The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

En bid brød

af Ditte Ingemann 25. november 2011

Jeg har tidligere blogget om brød, blandt andet brød lavet i fad, som her kommer i en opdateret version. Jeg har brugt denne opskrift i mange år og har svært ved at prøve andre brødopskrifter, så derfor kan jeg godt lide at eksperimentere med nye aspekter til opskriften.

Igår blev brødet bagt på fuldkornsdurum og ølandshvede, og det kom der et fantastisk resultat ud af; mere sødmefyldt og fugtig end normalt på grund af ølandshveden.

Der kan både bruges ildfaste fade med låg, stegeso i glas eller en Römertopf i ler. Jeg bruger et glaseret retro-fad med glaslåg, som er købt på et loppemarked. Det fungerer upåklageligt!

Brød i fad

Gæren opløses i vand og de øvrige ingredienser røres i. Dejen skal kun lige røres sammen og have en konsistens som havregrød, så hold lidt igen med melet og tilsæt lidt ad gangen.

Kom dejen på køl og lad den stå i køleskabet i ca. 8-32 timer.
Ovnen varmes op til 250 grader mens fadet er inde. Når ovnen er varm tages fadet ud, smøres med en smule olie og dejen kommes i. Låget kommes på og brødet sættes i ovnen i ca. 25 minutter – alt efter hvor stort fad og brød er. Efter 25 minutter tages låget af, ovnen skrues ned til 200 grader og brødet bages færdigt til det er gyldent og sprødt; cirka 10-15 minutter.

Dejen kan også bruges til boller; der bliver cirka 7-8 boller af denne portion og de skal bage i 20-25 minutter ved 225 grader.

En bid brød was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mandler i lakridssvøb
næste
Knækbrød i stjerneform

Mere af det samme

Mit Morgenmadsbrød

31. marts 2013

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

{ surdejsbrød }

17. juli 2013

Speltsnurrer

13. december 2012

Boller i det blå

12. december 2011

Sundt bagværk!

9. oktober 2014

Baking Bread

10. april 2012

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Skærtorsdagsboller

21. april 2011

4 kommentarer

sidsel 10. februar 2012 at 20:10

Hej!

Hvor ser brødet lækkert ud! jeg er ikke den store bager, men har lyst til at kaste mig ud i at prøve den alligevel
– hvor køber jeg ølandshvede henne?

Svar
Ditte 10. februar 2012 at 20:18

Hej Sidsel, synes klart du skal hoppe ud i bagningen. Jeg køber Ølandshvede i Kvickly :-) god fornøjelse.

Svar
Emilie 30. januar 2013 at 23:32

Hej, jeg har intet fad med låg – kan stanniol bruges eller vil det så være det samme som slet ikke at have noget over?

Svar
Ditte 31. januar 2013 at 14:04

Hmmm, det har jeg ingen erfaring med – har du evt. en gryde med låg du kan bruge til formålet?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen