The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Søndagsburger!

af Ditte Ingemann 12. januar 2014

okseburgere

Der står ofte hjemmelavede burger på menuen hos mig om søndagen – dog ofte af den vegetariske slags. Men ind imellem får jeg også lyst til en god okseburger, som gerne må være pimpet en smule. For et stykke tid siden lavede jeg et opskriftshæfte i samarbejde med Økologisk Landsforening med fokus på økologisk oksekød og heriblandt disse burgere.

Okseburgere med urtecreme og lynsyltede agurker, 4 pers.:

Burgerboller, 10 stk.
25 g gær
2,5 dl mælk
25 g smør
2 spsk rørsukker
1 tsk salt
1 æg
2 dl fuldkornsmel
3,5 – 4 dl hvedemel

æg til pensling
sesamfrø

Lun mælk og smør, og rør gæren ud deri. Tilsæt sukker, salt og æg. Kom fuldkornsmel og halvdelen af hvedemel I og ælt dejen godt, gerne på røremaskine, indtil den er blød, smidig og elastisk. Kom det sidste hvedemel i undervejs. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i 10 lige store stykker, tril til boller og lad dem hæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 40 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 200 grader midt i ovnen i cirka 15-18 minutter, eller indtil burgerbollerne er gyldne.

Lynsyltede agurker:
1 agurk
ca. 3-4 spsk rørsukker
1 dl eddike
2 lauerbærblade

Skyl agurken og skær den i tynde skiver. Varm sukker, eddike og laurbær op i en lille gryde. Lad lagen køle en smule, hvorefter den hældes over agurkerne.

Urtecreme:
2 dl crème fraiche 9%
1 fed hvidløg
½ bdt purløg
½ bdt bredbladet persille
salt og peber

Rør crème fraiche sammen med fintrevet hvidløg, purløg og persille – smag cremen til med salt og peber.

Øvrige ingredienser:
500 g økologisk, hakket oksekød 3-6%
neutral olie til stegning
salt og peber
2 modne avocado
salatblade
1 rødløg

Form oksekødet til 4 store hakkebøffer, og steg dem i olie på en varm pande indtil de er gennemstegte, ca. 7-8 minutter på hver side. Skær avocado ud i skiver, skyl salatbladene og skær rødløget ud i tynde ringe.

Servér hakkebøfferne med grove burgerboller, syltede agurker, urtecreme, skiver af avocado, salat og rødløg.

okseburgere med avocado

Søndagsburger! was last modified: januar 12th, 2014 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sneak peek – sunde søde sager
næste
Mine salater

Mere af det samme

Traditionsrige tarteletter

27. maj 2012

Mulligatawny suppe

18. december 2010

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Livret = Pulled Pork

11. september 2012

Moderne rejemadder med æble & purløg

8. juni 2017

Den bedste pizza

14. juli 2014

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

Grønne måltider

15. maj 2015

Svineri

30. august 2011

16 kommentarer

NatasjaS/BlogLiebling 12. januar 2014 at 13:17

Sådan en portion kunne jeg godt lige spise :D De ser virkelig gode ud!

Svar
Ditte 12. januar 2014 at 19:05

Tak – de smagte altså også super godt :-)

Svar
Mette 12. januar 2014 at 16:35

Hvor er det sjovt. Hjemme hos os, fik vi også burger i søndags :-)
En god, hjemmelavet burger skal man altså ikke foragte!

Svar
Ditte 12. januar 2014 at 19:06

Præcis – det er nu bare god søndagsmad :-) God aften til dig!

Svar
Fru Kofoeds Køkken 12. januar 2014 at 23:55

Mmm, vi har også spist burgere til aften – men for en gangs skyld nede fra den lokale… Man må jo støtte forretningslivet ;-) selvom de aldrig kommer helt på højde med de hjemmelavede…

Svar
Ditte 13. januar 2014 at 09:39

He he, lige præcis…. Min aftensmad blev også hentet udefra i går :-)

Svar
pauline hiddleston 13. januar 2014 at 10:43

THOSE BURGERS ♥

Svar
Ditte 13. januar 2014 at 10:47

Thanks ♥

Svar
Claus Rode 13. januar 2014 at 11:43

Hej Ditte,

Det ser rigtigt lækkert ud – Dine fantastiske billeder/styling gør jo som sædvanlig også en del. Jeg vil lige dele en fantastisk ting med dig og dine burgerfans.

I Jamie Olivers kogebog “Ministry of Food” laver han verdens bedste fars til burgere. Han tilsætter ud over kødet cream crackers og stærk sennep. Det betyder virkelig noget for kødsmagen, som godt kan være lidt neutral. Her i huset har vi skiftet cream crackers ud med groft knækbrød.

Hvis man er lidt til Paleo, så er her en anvisning på paleoburgeren. Stadig med sennep, men uden crackers eller knækbrød – Ellers er det jo ikke paleo. Og ja linket: http://chocolateandspinach.com/2013/10/21/gourmet-burger-med-guacamole-og-palaeo-bolle/

Undskyld at jeg linker over i en anden blog, men det er her opskriften er. Sennep er dog det vigtigste at huske.

Virkelig lækker blog du har. Tak.

Svar
Ditte 13. januar 2014 at 15:39

Hej Claus, Tak for din kommentar – altid dejligt med inspiration. Må helt sikkert prøve paleo-burgeren – har prøvet med nogle LCHF-burgerboller, og det var ikke et hit :-) Jeg kan også godt finde på at røre lidt sennep, finthakket rødløg og syltede agurker i farsen… det er nemlig rigtig lækkert, men har aldrig prøvet med kiks eller knækbrød :-)

Svar
xenia // The Luxury Factor 13. januar 2014 at 21:34

Holy moly, hvor ser det lækkert ud! Min mave rumlede, da jeg så meget som så på billedet. Helt klart en opskrift der skal prøves af imorgen. Hav en rigtig god mandag (:

Svar
Ditte 13. januar 2014 at 22:15

Uhh, hvor dejligt – så er min mission fuldført :-) God aften til dig.

Svar
Tina Hoffbeck 19. januar 2014 at 15:17

God søndag!

En burger, uhmmmmm så skulle jeg have taget det op fra fryseren.
Må blive til en mandags burger.
Tak for inspirationen og de gode billeder:-)

Tina Hoffbeck
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Svar
Ditte 20. januar 2014 at 09:21

En mandagsburger er nu også helt perfekt :-) Dejligt du læser med…

Svar
Marie og Anne Louise 1. marts 2014 at 19:32

Tak for den gode opskrift. Det var en klar succes!

Svar
Ditte 2. marts 2014 at 18:40

Fantastisk :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971