Jeg eeeeeelsker pastinakker – især hvis de er bagte eller stegte, og blandet med sød tahindressing! Denne opskrift er super simpel, men virkelig velsmagende, og står på menuen ret ofte hos mig i vintermånederne.
{ Ristede pastinakker med sød tahindressing }
Tilbehør til 4 personer
Til denne ret kan du også bruge persillerødder eller gulerødder – du kan også mixe forskellige typer af rodfrugter.
6 pastinakker
3 spsk smør
salt
Dressing:
2 spsk tahin
1 spsk ahornsirup
ca. 3-4 spsk vand
1 tsk stødt spidskommen
salt
Topping:
Kernerne fra 1 granatæble
4 stilke mynte
Skræl pastinakkerne og skær dem ud i små stave. Varm smør op i en pande og steg pastinakkerne i ca. 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og stadig har en smule bid.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt en smule mere vand. Fordel de ristede pastinakker på et fad og fordel dressingen henover. Drys med granatæblekerner og finthakkede mynteblade.
*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager og have en vegetarisk dag ind imellem, så er min nye bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny