The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkSundhed

Brød – brød – brød

af Ditte Ingemann 17. januar 2015

Paleo bread

En stor del af danskernes kost består af brød, og der findes masser af rigtig godt brød, men der findes også rigtig meget dårligt og trist brød, som er lavet af dårlige råvarer. Jeg spiser meget sjældent brød, men ind imellem når lysten melder sig, så bliver det ofte til en af disse brødopskrifter. Hvis menu’en står på fx. hot dogs eller burgere, så bruger jeg altid mine grøntsagsfladbrød, og det smager virkelig godt! Fladbrødene kan også bruges som små wraps og smager også godt kolde dagen efter. 

BREAD

Nemme nøddeboller med tranebær og kanel, 12 stk.

Disse nøddeboller er rigtig gode som et mellemmåltid eller til madpakken – de tørrede tranebær kan skiftes ud med andre typer tørret frugt eller mørk chokolade.

100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g sesamfrø
60 g tranebær (uden tilsat sukker)
1 tsk stødt kanel
5 æg, str. M
2 spsk kokosolie
½ tsk salt

Hak hasselnødderne groft og bland dem sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen – det er nok bare at bruge en ske til at røre dejen sammen.

Fordel dejen i muffinforme af papir, og bag bollerne ved 180 grader, varmluft, i ca. 30-35 minutter.

Veggie bread

Stenalderbrød med grøntsager, 1 brød, ca. 14-18 skiver

150 g grofthakkede nødder, fx valnødder, mandler, hasselnødder
150 g kerner og frø, fx solsikkerkerner, hørfrø, græskarkerner
3 æg
2 spsk chiafrø
150 g revet grøntsager, fx. squash, kål, gulerod, spinat
2 spsk olivenolie
½ tsk havsalt

Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en franskbrødsform, 1 L, beklædt med bagepapir. Bag brødet ved 200 grader, varmluft i ca. 30-35 min. Opbevar brødet på køl – det kan holde sig i ca. 2-3 dage. Jeg skærer brødet i tynde skiver og fryser dem ned i små portioner.

bread-paleo

Mad-brød med squash, oliven og parmesan, 1 brød – ca. 10-12 skiver

Du kan enten bage et helt brød eller fordel dejen i muffinforme, og bage små muffins til morgenmaden, madpakken eller skovturen. Brødet er fyldt med mange gode sager og mætter rigtig godt. Jeg kan bedst lide at bage brødet, lade det køle helt af og riste skiver, så det bliver gyldent og sprødt. Brødet er inspireret af den australske kogebogsforfatter, Sarah Wilson, som udvikler sukkerfrie opskrifter.

100 g alm. mandelmel
2 spsk hørfrømel
½ tsk havsalt
1 tsk bagepulver
4 æg, str. S/M
50 g sorte oliven, hakkede
25 g parmesan, revet
½ squash, ca. 140 g, revet
60 g god skinke eller chorizopølse
8 soltørrede tomater, hakkede

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Slå æggene ud i en skål og pisk det let sammen – rør de øvrige ingredienser i æggene. Vend de tørre ingredienser i skålen og bland det hele godt sammen. Hæld dejen i en franskbrødsform (1 L), beklædt med bagepapir og bag brødet ved 175 grader, varmluft, i ca. 45-50 minutter eller indtil det er gennembagt.

Lad brødet køle helt af inden det skæres – opbevar brødet på køl. Brødet smager rigtig dejligt ristet, og kan bruges som sandwich-brød eller spises til en salat.

Hot-dog bread

Fladbrød, 4 stk:

Disse fladbrød er super nemme at lave og rigtig gode til både hot dogs, burgere eller som bund til mini pizza’er – de er fyldt med grøntsager, og smager mildt og dejligt.

250 g grøntsager, fx. rødkål, hvidkål, broccoli, squash
½ dl alm. mandelmel
2 spsk hørfrømel
25 g revet parmesan
1 æg str. L
2 spsk karse
2 tsk loppefrøskaller
½ tsk havsalt

Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor og blend indtil massen er helt fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen. Form dejen til 4 store, flade brød – det gøres nemmest ved at forme direkte på en bageplade med bagepapir, og evt. med fugtige hænder. Bage fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.

Brød – brød – brød was last modified: januar 17th, 2015 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Blomkålskage
næste
Nem hverdagsmad

Mere af det samme

Sund mad på farten

29. maj 2016

Brilliante Birkes

27. december 2011

Fredagsfranskbrød

2. juli 2011

Surdejs-nirvana

21. april 2012

Der bor en bager….

8. februar 2012

Boller i det blå

12. december 2011

Frisk-fra-ovnen scones

5. juli 2011

Inspiration til et grønnere liv / Valsemøllen

9. februar 2018

Kanelsnurrer med surdej

3. april 2018

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

4 kommentarer

Inger 17. januar 2015 at 16:46

Jeg elsker brød, og stenalderbrød bager jeg ofte, det smager vildt godt. Næste gang vil jeg bruge din opskrift, for sikke en god ide at tilsætte dejen nogle grøntsager – så bliver brødet også lidt sundere ;-) Din opskrift på fladbrød vil jeg helt sikker også teste meget snart, det lyder rigtig lækkert og nemt!
God weekend!

Svar
Anne-Sofie Noltensmejer 23. januar 2015 at 11:04

Hej Ditte. Lækre opskrifter! Især mad-brødet fanger min opmærksomhed, og jeg må snarest lave det! Dog har jeg ikke hørfrømel, men jeg har hampemel – kan det erstattes af det med samme mængde? :)

Svar
Ditte Ingemann 23. januar 2015 at 11:11

Madbrødet er super lækkert – jeg har ikke prøvet med hampemel, så tør ikke udtale mig om du kan erstatte hørfrømel :-)

Svar
Keri 8. september 2017 at 20:09

I cannot decide which to make first!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen