The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Snacks & tapanade

af Ditte Ingemann 1. december 2010

Disse pitabrøds-snacks er så nemme at lave og så smager de skønt sammen med en dip eller tapanade. 
Der skal bruges en pakke pitabrød og det er bedst at bruge almindelige hvide pita’er og ikke grove.
Klip hele vejen rundt om pitabrødet og flæk forsigtigt de to sider fra hinanden. Klip hver halvdel i otte små trekanter og læg dem på en bageplade. Hæld en smule olivenolie udover pita’erne og drys med salt og evt. tørret chili eller andre krydderier.
De bages i ovnen ved 200 grader indtil de er helt gyldne og sprøde. Hold øje!!

Jeg har efterhånden lavet denne tomat-tapanade rigtig tigtig mange gange, og den er altid en sikker vinder. Tapanaden kan bruges som tilbehør til ost, som dip, til pastaretter, i gryderetter eller i sandwich. Den er super nem at lave og kan holde sig i køleskabet længe.


Til et glas tapanade bruges:
1 glas soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld nødder eller kerner
Saft fra en halv citron
1 spsk. balsamico
salt, peber, sukker

Det hele blendes sammen til en ensartet masse. Det er vigtigt at olien fra tomaterne kommer med.

Jeg har ikke altid være pjattet med oliven, men de sidste år er jeg blev helt vild med dem. Jeg er mest til sorte soltørrede oliven – de smager fantastisk. Jeg kan have svært ved at spise et helt glas oliven selv, så det ender ofte med, at jeg laver tapanade ud af resten af glasset.

Oliventapanade:
1 glas sorte oliven med sten
1 fed hvidløg
Saft fra en halv citron
2 spsk olivenolie
1 spsk mandler
Evt. frisk basilikum

Det hele blendes sammen og smages til med salt og peber.

 

Snacks & tapanade was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Eton Mess!
næste
Mulligatawny suppe

Mere af det samme

Nemme hverdagsretter

2. december 2014

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Laksesliders med ramsløgsmayo

5. maj 2013

Curry & Cous-Cous

24. juni 2012

Grønt tilbehør

2. oktober 2015

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Mættende salat med laks & rejer

12. januar 2017

Vaffelburgere

28. april 2015

Mexi food

9. april 2011

Sprøde tundeller og smuk figensalat

29. oktober 2012

6 kommentarer

Emma 10. februar 2013 at 17:07

Skal oliven med sten blendes, så stenene også bliver blendet sammen??

Svar
Ditte 10. februar 2013 at 17:10

Nej, stenene skal ikke blendes med. Det har jeg vist ikke forklaret så godt, men jeg kan bedst lide oliven med sten… De skal selvfølgelig fjernes og smides ud :-) Du kan sagtens bruge oliven uden sten, så du slipper for pille-arbejdet!

Svar
Lise 20. juni 2014 at 20:54

Hold nu op den tomat tapanade er god!

Svar
Ditte 21. juni 2014 at 11:19

Den er nemlig rigtig god :-)

Svar
Marianne 25. september 2015 at 10:08

Jeg bemærker, at du har nødder/kerner i tomattapernaden og mandler i oliventapernaden. Giver de nogen specielt ekstra smag? Jeg har lavet uden, men tænker at tilsatsen måske gør noget godt ;-)

Svar
Tina Jakobsen 25. maj 2016 at 03:34

Hvis man har en kirsebær udstener tror jeg den også den kan bruges til at udstene oliven.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971