The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Rødbedesuppe med dukkah

af Ditte Ingemann 19. september 2012

I dag er første dag, hvor jeg rent faktisk godt kunne have taget mine vanter i brug – jeg er ikke specielt glad for, at efteråret kommer snigende, for jeg elsker varme og sol. Men hvis jeg skal se positivt på det, så betyder det jo masser af simreretter og supper, hvilket jeg også elsker. Det tog jeg allerede hul på i sidste uge i forbindelse med mit “rydde op i køleskabet” projekt og det endte ud i min første rødbedesuppe nogensinde (ret pinligt), men helt sikkert ikke min sidste. Jeg servede den med creme fraiche, dukkah og ristet serranoskinke.

Rødbedesuppe, 2 personer:

225 g rødbede
100 g pastinak
125 g søde kartofler
1-2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
Ca. 1 l god bouillon/fond
Salt og peber
Evt. creme fraiche, dukkah og serranoskinke som topping, eller hvad man nu har på lager!

Rengør og skræl rødbeder, pastinakker og søde kartofler og skær dem ud i grove tern. Hak skalotteløg groft og varm olie op i en gryde. Svits løg og hvidløg, tilsæt rodfrugterne og hæld bouillon over. Lad det hele simre i ca. 30-40 minutter, hvorefter suppen blendes og smages til med salt og peber. Tilsæt mere vand/bouillon, hvis suppen er for tyk. Varm suppen godt op inden servering.

Rødbedesuppe med dukkah was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Boghvedepandekager med blåbær
næste
Citron-donuts!

Mere af det samme

Curry med blomkål og andre gode sager

28. oktober 2012

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Boller i karry

7. april 2016

Festlige forårstærter

20. marts 2013

Bagte gulerødder med rød dukkah

7. maj 2017

Pizza med rødbede ★

27. november 2013

Blomkål & Cabbage Karma

17. oktober 2018

Deller i curry

23. november 2010

Stegte madbananer

11. marts 2016

Laksefarvet mad

21. september 2013

8 kommentarer

Natasja 19. september 2012 at 21:59

Hvordan blev den på en skala fra 1-10? :D

Svar
Ditte 21. september 2012 at 19:03

Den ligger højt på min suppeskala ;-)

Svar
Kristinas Madunivers 20. september 2012 at 10:10

Den lyder lækker den rødbedesuppe, og en flot farve.
Din kombination i dukkahen lyder også god, Jeg laver selv en krydret dukkah med kikærter og hasselnødder, som også er virkelig god, det kan bruges til så mange ting. :o)

Svar
Ditte 21. september 2012 at 19:04

Jeg er også vild med dukkah og den er god til at pifte maden op med :-)

Svar
Julie Karla 22. september 2012 at 06:13

Hej Ditte
Du tager simpelthen de flotteste billeder, fantastisk stylet. Er allerede stor fan!
VH
Julie

Svar
Ditte 22. september 2012 at 12:34

Tak for de søde ord, Julie :-)

Svar
Anne 21. oktober 2012 at 15:21

Laver nu denne totalt skønne suppe for 3 gang.
Familien elsker den! Stærk, sød og cremet. Uhms!

Svar
Ditte 21. oktober 2012 at 16:24

Ihh, hvor dejligt ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen