Selvom det er koldt udenfor, behøver man jo ikke kun at spise suppe og gryderetter. Derfor kommer her lidt inspiration til nogle lettere og måske en anelse mere sommerlige retter, som bestemt sagtens kan spises i løbet af de næste måneder.
Tundeller med panko, 20 stk.: (inspiration fra Mad & Venner)
3 ds tun
90 g rasp
2 æg
2 fed hvidløg
bredbladet persille
salt og peber
1 æg, sammenpisket
panko-rasp til panering (almindelig rasp kan bruges)
2 spsk sesamfrø
olie
Bland tun sammen med rasp, æg, salt og peber. Hak hvidløg og persille fint, og bland det i tunfarsen sammen med salt og peber. Rør det hele godt sammen og form små bolde ud af farsen. Vend først dellerne i æg, dernæst i en blanding af panko-rasp og sesamfrø. Fordel dellerne på en bageplade med bagepapir, dryp dem med en smule olie, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
Serveres med citron, forårsløg og f.eks. en salat med cous-cous og friske figner.
Hvis der er en rest tundeller tilbage, er de også rigtig gode til madpakken næste dag.
Cous-cous med friske figner og rødbedespirer, 2 pers.:
2 dl cous-cous
3 dl kogende vand
salt
6-8 radiser
1 håndfuld rødbedespirer
3 spsk usaltede pistacienødder
2 friske figner
olivenolie
citronsaft
salt og peber
Kom cous-cous i en skål med en smule salt og hæld kogende vand over. Film skålen og lad det trække i ca. 10-15 minutter. Når cous-cous’en har trukket færdig røres der rundt i den med en gaffel, så alle de små korn falder fra hinanden.
Skær radiserne ud i tynde skiver og bland dem med cous-cous og rødbedespirer. Rist pistacienødderne på en tør, varm pande indtil de bliver gyldne, hvorefter de hakkes groft. Skær fignerne ud i tynde skiver eller både. Vend en smule olie og citronsaft i cous-cous’en og smag til med salt og peber. Pynt salaten med figner og grofthakkede pistacienødder.
15 kommentarer
Darling Ditte! ;-) Som alltid… Det ser ljuvligt ut! Har skrivit upp tun på min inköpslista… Det blir tundeller i afton…
Fantastisk, Magda – håber de falder i din smag. Rigtig god dag til dig :-)
ummmm! Altså hvor det ser lækker ud! mums
hvor har du købt rødbedespirer henne?
Jeg fandt mine rødbedespirer i Metro, men prøv evt. i Torvehallerne, hvis du kommer der forbi :-)
Du tager altså de smukkeste billeder!! Skal helt sikkert prøve opskriften ved lejlighed :-)
Tusind tak, Pernille :-)
Jeg glæder mig til menuen i aften – vi skal nemlig prøve dine tundeller :O) Den smukkeste salat, jeg længe har set !
Tak, Inger. Håber dellerne bliver gode!
Uhh hvor ser det bare godt ud! De der tundeller virker mega nice, dem vil jeg helt klart gå hjem og lave tl frokost!
http://www.agoodiebag.blogspot.com
God ide – de er perfekte til frokost :-)
Sommermad til vinterkulden – dejligt :)
(selvom den varme suppe nu stadig er meeeget fristende) :D
Kan varmt anbefale dellerne – sommer og vinter :-)
Det ser virkelig indbydende ud! De skal bestemt afprøves :-) Hvad er forskellen på panko rasp og almindelig rasp? Giver det en anderledes smag til dellerne?
Panko er en lys, grov rasp, som kan købes i asiatiske supermarkeder. Det giver ikke en anden smag, men en rigtig god konsistens :-)
Super tasty! havee ingen sesamfroe, saa det blev solsikkefroe istedet. Serverede med vegetable curry – uhm!