The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Laksesliders med ramsløgsmayo

af Ditte Ingemann 5. maj 2013

Jeg har haft en weekend med fut i og lige nu, mens jeg skriver dette blogindlæg, er jeg super træt og ville ønske jeg havde noget ligeså lækkert, som burgerne på billederne. Hvad er nemlig mere passsende på en energiforladt og tømmermændsramt søndag end burgere eller sliders, som disse miniudgaver kaldes. 

Fredag aften deltog jeg i mad+medier prisen 2013, hvor jeg var nomineret i kategorien “Bedste bog om mad”. Jeg vandt desværre ikke, da Signe Wenneberg løb med prisen for bogen “Spis din have”. Jeg er dog utrolig stolt og beæret over at være nomineret i den meget flotte kategori. Det var en rigtig fin aften og sikke et flot arrangement, som mad+medier havde stablet på benene. Jeg krydser fingre for, at jeg kan løbe med en af priserne til næste år :-)

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om sliders, men denne gang lavede jeg dem med små laksebøffer og ramsløgsmayonnaise, og det var et stort hit.

Burgerbollerne er helt almindelige grove boller, som jeg har lavet i miniudgaver. Ramsløgsmayo’en er bare en rigtig god mayo, som røres sammen med finthakkede ramsløg, salt og peber. Derudover kom der grøn chili, hjemmesyltede agurker og rucola i mine sliders.

Små laksebøffer, 8 stk.:

400 fersk laks uden skind
1 æg
1 spsk soja
4 limeblade, tørrede eller friske
4 spsk panko-rasp
2 tsk karrypasta, gerne rød
2 forårsløg, fintsnittet
neutral olie, til stegning

Skær laksen i mindre stykker og kom det i en blender, minihakker eller foodprocessor . Tilsæt æg, soja, limeblade, rasp og karrypasta og blend det hele godt sammen til en ensartet fars. Rør fintsnittet forårsløg i farsen til sidst.

Varm olie godt op i en pande og form 8 små bøffer af farsen. Steg laksebøfferne til de er sprøde og gyldne, ca. 5 min på hver side.

Bøfferne kan sagtens bruges i en sandwich, på madpakken eller som aftensmad med en sprød salat til.

Laksesliders med ramsløgsmayo was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Ultra nem pæretærte
næste
Dagens salat

Mere af det samme

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

Brød á la Barca

22. maj 2012

Sommerpizza med pesto

14. august 2012

Wok á la søndag

27. marts 2011

Curry & Cous-Cous

24. juni 2012

Deller i curry

23. november 2010

Dobbelt op på salater

14. november 2012

Risotto med græskar & salvie

27. november 2012

Spicy gryderet med marokkansk touch

28. april 2017

Grillede naan-pizzaer med figner & parmaskinke

21. maj 2017

14 kommentarer

Sysleren 5. maj 2013 at 18:42

Mmm, sådan en kunne jeg godt spise nu, og jeg er endda mæt. Havde jeg været med til at udpege vinderen og først smagt en af dem der, tror jeg ikke, at Signe Wenneberg havde vundet.

Svar
Ditte 5. maj 2013 at 19:07

Hi hi, det var sødt af dig :-)

Svar
Mikala McCormick 5. maj 2013 at 21:22

Fantastiske sliders – laekker sammensaetning af ingredienser og smukke fotos – Glaeder mig til at lave dem – er de lige saa gode kolde som varme? TAK!! Og tillykke med normineringen!!

Svar
Ditte 6. maj 2013 at 06:55

Tusind tak – jeg spiste nogle af bøfferne på et stykke rugbrød og de smager altså også godt kolde :-)

Svar
Mikala McCormick 6. maj 2013 at 10:26

Tak – lyder ogsaa laekkert paa rugbroed. Vil lave dem til 100 – 18 aarige…saa bliver noed til at vaere kolde :) TAK igen!

Svar
Ditte 6. maj 2013 at 10:43

Hold da op – det skal nok blive et hit. God fornøjelse :-)

Svar
Jannie 6. maj 2013 at 07:49

Hold fast, det ser godt ud. Og de lyder endnu bedre endnu. De skal helt sikkert prøves af. Stort tillykke med nomineringen – det er super flot at blive nomineret overhovedet. Det kan du virkelig være stolt af.

Svar
Ditte 6. maj 2013 at 10:50

Tusind tak, Jannie ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 6. maj 2013 at 17:29

Ååh.. de laksebøffer ser og lyder bare så lækre..
De skal vist prøves her i “Flyvdagsferien”..
Wauv.. til en frokost og en kold Viborg Bryg :O)
Kæmpe tillykke med nomineringen, kanon flot og super cool :)
Kh. Birgit

Svar
Ditte 6. maj 2013 at 18:18

Mmm, en god øl ville være perfekt til. Du kan roligt kaste dig ud i bøfferne både til burgere eller bare til en lækker salat :-)

Svar
Susann Romy 6. maj 2013 at 20:11

Det bugner bare af ramsløg i blogverdenen. Må snart have fat i noget mere. Har allerede brugt den kæmpe pose min svigermor kom forbi med i sidste weekend. Det lyder skønt med ramsløg mayo!!!

Svar
Ditte 6. maj 2013 at 20:14

Ja, ramsløg er blevet utrolig trendy :-) Men det smager også godt, især sammen med mayo – det må du prøve :-)

Svar
Birgit Mathiesen 7. maj 2013 at 06:01

Det der panko-raps er det meget bedre end alm. rasp ??
Giver det en bedre smag eller sprødhed ??
Men når det er inde i feks dine laksedeller er det så ikke ok at bruge alm. rasp, tænker jeg..
(når ikke lige ned i byen, for det skal vel købes ved en “kineserkøbmand” :)
Ja, laksedeller og en lækker salat fra din smukke salatbog, bliver dagens sommer menu her :o)
Knus

Svar
Ditte 7. maj 2013 at 08:41

Du kan sagtens bruge almindelig rasp – det giver sikkert det samme resultat. Jeg er vild med panko, som er japansk rasp og jeg havde tilfældigvis lige en rest, som røg i laksedellerne :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971