The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

af Ditte Ingemann 8. september 2012

Der er vist ingen tvivl om, at jeg elsker kogebøger og jeg ejer ikke ret mange bøger, som ikke omhandler mad. Forleden fik jeg en ny bog til samlingen, nemlig Hverdagsmad fra River Cottage af Hugh Fearnley-Whittingstall – en ny kogebog med retter til hverdagsbordet. 

Bogen er en lækker, tyk sag, som er dejlig overskuelige, dog er nogle af opskrifterne ret tidskrævende. Der er en god indledning til hver afsnit og det er tydeligt, at Hugh ved hvad han taler om og at han laver mad med holdning. Jeg har fulgt Hugh i programmerne på DR2, og jeg er vild med hans entusiasme og tankegang omkring gode, lokale råvarer, som bestemt også skinner igennem i bogen. Jeg er især vild med afsnittet om morgenmad, og jeg deler hans holdning omkring vigtigheden af morgenmåltidet og hvordan vi skal fokusere på råvarer, sæson og velsmag fremfor billige, forarbejdede fødevarer. Udover morgenmadsopskrifter, er der alt lige fra salater, fisk, madpakker, frugt til billige kødudskæringer.

Jeg har valgt at teste en af bogens opskrifter af, og mit valg faldt på en enkel, smuk ærtesuppe.

Ærtesuppe, 4 personer:

1 klat usaltet smør
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 stængel bladselleri, hakket
500 g friske eller frosne ærter
7,5 dl bouillon
Salt & peber

Smelt smørret i en gryde og steg løg, hvidløg og bladselleri i et par minutter, indtil det er blødt. Tilsæt ærter og bouillon og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 4-5 minutter.

Purer suppen med en stavblender – tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk. Varm suppen igennem inden servering og krydr med salt og peber.

Jeg serverede min ærtesuppe med ristet bacon og nybagt fuldkornsbrød til.

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Køleskabsgrød
næste
Cheesecake brownie med hindbær

Mere af det samme

Kikærte-curry med kærlighed

5. januar 2012

Dal Bhat fra Nepal

17. april 2017

Risotto & rejsetanker…

18. maj 2013

Kartoffeltid!

17. september 2012

Peanutsuppe med krudt!

15. april 2013

Min ven, Hr. Græskar

18. oktober 2012

Hurtige hverdagsretter

22. marts 2015

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Sprøde tundeller og smuk figensalat

29. oktober 2012

Spis skønne salater!

6. januar 2013

11 kommentarer

Maja 8. september 2012 at 10:30

Mmmmmmm. Det lyder saftsuseme lækkert! Og hvilken fantastisk farve! :)

Svar
Ditte 8. september 2012 at 15:02

Tak Maja :-)

Svar
Amalie 8. september 2012 at 11:56

Mums for en lækkersag!

Tænkte på, om du muligvis kunne smide et par links ind på nogle af de madblogs DU bliver inspireret af.. Synes det er som at finde en nål i en halmballe, når man leder efter gode madblogs.. Din blog er absolut en af “nålene” ;-)

Svar
Ditte 8. september 2012 at 15:13

Hej Amalie, tak for din kommentar. Jeg læser faktisk ikke specielt mange madblogs, men bruger rigtig meget Pinterest og Foodgawker til at finde inspiration, både til billeder og opskrifter. Nogle af mine favoritblogs er: What Katie Ate, Herriott Grace og Simply Breakfast :-)

Svar
Losarinas mor 8. september 2012 at 13:17

Jamen, hvor er den smuk !
Jeg beundrer den mand ! Ser allle hans udsendelser og bliver altid inspireret. Og elsker at han har holdninger, nysgerrighed og en enorm empati og omsorg for dyr og mennesker.
Og så laver han meget lækker mad :)

Svar
Ditte 8. september 2012 at 15:02

Ja, han er nemlig rigtig sej ;-)

Svar
Nina 10. september 2012 at 20:20

Hej Ditte.
Årh det ser godt ud, har altid ønsket at lave ærtesuppe…
Men bladselleri, det er bare min hade grønsag nr et, kan den skiftes ud med
noget andet, eller kan den bare helt slettes fra opskriften…
Dejlige billeder som altid (:

Svar
Ditte 10. september 2012 at 20:43

Hej Nina, Du kan sagtens undlade din hade-grøntsag :-) Jeg plejer faktisk heller ikke at komme det i min ærtesuppe og den smager skønt uden, så bare drop den ;-) Du kan f.eks. tilsætte mynte til suppen – ikke at det har noget med bladselleri at gøre, men det smager dejligt.. :-)

Svar
Stine 4. oktober 2012 at 15:45

Hej
Tak for en super smuk og brugbar blog. Har fulgt med længe, men plejer bare at scrolle og nyde billeder, tekst og stemning og ikke kommentere så meget..
Jeg er selv stor fan af kogebøger og især dem skrevet af englændere.. Min yndlingsforfatter er uden tvivl Sophie Dahl. Hun formår, på samme måde som dig, at indkapsle en helt speciel stemning.. Hvis du ikke kender til hende så kan man låne hendes bøger på biblioteket…

Svar
Ditte 4. oktober 2012 at 16:28

Hej Stine, tak for din søde kommentar – sikke nogle dejlige ord og en ære at blive sammenlignet med Sophie Dahl. Jeg kender godt hendes bøger og de er skønne :-)

Svar
Jody 21. oktober 2012 at 00:57

May I please have this recipe in English? It looks ever so Devine!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen