Disse dejlige mandelkager skulle have haft en plads i min nye kogebog, men pga. pladsmangel i bogen blev de taget ud, så derfor deler jeg opskriften med jer her. Kagerne smager helt fantastisk, og kan jo bruges som det søde indslag i løbet af juledagene. Kagerne kan piftes op med forskellige krydderier eller fx. tilsætte nogle bær til dejen.
Dette bliver nok mit sidste blogindlæg inden jul, så derfor vil jeg ønske jer alle en glædelig jul. Jeg vender tilbage mellem jul og nytår, hvor jeg vil fortælle mere om min nye bog og ønske jer alle et godt nytår. I januar kommer bloggen til at stå i sundhedens tegn, og jeg vil dele ud af opskrifter, tips, gode råd og fortælle om, hvordan jeg prøver at holde mig sund :-) Men mere om alt det i januar og nu til kageopskriften.
{ Mandel-kokos-cupcakes, 8 stk } 15 g kulhydrat pr. kage.
Disse små kager, bagt på mandelmel, har en virkelig god smag og lækker konsistens, lidt i stil med mazarinkage. Gem dem til en speciel lejlighed, da kagerne er både rige i smagen, men også i kalorieindholdet – kagerne kan pyntes med friske bær eller frisk frugt.
4 spsk smeltet kokosolie
1 æg, str. L
2 dl kokosmælk (alm. mælk kan bruges)
45 g kokossukker
45 g sukring gold
120 g alm. mandelmel
3 spsk kokosfibermel
1 tsk bagepulver
et nip salt
Frosting:
250 g mascarpone
1-2 spsk skyr
skal fra 1 økologisk citron
1 tsk ren vaniljepulver
friske jordbær
Pisk kokosolie, æg og kokosmælk sammen. Tilsæt kokossukker og sukrin, og pisk igen. Rør mandelmel, kokosfibermel, bagepulver og salt i dejen. Fordel dejen i muffinforme af papir, og bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er gennembagte .
Lad kagerne køle helt af i køleskabet – gerne til næste dag, inden de dekoreres med frosting.
Rør alle ingredienserne til frostingen sammen med en håndmikser, og smag til. Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl, og læg cremen på køl i ca. 30 minutter. Dekorér de afkølede kager og pynt med jordbær – opbevar kagerne på køl indtil de skal serveres.
TIP: Hvis du ikke har sprøjtepose og tyl, så brug en spatel til at fordele cremen.
8 kommentarer
Hej Ditte – det kan god vaere at dette er et tosset spoersmaal, men ved du om jeg kan faa disse meltyper i England og Frankrig?
Du og dine oenskes en rigtig dejlig jul…and keep baking and cooking… :)
Hej Lis, Du kan helt sikkert finde mandelmel – det kan vist købes i de fleste lande. Mht. kokosfibermel skal du købe det der hedder coconut flour og altså ikke alm. shredded coconut :-) Fx. som dette: http://www.realfoodstore.co.uk/organic-coconut-flour/
Rigtig glædelig jul.
Rigitg dejlig jul og godt nytår til dig. Tak for super god inspiration i 2014 – glæder mit til at modtage ´din nye bog
Tak, og i lige måde, Linda :-)
Uh de ser gode ud. De skal helt sikkert bruges ved lejlighed. Har du et forslag til en frosting uden mælkeprodukter? Vi har nemlig en datter, der ikke kan tåle mælkeprotein :-)
Tusind tak, Heidi – kagerne er rigtig gode. Du kan sagtnes lave dem som almindelige muffins, altså uden frosting og måske komme lidt bær eller chokolade i dejen. Ellers kan jeg virkelig anbefale at lave “flødeskum” af kokosmælk og komme på toppen af kagerne. Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt fx. 1 spsk kakao og evt. en smule stevia, for at gøre den sød. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagerne. Jeg har bl.a. brugt det til denne kage: http://www.thefoodclub.dk/chokoladekage-uden-sukker-mel/
Hvor mange kval er der va i en, med og uden frosting? ☺️
Hvor mange kcal er der ca i en, med og uden frosting? ☺️