The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Suveræne selleribøffer!

af Ditte Ingemann 27. december 2012

Efter julen kommer fasten… eller i hvert fald en tid uden overdådige retter og tonsvis af juleguf. Derfor har jeg i dag lavet en kødfri middag bl.a. med mine favorit grøntsagsbøffer, nemlig selleribøffer. Jeg er meget stor fan af knoldselleri, og det kan bruges til så mange forskellige ting, f.eks. mos, suppe, bagt i ovnen eller som små sprøde bøffer. Jeg har dog denne gang valgt at servere dem med rødbedesalat (opskrift kommer senere), chilimayo og ovnbagte, krydrede kartofler – jeg tør godt at love, at kødet ikke er savnet!

I dag er desværre min sidste feriedag, før det atter går løs på job igen! Udover at have forberedt en grøn middag, har jeg også arbejdet på lidt nyt layout til bloggen og bedst af alt… fået min nye bedste ven hjem – nemlig mit nye kamera, som jeg er så spændt på at lære at kende – tror det bliver starten på noget godt :-)

Suveræne selleribøffer! was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
34 kommentarer
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Meget mere morgenmad
næste
Magisk mousse

Mere af det samme

Spis mere kål – spicy kålsalat!

14. januar 2013

Brød á la Barca

22. maj 2012

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

Vaffelburgere

28. april 2015

Grillet dorade med knuste kartofler

14. august 2015

Sommersalater fra Go’morgen DK

22. juli 2016

Salater på en søndag…

4. november 2012

Grillede aubergineruller

2. juli 2017

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

Blomkål & Cabbage Karma

17. oktober 2018

34 kommentarer

Birgit 27. december 2012 at 17:15

Ej.. hvor ser det bare kanon lækkert ud og jeg som elsker selleri :)
Jeg glæder mig vildt meget til fasten nu, tak for opskriften :))
Chilimayo.. har vi fået opskriften på det ??
Gode hverdage forude til dig.. Her nærmer de sig desværre også..
Knuss

Svar
Ditte 28. december 2012 at 18:52

Tak, Birgit. Min chilimayo består bare af god mayo med rigtig stærk chilisauce – nemt, men godt ;-)

Svar
Kirsten Skaarup 27. december 2012 at 19:11

Uhmmm … denne type selleribøffer kender jeg ikke. De ser supergode ud. Dem må jeg prøve!
Godt nytår.
Kh
Kirsten

Svar
Ditte 28. december 2012 at 18:52

Tak og i lige måde!

Svar
Inger 28. december 2012 at 14:01

MUMS de selleribøffer ser mega lækre ud – nu ved jeg, hvad vi skal ha til aftensmad en af de første dage i det nye år :O)) Super flotte billeder !!!

Svar
Ditte 28. december 2012 at 18:57

Tusind tak, Inger :-) Godt nytår!

Svar
Sofie 28. december 2012 at 14:33

Hej Ditte

Hvor ser de lækre ud, og hvor tager du dog nogle dejlige billeder! Jeg elsker selleribøffer og laver dem selv tit, og næste gang vil jeg prøve med din opskrift. Jeg kan i øvrigt anbefale at tilsætte en håndfuld friske krydderurter til farsen, så bliver den ekstra lækker.

Godt nytår!
Bedste hilsner
Sofie

Svar
Ditte 28. december 2012 at 18:55

Hej Sofie, tusind tak. Jeg kommer normalt basilikum i mine bøffer, men denne gang blev det til purløg og brøndkarse :-)

Svar
malene 28. december 2012 at 18:51

Ser lækkert ud ! Kan de mon evt. fryses?

Svar
Ditte 28. december 2012 at 18:57

Tak – jeg har smidt nogle i fryseren, som skal bruges nytårsaften. Tror sagtens de kan fryses uden at tage skade!

Svar
Maria Brun 30. december 2012 at 09:37

Den opskrift på rødbedesalaten må meget gerne blive lagt op også, så jeg kan prøve at lave hele menuen :)

Svar
Ditte 30. december 2012 at 17:46

Den kommer i det nye år ;-)

Svar
Amelia 1. januar 2013 at 08:39

De ser godt nok lækre ud, glæder mig til at prøve den :)
Godt nytår til dig!

– Amelia
weweremeanttosparkle.wordpress.com

Svar
Ditte 1. januar 2013 at 12:16

Godt nytår :-)

Svar
Hanne 2. januar 2013 at 19:31

Yum de var lækre, har lavet dem i dag:-)

Svar
Ditte 2. januar 2013 at 20:18

Fantastisk :-)

Svar
Monica Veideland 3. januar 2013 at 06:36

Jeg er så vild med din tallerken. Hvor er den fra? :) Altså den selleribøfferne ligger på.

Svar
Ditte 3. januar 2013 at 07:23

Jeg er også helt vild med den! Har købt den på et loppemarked og fandt kun den ene :-)

Svar
Helle Hylleberg 29. januar 2013 at 19:38

TAK! Super laekker opskrift – tilsatte lidt cayenne og serverede med en salat med broadbeans og aerter – helt klart en ny favorit.

Svar
Ditte 29. januar 2013 at 20:20

Mmmm, hvor lækkert – dejligt du kunne lide dem!

Svar
Anna 4. april 2013 at 08:05

De ser virkelig lækre ud! Tror du man kan erstatte lidt af knoldsellerien med courgette og osten med hytteost eller bare bruge almindelig skæreost?

Svar
Ditte 4. april 2013 at 13:57

Du må prøve dig lidt frem, men det lyder lækkert med courgette :-)

Svar
Susanne 7. maj 2013 at 18:21

Wow Ditte! De smagte virkelig, virkelig godt! Har virkelig fået lyst til at eksperimentere med andre slags grøntsager og urter også, nu da jeg ved at jeg kan få dem til at hænge sammen!
Brugte en økologisk fuldkornsrasp uden gluten, så rigtig sunde blev de også :)
Serverede dem med ovnbagte kartofler, chilimayo og råkost af rå broccoli, granatæble og ristede mandler….mmmmm

Svar
Ditte 7. maj 2013 at 18:45

Ihhh, hvor godt – det lyder lækkert, især din råkost! Mums :-)

Svar
HCP 27. maj 2013 at 11:31

Jeg har kun brugt knoldselleri til at lave pomfritter af, men glæder mig afprøve dette.

Kan æggene erstattes med noget veganer-venligt?

Svar
Pernille 5. juni 2013 at 16:20

Uhm, super opskrift! Skiftede osten ud med gærflager for at undgå mælkeprodukt. Blev virkelig godt!

Svar
Kristine 29. september 2013 at 15:04

Jeg har lige lavet dem til madpakken. Fulgte opskriften slavisk bortset fra, at jeg ikke havde nok selleri, så der kom også gulerødder, porre og grønkål i. Og havregryn, da jeg ikke havde rasp. Og tørret timian i stedet for purløg. Men ellers helt slavisk.. ;)

For første gang nogensinde fik jeg veggie-bøffer/deller til at fungere. Det fungerede så godt, at jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt der overhovedet er nogen tilbage til madpakken i morgen, for de frister godt nok.

Svar
Katrine Petersen 1. december 2013 at 10:14

Tak for en genial opskrift! Vi bruger den tit :-)

Svar
Gitte 22. maj 2014 at 16:19

Tak for opskriften. Jeg afprøvede den i går med enkelte modifikationer idet jeg ikke havde alle ingredienserne. Men hold da op hvor var de gode.

Svar
Ditte 22. maj 2014 at 16:33

Dejligt du kunne lide dem!

Svar
Anja 15. april 2015 at 09:49

Hej Ditte,
Har lige hevet det sidste knoldselleri op fra sit vinterhi. Den skal der laves bøffer af.
Hvis du laver bøffer som erstatning til dem af kød, og fx servere kartofler til – hvad ville du så lave til sovs? Hvis nu det skal være en helt old fashion ret, dog i vegetar version?
Knus Anja

Svar
Ditte Ingemann 15. april 2015 at 09:52

Åh, lækkert :-) Det er lidt svært med en sauce, for jeg ville nok servere en pesto til sammen med kartoflerne…. kan det gå an som sauce?

Svar
Carsten 13. november 2018 at 18:57

Hej Ditte. Endelig fandt jeg en opskrift, hvor dellerne hænger sammen som køddeller, når de steges. De smager skønt – dog tror jeg, at jeg vil prøve at give farsen lidt røget paprika, når jeg skal stege sidste portion … tror du det vil virke??? Bacon i køddeller er jo også godt.

Svar
Ditte Ingemann 16. november 2018 at 17:55

Rigtig god idé – det lyder lækkert!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen