar
Ditte Ingemann 24. oktober 2016 at 22:44

Kære Maiken,

Tak for din kommentar og input – dejligt at høre, at I bruger Aarstiderne… de kan i hvert fald levere gode grøntsager og vegetariske måltidskasser. Og dejligt du læser med her på bloggen…tak for det.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971