The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Cookie-kugler

af Ditte Ingemann 28. juli 2012

Jeg har opfundet spiselig kagedej! Ja, måske jeg ikke har opfundet det, men jeg har i hvert fald udviklet en utrolig lækker opskrift på nogle kugler, som smager af kagedej, og nok er en anelse sundere! Jeg har de små kugler i køleskabet og kan snuppe en om morgenen når jeg har for travlt til morgenmad. 

Kuglerne minder en smule om mine magiske müslibarer, som også er lavet med dadler. Jeg har købt en stor kasse økologiske dadler på min ferie i Egypten, så gode opskrifter med dadler modtages med glæde :-)

Cookiekugler, ca. 10-12 stk.

100 g. nødder, f.eks. mandler
100 g. havregryn, gerne grovvalsede
100 g. dadler
3-4 spsk. agavesirup
1 spsk. lakridssirup
50 g. mørk chokolade
Ca. 50 g. peanutbutter

Start med at hakke nødder og chokolade rimelig fint. Skær dadlerne i små stykker og kom alle ingredienser i en skål. Det hele røres sammen med hænderne, håndmixer eller røremaskine indtil massen har en god klistret konsistens – justér med sirup. Der kan evt. tilsættes en smule kokos til massen, eller andre typer af tørret frugt.

Tril små kugler, hvilket gøres nemmest med fugtige hænder. Kuglerne opbevares på køl og smager bedst når de er helt kolde.

Cookie-kugler was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
19 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Forfriskende ferskenis
næste
De arme riddere slår igen

Mere af det samme

turtle bars

22. februar 2012

Hjemmelavet chokolade

17. december 2015

Jordbærsaft

11. marts 2012

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

Hindbærkys

17. januar 2012

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Mousse á la mums!

20. januar 2011

Vafler til weekenden…

15. februar 2013

Rocky Road

18. november 2012

Dejlige dadelkugler

13. september 2012

19 kommentarer

Walkinrunout 28. juli 2012 at 17:45

Umm lyder lækkert og de ser også lækre ud :)

Svar
Ditte 28. juli 2012 at 17:50

Tusind tak :-)

Svar
Charlotte Lindhardt 28. juli 2012 at 18:06

Dem må jeg prøve at lave, de ser super gode ud :-)
Og hvor er du fantastisk dygtig til at tage fotos af din lækre mad!

Svar
Ditte 28. juli 2012 at 18:28

Tusind tak Charlotte!

Svar
Grethe Thuesen 28. juli 2012 at 18:20

Hej Ditte….du har da været hurtig med at komme i køkkenet og trylle lækre godbidder….

Svar
Ditte 28. juli 2012 at 18:30

Hej Grethe, jeg har desværre ikke lavet disse kugler i dag, men havde tid til at lave indlægget på den lange togtur :-) god aften til dig.

Svar
Michelle 28. juli 2012 at 21:22

åååh, de ser lækre ud, men jeg blev faktisk lidt skuffet – for jeg troede virkelig det var sådan nogle cookie dough kugler, haha. Oh well, jeg skal helt sikkert præve at lave disse en dag alligevel – de er jo både sundere og ser stadig lækre ud – trods alt, haha :)

Svar
Ditte 28. juli 2012 at 21:41

Ja, det er ikke helt “the real deal”, men de er et udemærket erstatningsprodukt :-)

Svar
Natalie - nataliechristina 29. juli 2012 at 11:39

Woooow jeg elsker denne slags ‘slik’ – tak for opskrift!

http://Www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 29. juli 2012 at 11:48

Velbekomme :-)

Svar
Magda 29. juli 2012 at 22:36

Hmm, ser gott ut… blir till att göra… Men jag måste säga… dina Barca bröd gör succe… gör dem allt som oftast och alla uppskattar dem… :-) blir det något över blir de en perfekt snack om natten ;-)
Kikärts hamburgarna… mmm super! Du inspirerar till så mycket gott!!! :-)
Ang dadlar…
Här hittar du ett riktigt god dessert, specielt till hösten… när det är lite lagom friskt ute och man kommit hem efter en lång promenad… http://www.nigella.com/recipes/view/easy-sticky-toffee-pudding-180
So long!

Svar
Ditte 30. juli 2012 at 05:48

Hej Magda, tusind tak for de søde ord. Dejligt du kan lide min blog! Tak for linket – den opskrift må jeg se lidt nærmere på :-) God dag.

Svar
anja 9. august 2012 at 17:57

Nyder at se på dine flotte billeder og dermed blive inspireret til selv at gå i køkkenet.
Hvor har du det rustikke spækbrædt fra. Jeg har længe ledt efter et med den form, som også har lidt patina.

Jeg laver iøvrigt ofte dadelkugler på følgende meget simple måde:
Friske dadler blendes til en klistret masses, mandler blendes sammen med lidt kokosmel (Det hele på slum). Derefter ælter jeg det hele til en fast masse, former til små kugler og rulles i god kakaopulver og opbevares i køleskab.
Alle der smager dem bliver hooked!

Jeg er lige kommet hjem fra Vietnam og har nydt deres gode mad – er det noget du har erfaringer med, her tænker jeg specielt på deres friske forårsruller, mango-chili salat samt kyllinge nuddel suppe med friske krydderurter….

Svar
Ditte 9. august 2012 at 18:03

Hej Anja, tak for din kommentar og din opskrift. Jeg har købt mit skærebræt på loppemarked og selv malet og “ødelagt” det :-) Jeg elsker vietnamesisk mad og er stor fan af alle de ting du nævner!

Svar
anja 10. august 2012 at 06:29

Hej igen, har du nogle opskrifter eller links til gode sider med vietnamesisk mad?

Svar
Ditte 10. august 2012 at 15:22

Det er jo ikke asiatisk mad, som præger min blog :-) har dog fået en fantastisk bog med mange skønne retter: Uimodståeligt asiatisk! Den kan anbefales!

Svar
Maria T 7. september 2012 at 08:00

Hejsa – kan man erstatte peanutbutter’et med noget andet eller måske helt undlade det?

Svar
Ditte 7. september 2012 at 08:13

Hej Maria, jeg har kun lavet dem med peanutbutter, men tror sagtens du kan undlade det og tilsætte en smule mere sirup, så de kan hænge sammen :-)

Svar
Yael Brender 26. februar 2013 at 12:13

Uhm! Lækker opskrift. Min veninde lavede dem til mig og gav mig dem som fødselsdagsoverraskelse! Jeg er STOR daddelelsker. Her er mit absolutte bedste fif: Frys dem. Og når du har lyst til at bage, tages de op, efter behov og aller, aller bedst: tag to – tre stykker op og smid dig som en ren ægyptisk Nefertiti i en sofa og bid af dem, mens de tør op. De har konsistens som engelsk karamel og himmelsk søde.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen