Jeg tror, at mange har prøvet at være ude til sent på natten og falde i sultfælden, hvilket som regel involverer rigtig dårlig mad – jeg er en af dem! Jeg må tilstå, at jeg ofte har spist et stykke pizza med dressing og salat kl. 4 om morgenen, og næste dag fortryde at have fyldt min krop med for meget alkohol og kedelig mad.
Jeg har en stor svaghed for pizza, men den skal dog helst være hjemmelavet, med gode råvarer og helst nydes i ædru tilstand. Søndag byder ofte på pizza hjemme hos mig, og jeg har prøvet at lave min egen udgave af pizza med salat og dressing, som kan spises med eller uden tømmermænd.
Min opskrift giver to pizza’er, som er rimelig store og med to slags fyld. Hvis pizza’erne serveres med en salat eller andet tilbehør, så rækker de nok til fire personer eller to med tømmermænd.
Pizzabund:
5 g gær
4 dl vand
4 spsk surdej
1 tsk salt
ca. 450 g hvedemel + ekstra til udrulning
(andre typer af mel kan bruges: f.eks. fuldkorn, durum, monitoba)
Pizzasauce:
1 ds hakkede tomater
1 tsk groft salt
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
1 fed hvidløg
sort peber
Fyld #1:
200 g skært oksekød, i små tern
1 spsk olie
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt chili
1 tsk oregano
1 tsk sød paprika
salt og peber
1,5 kugle frisk mozzarella
1 dl creme fraiche 18%
4-6 blade friske ramsløg, finthakkede
salt og peber
bredbladet persille
Fyld #2:
200 g kylling, i små tern
1/2 aubergine, i små tern
1 spsk olie
1 tsk garam masala
salt og peber
1,5 kugle frisk mozzarella
cherrytomater
Start med at lave fyld #1: Varm olie op i en pande og svits oksekød sammen med spidskommen, chili, oregano og paprika i et par minutter – tag det af panden og krydr med salt og peber. Skær mozzarella ud i tynde skiver. Rør creme fraiche sammen med ramsløg og smag dressingen til med salt og peber.
Fyld #2: Varm olie op i en pande og svits kylling og aubergine sammen med garam masala, salt og peber. Når kyllingen næsten er gennemstegt tages det af panden. Skær mozzarella ud i en tynde skiver og halvér tomaterne.
Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.
Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord. Fordel tomatsauce på bundene, og kom oksekød på den ene og kylling/aubergine på den anden. Top pizza’erne med frisk mozzarella. Bag pizza’erne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizza’erne bages i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Oksekødspizza’en serveres med dressing og bredbladet persille. Kyllingepizza’en serveres med friske tomater og tørret oregano.
Hvis du som mig ELSKER pizza, så tjek disse indlæg ud med Frokostpizza, Kartoffelpizza, Fuldkornspizza, Sommerpizza og Påskepizza – der er altid en anledning til at spise pizza.
28 kommentarer
Tusind tak, de lyder lækre (en hel del mere lækkert end pizza jointen klokken kvert i kvalme)
Nemlig :-) og tak!
Jeg vandt som 12-årig en kogebog med retten “hangover”, må have været forud for min tid!
Glæder mig til at prøve pizzaerne!
Sejt ;-) Du kan roligt teste mine pizza’er!
Hvor ser de begge bare virkelig gode ud !
Tak, Ida
Mums.. Det er lige noget for mig og så er sådan en tynd sprød kant jo bare sagen dagen derpå.. Tak for de lækre opskrifter
Jeg elsker også en tynd, sprød bund :-)
Nøj hvor ser det dog lækkert ud! Uhm.
Tak – de smagte også mega godt ;-)
Det ser bare rigtig lækkert ud! Det skal prøves i weekenden :)
Tak, Line
mmmm! gav lige inspiration til aftensmaden! det må blive et mix af begge! nr 1 aubaginerne, m lammefilet istedet for kylling og okse!! tak!! :-)
Lyder lækkert med lam :-)
Mmmm…..holder rigtig meget af aubergine pizza! Prøv at skift kyllingekødet ud med grillet peberfrugt uden skind. Det er osse super lækker.
Jeg må have pizza til aftenmad i morge, med kartofler, ost og pesto.
Jeg må fluks lave dejen…. Tak for inspiration og smukke billeder!
Vh Charlotte G
Mmm, lækkert – jeg elsker også grillede peberfrugter :-)
Hold da fast hvor ser alle dine indlæg bare lækre ud!
Tak for en FANTASTISK blog :)
Tusind tak, Anastasia – dejligt du kan lide min blog :-)
Hej Ditte.
Har nu kigget på din blog i et par uger og synes at du fortjener en masse ros for din meget smagfulde stil og ikke mindst skønne opskrifter. Glæder mig til at følge dig fremover. Et stort tillykke med din første bog – forhåbentlig ikke den sidste.
Anette – sikke nogle skønne ord! Hvor er jeg glad for at du kan lide min blog og vil følge med, tusind tak!
Har du overvejet at åbne dit eget pizzeria? De her pizzaer ser godt nok indbydende ud!
He he, tak og måske skulle jeg overveje at blive pizzabager på fuld tid :-)
Uh de ser gode ud! Vi har lige bestilt en pizzaovn til vores webergrill, så her er da masser af gode pizza forslag vi kan prøve når den kommer :-)
Perfekt – lækkert med pizza på grill :-)
De ser meget lækre ud. Skal dejen slet ikke hæve?
Nej, dejen skal ikke hæve. Du kan dog sagtens lade den hæve, men jeg laver dejen, ruller den ud og bager den med det samme – jeg kan bedst lide når min pizzabund er helt tynd og sprød :-)
Hej Ditte.
Tusind tak for en fantastisk og smuk blog. Du er simpelthen så dygtig. Dine billeder er altid så flotte, og dine retter indbydende.
Jeg vil egentlig høre hvilket objektiv du benytter? Du fik nyt kamera for et måneder siden, ikke også?
Ha´en dejlig onsdag.
Tanker herfra
Hej Emma, tusind tak for de søde ord – hvor er det dejligt at du kan lide min blog. Jeg købte mig et nyt kamera i december og er super glad for det – jeg bruger primært mit 50mm 1.4 objektiv. God aften til dig.