The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Kartoffeltid!

af Ditte Ingemann 17. september 2012

Så står den atter på pizza. Jeg prøver at få ryddet en smule ud i mit køleskab, da jeg smutter en tur til min favoritby, Berlin, senere på ugen. Derfor blev det til en omgang reste-pizza med bl.a kartofler og andet godt fra køl.

Min opskrift giver 2 pizza’er – passende til 2 personer og hvis man er heldig er der et stykke til frokosten dagen efter!

Tomatsauce:

1 ds hakkede tomater
1 tsk groft salt
1 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg
Sort peber
Et nip sukker

Det hele blendes sammen og smages til. Resten af tomatsaucen kan sagtens fryses til endnu en omgang pizza.

Pizzabund:

5 g gær
0,5 dl surdej (undlades hvis man ikke har surdej og mængden erstattes af vand)
2,5 dl koldt vand
1 tsk groft salt
Ca. 350 – 400 g manitoba hvedemel (en blanding af durum og tipo 00 kan også bruges)

Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud. Kom fyld på og bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 10 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.

Den ene pizza bestod af tynde skiver søde kartofler, serranoskinke, rosmarin og frisk mozzarella. Den anden bestod af tomatsauce, kogte kartofler i tern, serranoskinke, frisk mozzarella og efter ovnen blev den toppet med tynde skiver fennikel og frisk oregano.

Kartoffeltid! was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Rødbedecupcakes med pastinak & valnødder
næste
Boghvedepandekager med blåbær

Mere af det samme

Spis mere kål – spicy kålsalat!

14. januar 2013

Spis dig sund #2

24. juni 2014

Grillede naan-pizzaer med figner & parmaskinke

21. maj 2017

Kyllingedimser med chili & kokos

16. marts 2012

Kikærtegryde med aubergine & spinat

11. april 2018

Sommersvin

23. april 2014

Laksesliders med ramsløgsmayo

5. maj 2013

Køkkenterapi

10. februar 2016

Wok á la søndag

27. marts 2011

Suppe med grillede peberfrugter og tomater

8. november 2016

2 kommentarer

Ida 17. september 2012 at 19:57

Kartoffelpizza er en af mine livretter, både med tynde skiver, og stegte både. Mums!
Jeg skal også til Berlin, men må vente til uge 42. Rigtig god tur!

Svar
Ditte 17. september 2012 at 20:03

Det er også en af mine favoritter :-) God tur til Berlin når din tid kommer!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971