The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Koldskål – Rabarber – Æble

af Ditte Ingemann 30. maj 2012

I sidste weekend, hvor solen brændte, gav jeg den gas med diverse sommeretter, blandt andet koldskål, citronsorbet og grillmad i lange baner. Nu sidder jeg indenfor og småfryser, mens jeg planlægger min sommerferie, som allerhelst skal være en varm, solrig og ølforhandlende destination. 

På trods af, at sommeren for en kort stund er væk, vil jeg stadig dele opskriften på denne skønne og sommerlige koldskål med rabarberkompot.

Rabarber-koldskål med æblesirup:

150 g. rabarber
1 vanillestang
2 spsk sukker
4 spsk. vand
3 dl. ylette
3-4 dl. kænremælk
3 spsk. æblesirup eller almindelig sirup/sukker

Rabarberne koges til en kompot sammen med vanillestang, sukker og vand, hvorefter den køles af.

Ylette, kærnemælk, sirup og kompot blendes sammen indtil koldskålen er helt ensartet. Koldskålen serveres kold, f.eks. med kammerjunkere eller frisk frugt.

Jeg har tidligere lavet andre varianter af koldskål som kan ses her og her… Gamle indlæg med gamle og knap så pæne billeder :-)

Koldskål – Rabarber – Æble was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fuldkorn & friske figner
næste
De kære kokosmakroner

Mere af det samme

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Søndagspandekager

4. december 2011

Sund mad på farten

29. maj 2016

Granola-barer med chokotop

25. januar 2015

Kokosmakroner med lakrids

4. december 2013

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Sødt decemberguf

9. december 2013

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

ØKOLOGISK KAGEFEST!

3. marts 2014

Herlige hindbærsnitter

6. januar 2011

10 kommentarer

Inger 31. maj 2012 at 06:42

Hej Ditte.
Koldskål for mig er indbegrebet af sommer og sol, og når den bliver serveret så smuk og indbydende, som du her har gjort, ja, – så kan jeg kun få lyst til denne ret – allerede i dag :O)
Mange hilsner fra Inger

Svar
Ditte 31. maj 2012 at 12:45

Tusind tak Inger – tror rigtig mange forbinder koldskål med sommertid og jeg kan spise det både morgen, middag og aften :-)

Svar
Vibeke Lentz 31. maj 2012 at 11:05

Det lyder helt fantastisk lækkert, det skal vi bestemt have en af de næste aftener, når solen igen skinner.. Rigtig god sommerferie planlægning:))

Svar
Ditte 31. maj 2012 at 12:48

Ja, koldskål er bare rigtig godt på en lun sommeraften som en slags dessert :-) Vi satser lige på, at solen snart titter frem igen!

Svar
Agnes 31. maj 2012 at 15:47

Fantastisk!! Det smager gudeskønt! :) Din blog skønne blog er virkelige rar, den perfekte blanding af gode opskrifter og flotte billeder. Som min mor og jeg blev enige om kunne vi nok spise hvad som helst bare du havde fotograferet det :)

Svar
Ditte 31. maj 2012 at 16:11

Ihh hvilken skøn besked – tusind tak Agnes. Dejligt du og din mor kan lide min blog og mine billeder :-)

Svar
linda 1. juni 2012 at 09:22

det må jeg altså prøve at lave! årets første koldskål skal jo smage af sommer. og den her lyder altså himmelsk.

Svar
Ditte 1. juni 2012 at 11:43

Den smager også himmelsk – meget mild rabarbersmag, så kom mere kompot i, hvis den skal smage kraftigere :-)

Svar
Benedikte Capion 1. juni 2012 at 15:36

Mmm, hvor lyder det lækkert… Er så ked af ikke at kunne tåle mælk! Men årh, med rabarber….

Svar
Ditte 1. juni 2012 at 15:54

Åh nej, din stakkel… Så bliver det altså lidt svært at spise koldskål :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen