The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSundhed

Nem hverdagsmad

af Ditte Ingemann 21. januar 2015

IMG_6280

Her kommer tre idéer til nemme, sunde hverdagsretter, som indeholder lettere tilbehør end de traditionelle kogte kartofler, ris eller pasta.

chili-con-carne

Chili con carne med blomkålsris og syltede løg, 4 pers.: (opskrift fra Low Carb fra The Food Club) 
42 g kulhydrat pr. person

Denne ret tager lang tid at lave, men heldigvis passer den sig selv det meste af tiden – jeg kan godt lide at bruge spidsbryst, men du kan sagtens bruge andre udskæringer fx. oksebov, og skal det gå hurtigt, så brug hakket oksekød.

Chili:
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, revet
1 rødløg, finthakket
2 stængler bladselleri, i tynde skiver
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt chipotle chili
1 tsk kanel
1 kg okse spidsbryst eller oksebov
4 spsk syltede jalapenos, gerne uden sukker
30 ml stærk kaffe
2 dåser hakkede tomater
1 dl vand
10 g chokolade, 100%
½ – 1 squash
100 g kogte kidneybønner, gerne fra dåse
1 spsk kokossukker
salt

Blomkålsris:
1 lille blomkålshoved
1 bdt koriander

Syltede rødløg, 1 stort glas:
3 rødløg, i tynde skiver
1 dl æblecidereddike
1 dl vand
2 tsk havsalt
ca. 4 spsk sukrin gold
1 tsk peberkorn

Salsa:
2 moden avocado
1 rød peberfrugt, i små tern
2 stængler forårsløg, finthakket
100 g tomater, i små tern
saft fra ½ lime
salt og peber

Chili: Varm olie op i en stor gryde og svits hvidløg, løg, selleri og de tørrede krydderier. Skær oksekødet i mundrette tern og svits dem med indtil de er gyldne. Tilsæt jalapenos, kaffe, tomater og vand og lad det hele simre i ca. 3-4 timer eller indtil kødet er mørt. Tilsæt chokolade, små tern af squash, kidneybønner og sukker og lad retten simre yderligere 1 time. Kødet skal være så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler. Smag retten til med salt og mere chili.

Blomkålsris: Skær blomkål ud i grove stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med koriander – blend indtil det ligner ris.

Syltede rødløg: Kom skiver af løg i en rent syltetøjsglas. Kog de øvrige ingredienser op og hæld den varme lage over løgene. Kom låg på glasset og opbevar de syltede løg på køl.

Salsa: Mos kødet fra avocado’erne i en skål og rør det sammen med peberfrugt, forårsløg og tomat. Smag salsa’en til med limesaft, salt og peber.

Servér chili con carne sammen med blomkålsris, syltede løg og avocado-salsa.

Chili con carne

grillet-kylling

Grillede kyllingebøffer med fennikelsalat, 2-3 pers.:
ca. 8,5 g kulhydrat pr. person

Disse bøffer passer rigtig godt til en varm sommeraften – retten er nemlig let og lækker. Jeg foretrækker at bruge økologisk hakket kød, men kan du ikke finde det, kan du bruge konventionelt produceret kød.

600 g økologisk hakket kyllinge/hønse-kød
2-3 fed hvidløg
1 bdt koriander (kan erstattes af persille)
skal fra 1 økologisk citron
salt og peber

Salat:
½ spidskål, ca. 400 g
1 fennikel
10 g revet ingefær
4 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
salt og peber

Andet:
2 citroner

Rør hakket kød sammen med revet hvidløg, hakket koriander, citronskal, salt og peber. Form farsen til 3-5 bøffer.

Skær spidskål og fennikel i meget tynder strimler, brug enten et mandolinjern eller en meget skarp kniv. Rør revet ingefær, olie, citronsaft, salt og peber sammen – smag til. Fordel dressingen godt rundt i salaten. Gril bøfferne på en grill eller på en grillpande – pensl evt. bøfferne med en smule olie inden. Halvér citronerne og grill dem på skærefladen i ca. 3-4 minutter, så de bliver gyldne og en smule karameliserede. Servér bøfferne med salat og grillede citroner – det smager rigtig skønt og aromatisk at presse de grillede citroner over salaten og bøfferne.

Tip: Hvis du vil have en smule mere fedt til din salat, så drys en smule ristede mandler eller smuldr lidt feta over salaten.

Svinespyd

Svinekødsspyd med halloumi, 2-3 pers.:
ca. 2,5 g kulhydrat pr. person

500 g svinemørbrad
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk oregano
salt og peber
250 g halloumi ost (kan købes i større supermarkeder eller tyrkiske grønthandlere)

Salat:
200 g blandet salat, fx. babyspinat, ærteskud, grønkålsblade, hjertesalat
8 radiser

Dressing:
3 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk grov sennep
skal fra 1 økologisk citron

Afpuds mørbraden og skær den ud i små tern. Vend kødet med olie, rosmarin, oregano, salt og peber. Skær halloumi ud i tern på størrelse med kødet – fordel kød og halloumi på træspyd. Steg spydene på en grill eller grillpande – sørg for at vende spydene, så de bliver grillet på alle sider. Spydene er færdige efter ca. 8 minutter.

Kom salat i en stor skål og skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem i salaten. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og servér den sammen med de grillede spyd.

Tip: Da retten er rimelig let, kan den serveres sammen med grillede grøntsager og evt. lækker pesto.

Nem hverdagsmad was last modified: januar 21st, 2015 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Brød – brød – brød
næste
Granola-barer med chokotop

Mere af det samme

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

F for falafel

29. august 2013

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

5 nemme opskrifter med æbler

24. september 2018

Vaffelburgere

28. april 2015

Tarteletter med hvide asparges

28. maj 2015

Dukkah

6. marts 2011

Guide til kimchi

18. august 2016

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

Vegetariske boller i karry

1. november 2018

8 kommentarer

Dorte 22. januar 2015 at 14:28

Det ser super lækkert ud. Elsker en god chili con carne og må da vist have det på madplanen snart igen. kh Dorte

Svar
Mette Eskelund 29. januar 2015 at 12:46

Hej Ditte!
Al maden ser meget indbydende ud, har bestilt din nyeste bog. Har levet efter LCHF i en måned nu. Det smager jo skønt, men har ikke tabt så meget som 1 gram. Det gode er at min mave ikke er så oppustet længere. Desværre oplever jeg ikke denne mæthed mellem måltiderne. Min mave knurrer både om formiddagen og eftermiddagen og jeg hungrer efter mad der.
Ved du, hvad det kan skyldes. Passer LCHF dårligere til nogen mennesker?

VH Mette

Svar
Ditte Ingemann 29. januar 2015 at 15:33

Hej Mette,

Alle mennesker er jo forskellige, men langt de fleste trives godt med færre kulhydrater – du må prøve dig frem med hvor mange/få kulhydrater du trives bedst med. Hvis du er sulten mellem måltiderne, er det nok fordi du ikke spiser nok fedt. Så sørg for at få fedt til alle dine måltider, og spis dig mæt. Dejligt du ikke føler dig oppustet længere, og jeg er helt sikker på at vægttabet nok skal komme.

Svar
Camilla 30. januar 2015 at 15:47

Bliver simpelthen nødt til at få prøvet blomkålsris meget snart!(:

Svar
Ditte Ingemann 31. januar 2015 at 10:48

JA! Det er så lækkert…

Svar
Theresa 6. februar 2015 at 14:03

Hvor er det lækre forklæde på øverste billede fra? :)

Svar
Ditte Ingemann 8. februar 2015 at 11:30

H & M :-)

Svar
Jens 27. august 2017 at 09:57

Hej Ditte

Jeg er i gang med spidskålsvarianter og jeg må sige din er god. Det blev dog uden fennikel da den ikke var i hus.
En anden variant som jeg også synes rigtig godt om er spidskål, mango, ristede mandler med limesaft.
Vær velkommen til at prøve den

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen