The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Jordbærsaft

af Ditte Ingemann 11. marts 2012

Siden jeg forleden bagte kyskager, er jeg gået lidt i det nostalgiske hjørne, og det endte i en omgang jordbærsaft. Min mormor og morfar dyrkede selv jordbær og jeg var så heldig at have et børnebed med jordbær og ærter. Der var altid rigeligt med jordbær og de blev brugt til alverdens gode sager, blandt andet jordbærsaft.

Selvom jeg burde vente med at kaste mig over jordbærrene indtil de friske, danske og søde af slagsen kommer frem, kunne jeg ikke dy mig for at tage hul på sommerens glæder.

Hjemmelavet jordbærsaft er for mig indbegrebet af sol, sommer og mormor.

Bærrene, som er renset og skåret igennem, kommes i en gryde sammen med vand, sukker, en flækket vanillestang og evt. citronskal. Jeg er ikke så vild med al for sød saft, så man kan variere sukkermængden alt efter hvor sød/syrlig saften skal være.

Det hele koges under låg i ca. 20-25 minutter, hvorefter det skal passéres gennem en meget fin si eller en sigte med et tyndt viskestykke i. Saften skal blive helt klar, rød og smuk. Når al saften er løbet igennem, hældes det på rengjorte flasker, som er skyllet i en smule atamon. Jordbærsaften opbevares på køl og nydes iskold, helst på en sommerdag på terassen!

Jordbærsaft was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
21 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
LakridsKys
næste
Små pandekager med boghvede

Mere af det samme

Tahinkonfekt + mit favorit værktøj i køkkenet

3. december 2017

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

★ Glædelig jul ★ Konfekt på 5...

23. december 2017

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Cookie kugler / smagen af rå kagedej

10. september 2016

Sunde søde sager på Tysk

18. februar 2015

Trøfler & chips – sunde snacks!

15. januar 2013

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Appelsin & lime med bobler

25. februar 2012

21 kommentarer

Camilla 11. marts 2012 at 11:19

Det er da godt nok sommer på flaske.. Blander du saften med vand inden den drikkes?

Svar
Ditte 11. marts 2012 at 11:25

Jeg blander saften en smule op – den kan både blandes op med vand eller danskvand.. eller måske bruges i en drink :-)

Svar
henrik carlsen 11. marts 2012 at 11:54

flotte flotte fotos, imponerende opsætning, appetitligt, nu er jeg selv nød til at lave saft, tak for inspirationen

Svar
Ditte 11. marts 2012 at 17:00

Tak for din kommentar – du må igang med saftproduktionen :-)

Svar
MissMuffin 11. marts 2012 at 15:23

Uhm, hjemmelavet jordbærsaft! Jordbær er helt sikkert min livret, så nu gemmes opskriften her til sommer, så der kan laves dejlig saft til varme dage:)

Svar
Ditte 12. marts 2012 at 07:29

Ja, jordbær er også en af mine favoritter. Hvis det er din livret, skal du næsten hoppe ud i rå jordbærsaft, som skal laves af modne og søde jordbær… altså ikke endnu :-( Men opskriften er fra min oldemor og helt fantastisk: 1,5 kg. bær, 2 L. kold kogt vand og 20 g. vinsyre står 1 døgn på køl, derefter sies saften fra og der røres sukker i, 0,5 kg. sukker til hver L. saft. Saften står igen 1 døgn indtil sukkeret er opløst og den er drikkeklar – kom evt. en smule atamon i saften :-)

Svar
sarah aka Lamb411 12. marts 2012 at 14:43

I have never heard of strawberry juice before but why not!? I’m sure it is very tasty and woudn’t be a fruit that required a lot of sugar to be added. Looks yummy!

Svar
Ditte 13. marts 2012 at 07:24

It is very tasty and it reminds me of summer – you should try it :-)

Svar
Sukkerhjerte 13. marts 2012 at 21:24

Det ser bare vildt lækkert ud! Jeg har selv overvejet at lave blåbærsaft, tror jeg må i gang med at eksperimentere! Du har i hvert fald gjort mig tørstig! :)

Svar
Sukkerhjerte 13. marts 2012 at 21:25

Det ser bare vildt lækkert ud! Jeg har selv overvejet at lave blåbærsaft, tror jeg må i gang med at eksperimentere! Du har i hvert fald gjort mig tørstig! :)

Svar
Ditte 14. marts 2012 at 07:29

Mmm, blåbærsaft lyder heller ikke dårligt ;-)

Svar
Spisekammeret 14. marts 2012 at 20:11

Ej hvor er det sjovt! Min mormor og morfar var også jordbæravlere! Hvor mange somre har jeg ikke siddet i marken og guffet jordbær i mig til jeg fik ondt i maven! :)
Jordbærsaft og jordbærgrød er smagen af barndom for mig, til gengæld skal det helst være en af de sorte min mormor og morfar dyrkede og syderopæiske jordbær dur bare over hovedet ikke.. Kender du det?
Jeg skal SÅ meget lave jordbærsaft, men jeg venter altså lidt endnu, kan simpelt hen ikke få mig selv til at betale de summer for jordbær, som de koster på denne årstid :)
Venlig hilsen
Lynne

Svar
Ditte 15. marts 2012 at 13:57

Jordbær skal også smage på en helt bestemt måde for mig… ellers er det ikke rigtigt! Jeg glæder mig til der kommer søde, saftige og danske jordbær, for udover at de smager himmelske, er jordbær også fyldt med minder for mit vedkommende :-)

Svar
Tine 7. juli 2012 at 14:47

Som andre har beskrevet, så ser det super lækkert ud, så det må jeg også prøve :-) Men jeg tænkte lidt på hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet? og er det fryseegnet?

Svar
Ditte 10. juli 2012 at 12:42

Hej Tine, Jeg har aldrig prøvet at fryse jordbærsaft, men har ofte gjort det med hyldeblomstsaft, så det burde du sagtens kunne gøre :-) Hvis du fylder saften på rene flasker og tilsætter en smule atamon til saften, skulle den gerne kunne holde rigtig længe!

Svar
Carsten 29. juli 2012 at 18:36

Hej Ditte
Hvordan adskiller smagen af rå jordbærsaft fra den kogte og hvad er vinsyrens funktion i den rå opskrift?
Hvor lang er holdbarheden på den rå jordbærsaft?

Iøvrigt lækre billeder!!

Svar
Ditte 29. juli 2012 at 18:54

Hej Carsten, tak for din kommentar. Jeg må indrømme, at det efterhånden er mange år siden jeg har fået rå jordbærsaft. Men som jeg husker, er det mere intens og frugt-agtig i smagen – smag af sol og sommer :-)
Vinsyren fungerer både som surhedsregulerende middel og som konserveringsmiddel – brug evt. citronsyre i stedet.
Saftens holdbarhed er begrænset, medmindre du fryser den ned :-)

Svar
Cecilie 25. august 2012 at 11:01

Kære Ditte!
Ih, hvor ser det bare LÆKKERT ud. Jeg har en masse frosne hindbær i fryseren som jeg plukkede for nogle uger siden. Tror du, at jeg kan lave hindbærsaft på samme måde som med jordbær?
Venlig hilsen,
Cecilie

Svar
Ditte 25. august 2012 at 15:15

Hej Cecilie, jeg har aldrig prøvet at lave hindbærsaft, men det tænker jeg, du sagtens kan :-) måske du skal tilsætte mere sukker, men du må smage til undervejs. God fornøjelse med saften!

Svar
Marianne Vilhelmsen 7. juli 2015 at 10:23

Kan jeg bruge frosne jordbær?

Svar
Ditte Ingemann 7. juli 2015 at 10:38

Ja, men lad dem tø en smule op inden du går i gang

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen