The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Mandler i lakridssvøb

af Ditte Ingemann 23. november 2011


Her kommer endnu en opskrift med lakrids. Ligesom så mange andre er jeg vild med lakrids og synes det er sjovt at eksperimentere med lakrids i mad, desserter og bagværk. Her er lidt inspiration til en snack eller juleguf med et touch af lakrids. 

Jeg faldt over opskriften i det nyeste nummer af Mad & Venner og måtte fluks afprøve mandler med lakrids. Jeg havde desværre ikke hvid chokolade, som mandlerne ifølge opskriften skal dyppes i, så jeg brugte mørk chokolade i stedet, hvilket dog stadig gav en meget hæderlig mandel. Opskriften anbefaler at smutte mandlerne inden de ristes i ovnen, men mine blev i frakken og endte særdeles spiselige, men hvis man har tiden til at smutte mandler, kan man jo gøre det.

Opskrift på lakridsmandler

Rist mandlerne, smuttede eller med skal,  i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle helt af. Smelt chokoladen og kom mandlerne ned i chokoladen. Når der er chokolade på alle sider og kanter af mandlerne tages de op og kommes ud på bagepapir. Bland flormelis og lakridspulver sammen. Hæld lakridsblandingen udover mandlerne og vend det godt rundt. Når de er helt kolde, kommes de på glas eller spises.

Lakridsmandler

Mandler i lakridssvøb was last modified: december 2nd, 2015 by Ditte Ingemann
Lakrids
13 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Perlerisotto med rosenkål
næste
En bid brød

Mere af det samme

Vaffelfest

26. marts 2017

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

turtle bars

22. februar 2012

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

Tobias’ dadeldrømme

15. december 2015

Kokosmakroner med lakrids

4. december 2013

Glutenfrie choko-muffins

18. april 2014

De dejligste dadelkugler

2. december 2012

Rocky Road Rules!

21. december 2012

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

13 kommentarer

Trine 25. november 2011 at 13:29

Øv, mine blev slet ikke så fine som dine.. Hmm de er blev helt smattet.. Lod du dem køle af inden du hældte lakridspulver udover???

Svar
Ditte 25. november 2011 at 14:37

@Trine: Øv øv øv! Jeg kom mine kolde mandler ned i den smeltede chokolade og kom de chokoladeovertrukne mandler ud på bagepapir, gik ind i stuen, tog en slurk kaffe, gik ud i køkkenet igen og vendte dem i lakridsblandingen. Mandlerne havde ingen overskydende chokolade på sig – kan det være grunden til smatteriet?

Svar
Marian 27. november 2011 at 07:56

Ej det bliver jeg jo NØDT til at lave i dag til adventsgæsterne…. mest fordi jeg selv gerne vil guffe lakridsmandler. Haps og tak for inspiration!

Svar
Ditte 27. november 2011 at 16:08

@Marian; Håber dine mandler blev gode – jeg er ihvertfald helt vild med dem, så de skal laves hele december :-)

Svar
Sebrina 17. december 2011 at 21:50

Mmm.. har ledt efter en opskrift som denne, det skal helt sikkert snart prøves! Og lækker blog iøvrigt :)

Svar
Ditte 18. december 2011 at 14:48

Tak for din kommentar. Håber dine mandler bliver vellykket!

Svar
Carina 17. januar 2012 at 20:17

Tusind tak for opskriften!
Min far havde fået denne slags mandler som en del af en gave fra hans arbejde, og han talte ikke om andet de næste par dage :) Så mon dog om jeg ikke skal i køkkenet og besøge min far snart :)

Svar
Ditte 17. januar 2012 at 20:40

@Carina; Selv tak. De er super gode og næsten som dem man kan købe!

Svar
Bea 21. februar 2012 at 08:36

MUMS MUMS MUMS – ville jeg bare lige sige :)

Svar
Ditte 21. februar 2012 at 09:04

@Bea; tusind tak – dejligt du kunne lide dem!

Svar
stephanie 18. april 2012 at 19:12

De ser super lækre ud, men hvor køber man lakridspulver henne? Og kan de evt. laves uden?

Svar
Ditte 18. april 2012 at 19:56

Ville nok ikke lave dem uden lakrids, for så bliver det bare mandler med chokolade! Lakridspulver køber jeg i Magasin eller på Johan Bülows webshop :-)

Svar
Katrine 27. november 2012 at 20:05

Halleluja!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen