The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Mandel-kokos-kager

af Ditte Ingemann 18. december 2014

cupcakes

Disse dejlige mandelkager skulle have haft en plads i min nye kogebog, men pga. pladsmangel i bogen blev de taget ud, så derfor deler jeg opskriften med jer her. Kagerne smager helt fantastisk, og kan jo bruges som det søde indslag i løbet af juledagene. Kagerne kan piftes op med forskellige krydderier eller fx. tilsætte nogle bær til dejen. 

Dette bliver nok mit sidste blogindlæg inden jul, så derfor vil jeg ønske jer alle en glædelig jul. Jeg vender tilbage mellem jul og nytår, hvor jeg vil fortælle mere om min nye bog og ønske jer alle et godt nytår. I januar kommer bloggen til at stå i sundhedens tegn, og jeg vil dele ud af opskrifter, tips, gode råd og fortælle om, hvordan jeg prøver at holde mig sund :-) Men mere om alt det i januar og nu til kageopskriften.

{ Mandel-kokos-cupcakes, 8 stk } 15 g kulhydrat pr. kage.

Disse små kager, bagt på mandelmel, har en virkelig god smag og lækker konsistens, lidt i stil med mazarinkage. Gem dem til en speciel lejlighed, da kagerne er både rige i smagen, men også i kalorieindholdet – kagerne kan pyntes med friske bær eller frisk frugt.

4 spsk smeltet kokosolie
1 æg, str. L
2 dl kokosmælk (alm. mælk kan bruges)
45 g kokossukker
45 g sukring gold
120 g alm. mandelmel
3 spsk kokosfibermel
1 tsk bagepulver
et nip salt

Frosting:
250 g mascarpone
1-2 spsk skyr
skal fra 1 økologisk citron
1 tsk ren vaniljepulver
friske jordbær

Pisk kokosolie, æg og kokosmælk sammen. Tilsæt kokossukker og sukrin, og pisk igen. Rør mandelmel, kokosfibermel, bagepulver og salt i dejen. Fordel dejen i muffinforme af papir, og bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er gennembagte .

Lad kagerne køle helt af i køleskabet – gerne til næste dag, inden de dekoreres med frosting.
Rør alle ingredienserne til frostingen sammen med en håndmikser, og smag til. Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl, og læg cremen på køl i ca. 30 minutter. Dekorér de afkølede kager og pynt med jordbær – opbevar kagerne på køl indtil de skal serveres.

TIP: Hvis du ikke har sprøjtepose og tyl, så brug en spatel til at fordele cremen.

Cupcakes - sugar free

Mandel-kokos-kager was last modified: december 18th, 2014 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Festkage!
næste
Julegaver der kan spises!

Mere af det samme

Spelt-snurrer med birkesfyld

1. december 2015

Et sødt indslag

4. april 2013

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Cookie-sandwich med stempel!

9. december 2012

Min mærkelige marengs

18. juni 2012

Chokoladebrownie med frosting

16. marts 2014

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Flødebolle-fest

7. april 2013

8 kommentarer

Lis Steeden 18. december 2014 at 09:52

Hej Ditte – det kan god vaere at dette er et tosset spoersmaal, men ved du om jeg kan faa disse meltyper i England og Frankrig?

Du og dine oenskes en rigtig dejlig jul…and keep baking and cooking… :)

Svar
Ditte Ingemann 18. december 2014 at 09:56

Hej Lis, Du kan helt sikkert finde mandelmel – det kan vist købes i de fleste lande. Mht. kokosfibermel skal du købe det der hedder coconut flour og altså ikke alm. shredded coconut :-) Fx. som dette: http://www.realfoodstore.co.uk/organic-coconut-flour/

Rigtig glædelig jul.

Svar
Linda 18. december 2014 at 12:02

Rigitg dejlig jul og godt nytår til dig. Tak for super god inspiration i 2014 – glæder mit til at modtage ´din nye bog

Svar
Ditte Ingemann 18. december 2014 at 12:04

Tak, og i lige måde, Linda :-)

Svar
Heidi Kronvold 19. december 2014 at 09:11

Uh de ser gode ud. De skal helt sikkert bruges ved lejlighed. Har du et forslag til en frosting uden mælkeprodukter? Vi har nemlig en datter, der ikke kan tåle mælkeprotein :-)

Svar
Ditte Ingemann 19. december 2014 at 10:23

Tusind tak, Heidi – kagerne er rigtig gode. Du kan sagtnes lave dem som almindelige muffins, altså uden frosting og måske komme lidt bær eller chokolade i dejen. Ellers kan jeg virkelig anbefale at lave “flødeskum” af kokosmælk og komme på toppen af kagerne. Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt fx. 1 spsk kakao og evt. en smule stevia, for at gøre den sød. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagerne. Jeg har bl.a. brugt det til denne kage: http://www.thefoodclub.dk/chokoladekage-uden-sukker-mel/

Svar
Mette 4. februar 2020 at 20:06

Hvor mange kval er der va i en, med og uden frosting? ☺️

Svar
Mette 4. februar 2020 at 20:07

Hvor mange kcal er der ca i en, med og uden frosting? ☺️

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen