I dag er første dag, hvor jeg rent faktisk godt kunne have taget mine vanter i brug – jeg er ikke specielt glad for, at efteråret kommer snigende, for jeg elsker varme og sol. Men hvis jeg skal se positivt på det, så betyder det jo masser af simreretter og supper, hvilket jeg også elsker. Det tog jeg allerede hul på i sidste uge i forbindelse med mit “rydde op i køleskabet” projekt og det endte ud i min første rødbedesuppe nogensinde (ret pinligt), men helt sikkert ikke min sidste. Jeg servede den med creme fraiche, dukkah og ristet serranoskinke.
Rødbedesuppe, 2 personer:
225 g rødbede
100 g pastinak
125 g søde kartofler
1-2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
Ca. 1 l god bouillon/fond
Salt og peber
Evt. creme fraiche, dukkah og serranoskinke som topping, eller hvad man nu har på lager!
Rengør og skræl rødbeder, pastinakker og søde kartofler og skær dem ud i grove tern. Hak skalotteløg groft og varm olie op i en gryde. Svits løg og hvidløg, tilsæt rodfrugterne og hæld bouillon over. Lad det hele simre i ca. 30-40 minutter, hvorefter suppen blendes og smages til med salt og peber. Tilsæt mere vand/bouillon, hvis suppen er for tyk. Varm suppen godt op inden servering.
8 kommentarer
Hvordan blev den på en skala fra 1-10? :D
Den ligger højt på min suppeskala ;-)
Den lyder lækker den rødbedesuppe, og en flot farve.
Din kombination i dukkahen lyder også god, Jeg laver selv en krydret dukkah med kikærter og hasselnødder, som også er virkelig god, det kan bruges til så mange ting. :o)
Jeg er også vild med dukkah og den er god til at pifte maden op med :-)
Hej Ditte
Du tager simpelthen de flotteste billeder, fantastisk stylet. Er allerede stor fan!
VH
Julie
Tak for de søde ord, Julie :-)
Laver nu denne totalt skønne suppe for 3 gang.
Familien elsker den! Stærk, sød og cremet. Uhms!
Ihh, hvor dejligt ;-)