Jeg har netop bagt denne kage og sidder faktisk med munden fuld af kage mens jeg skriver dette indlæg. Kagen har jeg døbt verdens nemmeste æblekage, for den tager virkelig kun 5 minutter at lave – og min blev mikset sammen med morgenkaffe i hånden tidligere på dagen. Så hvis du ikke har planer resten af dagen og er en smule kagesulten, så kan jeg anbefale at kaste sig over denne opskrift.
Faktisk stammer idéen til denne opskrift fra min bog SUNDE SØDE SAGER, hvor der er en version med pærer – denne gang lavede jeg den med æbler og har justeret en smule i opskriften. Jeg har bagt kagen med sukrin gold og kokossukker, men du kan sagtens bruge almindelig sukker eller brun farin.
{ Verdens nemmeste æblekage }
ca. 4-6 personer
100 g olivenolie
3 æg
skal fra 1 øko citron
50 g sukrin gold
50 g kokossukker
120 g mandelmel
50 g boghvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
2 æbler
, skåret i tynde skiver
Pynt:
ca. 3 spsk grofthakkede hasselnødder
Rør olivenolie, æg og citronskal godt sammen i en skål. Rør sukrin gold, kokossukker, mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kardemomme og kanel sammen i en anden skål og rør de våde ingredienser sammen med de tørre, indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i en smurt, aflang tærteform, gerne med løs bund, og placér æbleskiverne ovenpå dejen. Drys med hasselnødder.
Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter. Servér tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.
13 kommentarer
Kan man erstatte mandelmel med noget andet ?
Ser godt ud !!
Jeg vil anbefale at bruge mandelmel – det giver en fantastisk smag og konsistens til kagen :-)
Du kan erstatte mandelmel med kastaniemel, der også har en nøddeagtig smag
Ser fantastisk lækker ud! Jeg har faktisk bagt en æblekage med crumbledej i dag – men næste søndag vil jeg prøve Verdens nemmeste æblekage :-) Flotte, flotte og indbydende billeder.
Åhhhh, lækkert med crumble – det smager altså også bare godt :-)
Ser lækker ud:) Er formens facon vigtig?
Nej :-) Du kan sagtens bruge en rund tærteform.
Ser rigtig lækker ud , måske et dumt spørgsmål men hvad er sukrin gold .?
Sukrin gold er gyldent og har en lækker smag – det minder om brun farin i både smag og udseende og indeholder blot 15 kcal pr. 100 gram. Sukrin gold er sammensat af flere naturlige sødestoffer, bl.a. et ekstrakt fra Stevia-planten. Du kan finde det i helsekostbutikker.
Ser sørme lækker ud, men mener du virkelig olivenolie i en kage? Hvad med kokosolie ?
JA – elsker olivenolie i kager :-)
Vil man kunne bruge stevia istedet for sukrin gold?
Jeg ved det faktisk ikke – jeg er ikke så glad for stevia, da jeg synes det smager meget kraftigt – men prøv dig frem :-)