The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Peanutsuppe med krudt!

af Ditte Ingemann 15. april 2013

Puha, sikke nogle hektiske uger jeg har haft på det sidste – udover travle har de selvfølgelig også været fantastiske og spændende. Jeg hentyder naturligvis til min kogebog, som endelig er på gaden og jeg må indrømme, at jeg har haft op til flere søvnløse nætter, hvor jeg har grublet over salgstal :-) Synes allerede min bog er blevet taget suverænt godt imod, så et kæmpe tak for alle de søde kommentarer, feed-back og rosende ord jeg har fået – det gør mig en smule mindre bekymret. 

Og nu til maden; peanutsuppe lyder måske lidt mærkeligt og en anelse kvalm, men det er det bare slet ikke. Denne suppe er super lækker og perfekt til folk der, som mig, elsker spicy mad.

Peanutsuppe, ca. 3-4 pers.:

1 spsk jordnøddeolie
1 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, revet
ca. 4 cm ingefær, revet
1 spsk tomatpure
6 spsk peanutbutter
1 dåse kokosmælk
4 limeblade, tørrede eller friske
0,75 l bouillon
saft fra 1 lime
fiskesauce
chilisauce efter smag
4 gulerødder, i tern
1/4 blomkål, i små buketter
3/4 dl peanuts, grofthakkede
salt

Varm olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i 1-2 minutter. Tilsæt tomatpure og lad det svitse med i yderligere 1-2 minutter. Kom peanutbutter, kokosmælk, limeblade og bouillon i gryden og lad suppen simre i ca. 20-25 minutter  – sørg for at peanutbutter bliver opløst. Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og rigeligt med chilisauce. Tilsæt til sidst gulerødder og blomkål, og lad det simre med i ca. 15-20 minutter – det må stadig gerne have bid. Slut af med at vende grofthakkede peanuts i suppen og smag til med salt.

Jeg serverede min suppe med masser af friske koriander, limebåde, stegt kylling og kogte ris.

Peanutsuppe med krudt! was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
21 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kys med kakao!
næste
hygge-hindbær-muffins

Mere af det samme

Kiksede Kikærter

7. juli 2011

Nem hummus på tre måder / Salatsnedker

25. august 2018

Grillmad på gas

19. maj 2016

Ostemadder med ged

20. oktober 2011

Kartoffeltid!

17. september 2012

“Spaghetti” Carbonara

21. oktober 2014

Falafel-vafler

19. januar 2017

Rød “risotto”

16. oktober 2012

Grøn mandag / Spis vegetarisk

24. oktober 2016

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

21 kommentarer

by Blikfang 15. april 2013 at 19:36

Uhmm det både lyder og ser super lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves. Elsker spicy mad!! Tak for opskrift og ha en dejlig uge :-)

Svar
Ditte 15. april 2013 at 19:42

Så skal du klart prøve denne suppe – nem og lækker :-)

Svar
Anita 15. april 2013 at 19:47

Nøj hvor lyder det lækkert, den må jeg klart prøve. Men jeg må nok hellere lave den en anelse mildere med en 2-årig i huset, er det bare chili saucen der skal spares på?
Og må endnu engang rose dig hvor de super flotte billeder :)

Svar
Ditte 15. april 2013 at 19:59

Du sparer eller undlader bare chili – er ret sikker på, at den smager rigtig skønt alligevel :-)

Svar
Ida 15. april 2013 at 19:49

Jeg har glædet, glædet, glædet mig til denne opskrift skulle komme på bloggen! Det lyder sindsygt lækkert, og det skal helt sikkert afprøves hurtigst muligt.

Svar
Ditte 15. april 2013 at 19:59

Fantastisk – håber du får den testet snart :-)

Svar
Cille 15. april 2013 at 20:34

Og så har du også fået de lækreste go-cards! Gik lige forbi et stativ og tog et par stykker af det pæneste/lækreste kort – og så var det jo “dit”;-) håber, at salget kører derudaf!
God aften herfra

Svar
Ditte 15. april 2013 at 20:40

Weeee – sejt du spottede mine gocards! De er nemlig blevet rigtig fin og forhåbentlig iøjenfaldende :-)

Svar
Sara 16. april 2013 at 08:25

Det lyder helt vildt lækkert! Den skal laves til en damemiddag snarest. Og nu til min egentlige agenda: Hvor har du købt de flotte skåle? :)

Svar
Ditte 16. april 2013 at 08:34

Tak, Sara – skålene er købt hos Notre Dame i København :-)

Svar
Rav food 16. april 2013 at 14:42

Sikke en fristende suppe. Jeg elskepoiur thai mad, så den skal helt sikkert afprøves.
Jeg tror, jeg vil lave den som fiskesuppe – f.eks. med en lækker hvid fisk i :-)
Kh Kathe

PS Og stort tillykke med udgivelsen af din kogebog. Jeg glæder mig til at få fingre i den.

Svar
Ditte 16. april 2013 at 19:44

God idé med fisk – det kan kun blive godt! Håber du snart får min bog og den falder i din smag :-)

Svar
Magda 17. april 2013 at 18:39

Det blev din soppa i kväll… Så jätte, jätte god! 1000-tack för receptet, den här kommer att kokas fler gånger!!
Allt gott… till dig! ;-)

Svar
Ditte 17. april 2013 at 20:38

Fantastisk – dejligt du kunne lide suppen!

Svar
Maria 3. februar 2014 at 17:22

Sikke en VILDT lækker suppe!! Min søster lavede den til mig i sidste uge og nu må jeg have den igen;)
MEN kan det passe at jeg skal bruge et helt glas peanutbutter?? Jeg har købt Urtekrams Peanut Butter Smooth, et glas på 230 g. Jeg vil da vurdere at der er svarende til 6 spsk. i sådan et glas. Er det ikke meget at putte i????

Svar
Ditte 3. februar 2014 at 17:25

Nej, det kan ikke passe. 1 spsk peanutbutter svarer jo til ca. 15-17 g, så du skal komme ca. 90-100 g i.

Svar
Tobias 13. maj 2014 at 17:15

Hvad gør man med limebladene?

Svar
Ditte 13. maj 2014 at 19:10

Spiser dem… eller tager dem op.

Svar
Charlotte 17. august 2014 at 23:14

Nøj for en skøn og anderledes suppe. Perfekt til sådan en efterårsagtig søndag :-)

Svar
Lisbet 5. oktober 2017 at 12:19

Jeg har været heldig at få din nyeste bog “vegetar” og der er simpelthen så mange retter jeg glæder mig til at prøve :-). Først kommer peanutsuppen med krudt i til veninde-middagen i aften. Vi er 6 personer og jeg kan ikke helt regne ud, hvordan jeg ganger op ifht. om jeg skal gøre det konsekvent med alle ingredienser. Det virker umiddelbart måske lidt voldsomt med krydderierne eller hvordan?

Svar
Maria 22. april 2021 at 09:23

Den her opskrift er stadig skøn;) Jeg puttede dog kyllingen i suppen og kogte den sammen med grøntsagerne.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen