The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Tømmermændspizza

af Ditte Ingemann 23. april 2013

Jeg tror, at mange har prøvet at være ude til sent på natten og falde i sultfælden, hvilket som regel involverer rigtig dårlig mad – jeg er en af dem! Jeg må tilstå, at jeg ofte har spist et stykke pizza med dressing og salat kl. 4 om morgenen, og næste dag fortryde at have fyldt min krop med for meget alkohol og kedelig mad. 

Jeg har en stor svaghed for pizza, men den skal dog helst være hjemmelavet, med gode råvarer og helst nydes i ædru tilstand. Søndag byder ofte på pizza hjemme hos mig, og jeg har prøvet at lave min egen udgave af pizza med salat og dressing, som kan spises med eller uden tømmermænd.

Min opskrift giver to pizza’er, som er rimelig store og med to slags fyld. Hvis pizza’erne serveres med en salat eller andet tilbehør, så rækker de nok til fire personer eller to med tømmermænd.

Pizzabund:
5 g gær
4 dl vand
4 spsk surdej
1 tsk salt
ca. 450 g hvedemel + ekstra til udrulning
(andre typer af mel kan bruges: f.eks. fuldkorn, durum, monitoba)

Pizzasauce:
1 ds hakkede tomater
1 tsk groft salt
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
1 fed hvidløg
sort peber

Fyld #1:
200 g skært oksekød, i små tern
1 spsk olie
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt chili
1 tsk oregano
1 tsk sød paprika
salt og peber
1,5 kugle frisk mozzarella
1 dl creme fraiche 18%
4-6 blade friske ramsløg, finthakkede
salt og peber
bredbladet persille

Fyld #2:
200 g kylling, i små tern
1/2 aubergine, i små tern
1 spsk olie
1 tsk garam masala
salt og peber
1,5 kugle frisk mozzarella
cherrytomater

Start med at lave fyld #1: Varm olie op i en pande og svits oksekød sammen med spidskommen, chili, oregano og paprika i et par minutter – tag det af panden og krydr med salt og peber. Skær mozzarella ud i tynde skiver. Rør creme fraiche sammen med ramsløg og smag dressingen til med salt og peber.

Fyld #2: Varm olie op i en pande og svits kylling og aubergine sammen med garam masala, salt og peber. Når kyllingen næsten er gennemstegt tages det af panden. Skær mozzarella ud i en tynde skiver og halvér tomaterne.

Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.

Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord. Fordel tomatsauce på bundene, og kom oksekød på den ene og kylling/aubergine på den anden. Top pizza’erne med frisk mozzarella. Bag pizza’erne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizza’erne bages i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Oksekødspizza’en serveres med dressing og bredbladet persille. Kyllingepizza’en serveres med friske tomater og tørret oregano.

Hvis du som mig ELSKER pizza, så tjek disse indlæg ud med Frokostpizza, Kartoffelpizza, Fuldkornspizza, Sommerpizza og Påskepizza – der er altid en anledning til at spise pizza.

Tømmermændspizza was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
28 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mætte morgener
næste
Suveræne surdejsboller

Mere af det samme

Festlige forårstærter

20. marts 2013

Tarteletter med hvide asparges

28. maj 2015

5 efterårsopskrifter med græskar

15. oktober 2018

Tilbage til fortiden!

27. januar 2014

Spis mere kål – spicy kålsalat!

14. januar 2013

Sommersvin

23. april 2014

Falafel-vafler

19. januar 2017

Grøn sommermad

31. juli 2014

Tacos med BBQ-blomkål

26. december 2016

Indisk suppe med kardemomme & æble

13. april 2017

28 kommentarer

Mette 23. april 2013 at 19:37

Tusind tak, de lyder lækre (en hel del mere lækkert end pizza jointen klokken kvert i kvalme)

Svar
Ditte 23. april 2013 at 19:41

Nemlig :-) og tak!

Svar
Rita Breum 23. april 2013 at 20:20

Jeg vandt som 12-årig en kogebog med retten “hangover”, må have været forud for min tid!
Glæder mig til at prøve pizzaerne!

Svar
Ditte 23. april 2013 at 20:47

Sejt ;-) Du kan roligt teste mine pizza’er!

Svar
Ida 24. april 2013 at 04:43

Hvor ser de begge bare virkelig gode ud !

Svar
Ditte 24. april 2013 at 06:14

Tak, Ida

Svar
Nadia 24. april 2013 at 06:29

Mums.. Det er lige noget for mig og så er sådan en tynd sprød kant jo bare sagen dagen derpå.. Tak for de lækre opskrifter

Svar
Ditte 24. april 2013 at 06:52

Jeg elsker også en tynd, sprød bund :-)

Svar
Julie 24. april 2013 at 10:28

Nøj hvor ser det dog lækkert ud! Uhm.

Svar
Ditte 24. april 2013 at 15:39

Tak – de smagte også mega godt ;-)

Svar
Line Høj 24. april 2013 at 12:41

Det ser bare rigtig lækkert ud! Det skal prøves i weekenden :)

Svar
Ditte 24. april 2013 at 15:38

Tak, Line

Svar
mette my 24. april 2013 at 13:47

mmmm! gav lige inspiration til aftensmaden! det må blive et mix af begge! nr 1 aubaginerne, m lammefilet istedet for kylling og okse!! tak!! :-)

Svar
Ditte 24. april 2013 at 15:39

Lyder lækkert med lam :-)

Svar
Charlotte G 24. april 2013 at 15:10

Mmmm…..holder rigtig meget af aubergine pizza! Prøv at skift kyllingekødet ud med grillet peberfrugt uden skind. Det er osse super lækker.
Jeg må have pizza til aftenmad i morge, med kartofler, ost og pesto.
Jeg må fluks lave dejen…. Tak for inspiration og smukke billeder!
Vh Charlotte G

Svar
Ditte 24. april 2013 at 15:37

Mmm, lækkert – jeg elsker også grillede peberfrugter :-)

Svar
Anastasia 24. april 2013 at 16:12

Hold da fast hvor ser alle dine indlæg bare lækre ud!
Tak for en FANTASTISK blog :)

Svar
Ditte 24. april 2013 at 17:58

Tusind tak, Anastasia – dejligt du kan lide min blog :-)

Svar
Anette Tschentscher 24. april 2013 at 17:25

Hej Ditte.
Har nu kigget på din blog i et par uger og synes at du fortjener en masse ros for din meget smagfulde stil og ikke mindst skønne opskrifter. Glæder mig til at følge dig fremover. Et stort tillykke med din første bog – forhåbentlig ikke den sidste.

Svar
Ditte 24. april 2013 at 17:59

Anette – sikke nogle skønne ord! Hvor er jeg glad for at du kan lide min blog og vil følge med, tusind tak!

Svar
Susann Romy 25. april 2013 at 06:56

Har du overvejet at åbne dit eget pizzeria? De her pizzaer ser godt nok indbydende ud!

Svar
Ditte 25. april 2013 at 07:04

He he, tak og måske skulle jeg overveje at blive pizzabager på fuld tid :-)

Svar
Annemette 26. april 2013 at 20:38

Uh de ser gode ud! Vi har lige bestilt en pizzaovn til vores webergrill, så her er da masser af gode pizza forslag vi kan prøve når den kommer :-)

Svar
Ditte 27. april 2013 at 10:15

Perfekt – lækkert med pizza på grill :-)

Svar
Line 1. maj 2013 at 14:19

De ser meget lækre ud. Skal dejen slet ikke hæve?

Svar
Ditte 2. maj 2013 at 11:17

Nej, dejen skal ikke hæve. Du kan dog sagtens lade den hæve, men jeg laver dejen, ruller den ud og bager den med det samme – jeg kan bedst lide når min pizzabund er helt tynd og sprød :-)

Svar
Emma Kirstine 8. maj 2013 at 11:44

Hej Ditte.
Tusind tak for en fantastisk og smuk blog. Du er simpelthen så dygtig. Dine billeder er altid så flotte, og dine retter indbydende.
Jeg vil egentlig høre hvilket objektiv du benytter? Du fik nyt kamera for et måneder siden, ikke også?
Ha´en dejlig onsdag.
Tanker herfra

Svar
Ditte 8. maj 2013 at 18:24

Hej Emma, tusind tak for de søde ord – hvor er det dejligt at du kan lide min blog. Jeg købte mig et nyt kamera i december og er super glad for det – jeg bruger primært mit 50mm 1.4 objektiv. God aften til dig.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971