Puha, sikke nogle hektiske uger jeg har haft på det sidste – udover travle har de selvfølgelig også været fantastiske og spændende. Jeg hentyder naturligvis til min kogebog, som endelig er på gaden og jeg må indrømme, at jeg har haft op til flere søvnløse nætter, hvor jeg har grublet over salgstal :-) Synes allerede min bog er blevet taget suverænt godt imod, så et kæmpe tak for alle de søde kommentarer, feed-back og rosende ord jeg har fået – det gør mig en smule mindre bekymret.
Og nu til maden; peanutsuppe lyder måske lidt mærkeligt og en anelse kvalm, men det er det bare slet ikke. Denne suppe er super lækker og perfekt til folk der, som mig, elsker spicy mad.
Peanutsuppe, ca. 3-4 pers.:
1 spsk jordnøddeolie
1 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, revet
ca. 4 cm ingefær, revet
1 spsk tomatpure
6 spsk peanutbutter
1 dåse kokosmælk
4 limeblade, tørrede eller friske
0,75 l bouillon
saft fra 1 lime
fiskesauce
chilisauce efter smag
4 gulerødder, i tern
1/4 blomkål, i små buketter
3/4 dl peanuts, grofthakkede
salt
Varm olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i 1-2 minutter. Tilsæt tomatpure og lad det svitse med i yderligere 1-2 minutter. Kom peanutbutter, kokosmælk, limeblade og bouillon i gryden og lad suppen simre i ca. 20-25 minutter – sørg for at peanutbutter bliver opløst. Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og rigeligt med chilisauce. Tilsæt til sidst gulerødder og blomkål, og lad det simre med i ca. 15-20 minutter – det må stadig gerne have bid. Slut af med at vende grofthakkede peanuts i suppen og smag til med salt.
Jeg serverede min suppe med masser af friske koriander, limebåde, stegt kylling og kogte ris.
21 kommentarer
Uhmm det både lyder og ser super lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves. Elsker spicy mad!! Tak for opskrift og ha en dejlig uge :-)
Så skal du klart prøve denne suppe – nem og lækker :-)
Nøj hvor lyder det lækkert, den må jeg klart prøve. Men jeg må nok hellere lave den en anelse mildere med en 2-årig i huset, er det bare chili saucen der skal spares på?
Og må endnu engang rose dig hvor de super flotte billeder :)
Du sparer eller undlader bare chili – er ret sikker på, at den smager rigtig skønt alligevel :-)
Jeg har glædet, glædet, glædet mig til denne opskrift skulle komme på bloggen! Det lyder sindsygt lækkert, og det skal helt sikkert afprøves hurtigst muligt.
Fantastisk – håber du får den testet snart :-)
Og så har du også fået de lækreste go-cards! Gik lige forbi et stativ og tog et par stykker af det pæneste/lækreste kort – og så var det jo “dit”;-) håber, at salget kører derudaf!
God aften herfra
Weeee – sejt du spottede mine gocards! De er nemlig blevet rigtig fin og forhåbentlig iøjenfaldende :-)
Det lyder helt vildt lækkert! Den skal laves til en damemiddag snarest. Og nu til min egentlige agenda: Hvor har du købt de flotte skåle? :)
Tak, Sara – skålene er købt hos Notre Dame i København :-)
Sikke en fristende suppe. Jeg elskepoiur thai mad, så den skal helt sikkert afprøves.
Jeg tror, jeg vil lave den som fiskesuppe – f.eks. med en lækker hvid fisk i :-)
Kh Kathe
PS Og stort tillykke med udgivelsen af din kogebog. Jeg glæder mig til at få fingre i den.
God idé med fisk – det kan kun blive godt! Håber du snart får min bog og den falder i din smag :-)
Det blev din soppa i kväll… Så jätte, jätte god! 1000-tack för receptet, den här kommer att kokas fler gånger!!
Allt gott… till dig! ;-)
Fantastisk – dejligt du kunne lide suppen!
Sikke en VILDT lækker suppe!! Min søster lavede den til mig i sidste uge og nu må jeg have den igen;)
MEN kan det passe at jeg skal bruge et helt glas peanutbutter?? Jeg har købt Urtekrams Peanut Butter Smooth, et glas på 230 g. Jeg vil da vurdere at der er svarende til 6 spsk. i sådan et glas. Er det ikke meget at putte i????
Nej, det kan ikke passe. 1 spsk peanutbutter svarer jo til ca. 15-17 g, så du skal komme ca. 90-100 g i.
Hvad gør man med limebladene?
Spiser dem… eller tager dem op.
Nøj for en skøn og anderledes suppe. Perfekt til sådan en efterårsagtig søndag :-)
Jeg har været heldig at få din nyeste bog “vegetar” og der er simpelthen så mange retter jeg glæder mig til at prøve :-). Først kommer peanutsuppen med krudt i til veninde-middagen i aften. Vi er 6 personer og jeg kan ikke helt regne ud, hvordan jeg ganger op ifht. om jeg skal gøre det konsekvent med alle ingredienser. Det virker umiddelbart måske lidt voldsomt med krydderierne eller hvordan?
Den her opskrift er stadig skøn;) Jeg puttede dog kyllingen i suppen og kogte den sammen med grøntsagerne.