Jeg elsker at noget så simpelt som æggehvider og sukker kan smage så forbandet godt. Jeg er vild med at kyskager kan bruges i så mange sammenhænge eller bare spises alene – jeg har efterhånden lavet en del indlæg hvor kyskager eller marengs indgår, bl.a min mystiske lagkage og mine små hindbærkys.
Inspirationen til disse lækre kyskager er fra min nyeste bog af Katie Quinn Davis fra What Katie Ate – dog har jeg ændret i opskriften, så I får min version her:
Kakao-kys, ca. 16.18 stk.:
6 æggehvider
300 g sukker
1 tsk hvid eddike
1 tsk maizena
1 spsk kakaopulver
75 g mørk chokolade, finthakket
1 tsk ren vanillepulver
Kom æggehviderne i en skål eller røremaskine og pisk dem indtil de er stive og luftige. Tilsæt sukker og pisk indtil marengsmassen er meget stiv og skinnende. Bland maizena, kakaopulver, finthakket chokolade og vanille og vend det i massen sammen med eddike.
Kom store skefulde marengs på to bageplader med bagepapir og bag dem ved 140 grader (IKKE VARMLUFT) i ca. 75 minutter. Lad kyskagerne køle helt af inden de serveres.
8 kommentarer
delicious
Thanks :-)
Mums! Årh dem må jeg prøve at lave en dag – og helt rigtigt, at noget så enkelt kan smage så godt!
Knus john-a // jonnaboe.blogspot.com
De er så lækre og meget nemme at lave :-) kan varmt anbefale dem!
Det ser lækkert ud! Elsker kyskager! Hvorfor har du maizena i dejen? Gør det noget specielt for kagen/konsistensen! Jeg har også bagt kyskager for nylig og lagt ud på min blog. Men det er den helt klassiske opskrift :-)
Mvh Ulrika- den glade kagekone
Tak, Ulrika. Majsstivelse og eddike er med til at gøre marengs sprøde udenpå og lidt blødere indeni :-)
Du skriver “to bageplader ” – bager du dem samtidig eller hvad?
:-)
Nej, en ad gangen!