Jeg kastede mig i weekenden ud i ny dessert, Eton mess. Jeg må sige, at den blev ganske vellykket, så det er nok ikke sidste gang jeg begiver mig ud i den.
Eton mess er en gammel engelsk dessert, som blev serveret når Eton college afholdte deres traditionelle cricketturneringer. Desserten består af jordbær, marengs og flødeskum. Jeg brugte blåbær og granatæble, da jeg ikke kunne få fat i friske jordbær på denne tid af året. Så jeg lavede en ny og mere vinteragtig retroudgave serveret i farmors dessertskåle.
Eton mess ca. 4 portioner:
Marengs:
1,5 æggehvide
75 g sukker
Pisk æggehviderne med halvdelen af sukkeret til det er stift. Bland forsigtigt resten af sukkeret i. Sæt små toppe på en bageplade. Der bliver ca. 14-16 stk af denne portion. De bages i ca. 65 min ved 100 grader, ikke varmluft!
Pisk 1/4 L fløde til let skum og kom vanillekorn fra 1/2 vanillestang i. Bland derefter en pakke blåbær i. Knus tilsidst et par marengs ned i flødemassen.
Læg to marengs i bunden af en skål og kom lidt af flødemassen ovenpå. Drys granatæble udover og riv evt. lidt mørk chokolade henover desserten.