The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Sprøde tundeller og smuk figensalat

af Ditte Ingemann 29. oktober 2012

Selvom det er koldt udenfor, behøver man jo ikke kun at spise suppe og gryderetter.  Derfor kommer her lidt inspiration til nogle lettere og måske en anelse mere sommerlige retter, som bestemt sagtens kan spises i løbet af de næste måneder. 

Tundeller med panko, 20 stk.: (inspiration fra Mad & Venner)

3 ds tun
90 g rasp
2 æg
2 fed hvidløg
bredbladet persille
salt og peber

1 æg, sammenpisket
panko-rasp til panering (almindelig rasp kan bruges)
2 spsk sesamfrø
olie

Bland tun sammen med rasp, æg, salt og peber. Hak hvidløg og persille fint, og bland det i tunfarsen sammen med salt og peber. Rør det hele godt sammen og form små bolde ud af farsen. Vend først dellerne i æg, dernæst i en blanding af panko-rasp og sesamfrø. Fordel dellerne på en bageplade med bagepapir, dryp dem med en smule olie, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.

Serveres med citron, forårsløg og f.eks. en salat med cous-cous og friske figner.

Hvis der er en rest tundeller tilbage, er de også rigtig gode til madpakken næste dag.

Cous-cous med friske figner og rødbedespirer, 2 pers.:

2 dl cous-cous
3 dl kogende vand
salt
6-8 radiser
1 håndfuld rødbedespirer
3 spsk usaltede pistacienødder
2 friske figner
olivenolie
citronsaft
salt og peber

Kom cous-cous i en skål med en smule salt og hæld kogende vand over. Film skålen og lad det trække i ca. 10-15 minutter.  Når cous-cous’en har trukket færdig røres der rundt i den med en gaffel, så alle de små korn falder fra hinanden.

Skær radiserne ud i tynde skiver og bland dem med cous-cous og rødbedespirer. Rist pistacienødderne på en tør, varm pande indtil de bliver gyldne, hvorefter de hakkes groft. Skær fignerne ud i tynde skiver eller både. Vend en smule olie og citronsaft i cous-cous’en og smag til med salt og peber. Pynt salaten med figner og grofthakkede pistacienødder.

Sprøde tundeller og smuk figensalat was last modified: oktober 30th, 2012 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Curry med blomkål og andre gode sager
næste
Kongekagen!

Mere af det samme

Snacks & tapanade

1. december 2010

Dukkah

6. marts 2011

Tømmermændspizza

23. april 2013

Lækre linsebøffer

14. august 2013

Super sund salat

3. januar 2014

Majs-maniac

21. juni 2013

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

Falafel-vafler

19. januar 2017

Svensk pølseret

13. november 2015

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

15 kommentarer

Magda 30. oktober 2012 at 09:25

Darling Ditte! ;-) Som alltid… Det ser ljuvligt ut! Har skrivit upp tun på min inköpslista… Det blir tundeller i afton…

Svar
Ditte 30. oktober 2012 at 09:33

Fantastisk, Magda – håber de falder i din smag. Rigtig god dag til dig :-)

Svar
maria 30. oktober 2012 at 12:26

ummmm! Altså hvor det ser lækker ud! mums

hvor har du købt rødbedespirer henne?

Svar
Ditte 30. oktober 2012 at 14:28

Jeg fandt mine rødbedespirer i Metro, men prøv evt. i Torvehallerne, hvis du kommer der forbi :-)

Svar
Pernille 30. oktober 2012 at 20:24

Du tager altså de smukkeste billeder!! Skal helt sikkert prøve opskriften ved lejlighed :-)

Svar
Ditte 30. oktober 2012 at 20:29

Tusind tak, Pernille :-)

Svar
Inger 31. oktober 2012 at 08:15

Jeg glæder mig til menuen i aften – vi skal nemlig prøve dine tundeller :O) Den smukkeste salat, jeg længe har set !

Svar
Ditte 31. oktober 2012 at 18:17

Tak, Inger. Håber dellerne bliver gode!

Svar
Natalie - nataliechristina 31. oktober 2012 at 11:05

Uhh hvor ser det bare godt ud! De der tundeller virker mega nice, dem vil jeg helt klart gå hjem og lave tl frokost!

http://www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 31. oktober 2012 at 18:21

God ide – de er perfekte til frokost :-)

Svar
Vinnie 31. oktober 2012 at 11:27

Sommermad til vinterkulden – dejligt :)
(selvom den varme suppe nu stadig er meeeget fristende) :D

Svar
Ditte 31. oktober 2012 at 18:23

Kan varmt anbefale dellerne – sommer og vinter :-)

Svar
Iris 31. oktober 2012 at 12:53

Det ser virkelig indbydende ud! De skal bestemt afprøves :-) Hvad er forskellen på panko rasp og almindelig rasp? Giver det en anderledes smag til dellerne?

Svar
Ditte 31. oktober 2012 at 18:22

Panko er en lys, grov rasp, som kan købes i asiatiske supermarkeder. Det giver ikke en anden smag, men en rigtig god konsistens :-)

Svar
Helle Hylleberg 14. februar 2013 at 05:43

Super tasty! havee ingen sesamfroe, saa det blev solsikkefroe istedet. Serverede med vegetable curry – uhm!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen