The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Verdens nemmeste æblekage

af Ditte Ingemann 30. oktober 2016

kage-4
Jeg har netop bagt denne kage og sidder faktisk med munden fuld af kage mens jeg skriver dette indlæg. Kagen har jeg døbt verdens nemmeste æblekage, for den tager virkelig kun 5 minutter at lave – og min blev mikset sammen med morgenkaffe i hånden tidligere på dagen. Så hvis du ikke har planer resten af dagen og er en smule kagesulten, så kan jeg anbefale at kaste sig over denne opskrift. 

Faktisk stammer idéen til denne opskrift fra min bog SUNDE SØDE SAGER, hvor der er en version med pærer – denne gang lavede jeg den med æbler og har justeret en smule i opskriften. Jeg har bagt kagen med sukrin gold og kokossukker, men du kan sagtens bruge almindelig sukker eller brun farin.

kage-1

{ Verdens nemmeste æblekage }
ca. 4-6 personer

100 g olivenolie
3 æg
skal fra 1 øko citron
50 g sukrin gold
50 g kokossukker
120 g mandelmel
50 g boghvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
2 æbler
, skåret i tynde skiver

Pynt:
ca. 3 spsk grofthakkede hasselnødder

Rør olivenolie, æg og citronskal godt sammen i en skål. Rør sukrin gold, kokossukker, mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kardemomme og kanel sammen i en anden skål og rør de våde ingredienser sammen med de tørre, indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i en smurt, aflang tærteform, gerne med løs bund, og placér æbleskiverne ovenpå dejen. Drys med hasselnødder.

Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter. Servér tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.

kage-3

kage-2

Verdens nemmeste æblekage was last modified: august 1st, 2017 by Ditte Ingemann
13 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grøn mandag / Spis vegetarisk
næste
Guide til Mexico / 2.0 (Isla Holbox + Akumal)

Mere af det samme

Cheesecake i glas

6. november 2013

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Sød søndag

4. oktober 2015

Cupcakes med lakrids

12. november 2011

Bagte chai-donuts med karamel

7. januar 2014

Æblekage med marcipan & mandler

4. oktober 2012

Kanelkage med nøddesmør

9. august 2017

Raw brownies

8. september 2014

13 kommentarer

Sine Olsen 30. oktober 2016 at 16:15

Kan man erstatte mandelmel med noget andet ?
Ser godt ud !!

Svar
Ditte Ingemann 30. oktober 2016 at 17:00

Jeg vil anbefale at bruge mandelmel – det giver en fantastisk smag og konsistens til kagen :-)

Svar
Anne Marie Raft 12. september 2017 at 12:28

Du kan erstatte mandelmel med kastaniemel, der også har en nøddeagtig smag

Svar
Inger 30. oktober 2016 at 16:25

Ser fantastisk lækker ud! Jeg har faktisk bagt en æblekage med crumbledej i dag – men næste søndag vil jeg prøve Verdens nemmeste æblekage :-) Flotte, flotte og indbydende billeder.

Svar
Ditte Ingemann 30. oktober 2016 at 16:59

Åhhhh, lækkert med crumble – det smager altså også bare godt :-)

Svar
Kasturi 30. oktober 2016 at 17:11

Ser lækker ud:) Er formens facon vigtig?

Svar
Ditte Ingemann 30. oktober 2016 at 17:24

Nej :-) Du kan sagtens bruge en rund tærteform.

Svar
Christina jensen 31. oktober 2016 at 06:08

Ser rigtig lækker ud , måske et dumt spørgsmål men hvad er sukrin gold .?

Svar
Ditte Ingemann 31. oktober 2016 at 09:13

Sukrin gold er gyldent og har en lækker smag – det minder om brun farin i både smag og udseende og indeholder blot 15 kcal pr. 100 gram. Sukrin gold er sammensat af flere naturlige sødestoffer, bl.a. et ekstrakt fra Stevia-planten. Du kan finde det i helsekostbutikker.

Svar
Lene 3. november 2016 at 20:32

Ser sørme lækker ud, men mener du virkelig olivenolie i en kage? Hvad med kokosolie ?

Svar
Ditte Ingemann 3. november 2016 at 20:38

JA – elsker olivenolie i kager :-)

Svar
Morten 3. november 2016 at 21:11

Vil man kunne bruge stevia istedet for sukrin gold?

Svar
Ditte Ingemann 6. november 2016 at 20:51

Jeg ved det faktisk ikke – jeg er ikke så glad for stevia, da jeg synes det smager meget kraftigt – men prøv dig frem :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen