The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageKogebogSøde sager

Sneak peek – sunde søde sager

af Ditte Ingemann 9. januar 2014

gulerodskage

Måske har I allerede fået færten af, at min næste kogebog udkommer om mindre end 3 måneder – jeg har netop læst korrektur på bogen for sidste gang og hold da op, hvor jeg glæder mig til at se den færdige-trykte bog! Bogen udkommer d. 3. april og allerede nu kan I læse mere om den og bestille den lige her. Bogen kommer til at hedde “Sunde søde sager fra The Food Club”, og jeg vil allerede nu dele en af bogens opskrifter, min favorit, nemlig gulerodskage. 

gulerodskagen

gulerodskage uden sukker

{ GULERODSKAGE } Ca. 6-8 pers.:

150 g mandelmel
125 g groft speltmel
2 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
½ tsk salt
3 æg
3 gulerødder
1 æble
40 g valnødder
70 g neutral olie, fx solsikkeolie
4 spsk kokossukker

Frosting:
150 g flødeost
50 g skyr
skal fra 1 øko citron
2 spsk ahornsirup
½ tsk ren vaniljepulver

Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål. Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern. Hak valnødderne groft. Rør æg, olie og kokossukker godt sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne. Rør dejen godt sammen, og tilsæt reven gulerod og æble. Når dejen er ensartet, hældes den i en springform beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.

Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag til. Fordel forstingen over den afkølede kage, enten med en palet eller sprøjtepose og stjernetyl. Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.

Carrotcake

Et billede af gulerodskagen fra min kommende bog:

gulerodskage fra sunde søde sager

Sneak peek – sunde søde sager was last modified: januar 11th, 2014 by Ditte Ingemann
70 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Bagte chai-donuts med karamel
næste
Søndagsburger!

Mere af det samme

Min kogebogsdrøm

3. september 2012

labre lakridspandekager

21. april 2011

Bountykage

26. oktober 2014

Vafler til weekenden…

15. februar 2013

Tahinkonfekt + mit favorit værktøj i køkkenet

3. december 2017

Dejlige dadelkugler

13. september 2012

Mine salater

14. januar 2014

Luksuriøs Lakridskaramel

1. april 2012

mmm, müslibar!

26. februar 2013

Krydret Kogekunst

6. oktober 2016

70 kommentarer

Nina 9. januar 2014 at 17:34

Hvor er den smuk! Ser fuldstændig fantastisk ud, og så er den tilmed sund. MÅ prøves, også selvom jeg ved, jeg ikke kan få den til at se tilnærmelsesvist lige så fantastisk ud som din :-)

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 17:44

Tusind tak – og det er meget nemt at dekorere kagen, hvis du har en stjernetyl :-)

Svar
Mette 9. januar 2014 at 17:39

Det ser skønt ud

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 17:45

TAK

Svar
Julie 9. januar 2014 at 17:42

Det ser SÅÅÅ fint ud med de rosetter på toppen! Min yndlingskage er gulerodskage, så jeg må vist også give denne et skud :-)

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 17:45

Tusind tak – kagen smager mega godt :-)

Svar
Kristina @truffledogtravels 9. januar 2014 at 18:07

Nøj hvor fantastisk, jeg er afhængig af gulerodskage med frosting og så kommer du med en variant, som man ikke behøver at have dårlig madsamvittighed over! Er kokossukker bare lige dele sukker og kokosmel eller er det noget man kan købe?

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 18:54

Så må du prøve denne variant – kokossukker går også under navnet kokos palmesukker eller bare palmesukker og du kan læse lidt mere her: http://www.matas.dk/coconut-palm-sugar-kokos-palmesukker-oe-500-gr
Hvis du ikke ønsker at bruge kokossukker, så bruger du bare rørsukker eller brun farin :-)

Svar
Inger 9. januar 2014 at 18:14

Skønne og mega smukke gulerodskager, og jeg er ikke i tvivl om, de smager rigtig godt. Jeg glæder mig til meget snart at prøve din opskrift, spændende med en sund udgave. Og jeg GLÆDER mig til at få fingrene i din næste bog :-))

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 18:55

Tusind tak, Inger – jeg glæder mig virkelig også…. Kan slet ikke vente :-)

Svar
Hvadskalvibage/Mette 9. januar 2014 at 18:54

Den ser super flot ud, og lyder samtidig utrolig lækker.

Så den tror jeg da vist kæresten skal overraskes med meget snart

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 19:26

God idé – mon ikke det vil gøre din kæreste rigtig glad :-)

Svar
Lene 9. januar 2014 at 19:21

Sikke en smuk kage og lækker ser den osse ud. Det er en rigtig god ide med æble i en gulerodskage – det må jeg prøve næste gang, jeg skal bage det.
Det bliver spændende at se din kogebog – tror jeg skal ønske mig den!

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 19:26

Tusind tak -jeg har tilsæt en smule æble, for at gøre den mere sød :-)

Svar
camilla henriksen 9. januar 2014 at 19:24

hej. den ser godt nok god ud!
jeg tænkte om man kan skfite speltmel ud med noget andet? for har nemlig glutenallergi – måske rismel??

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 19:28

Mange tak, Camilla – jeg har ikke den store erfaring med rismel, så det ved du måske bedre end mig… Men jeg tænker du sagtens kan bage kagen udelukkende på mandelmel

Svar
Fru Kofoeds Køkken 9. januar 2014 at 23:01

Nej hvor ser den både fin og fantastisk ud! Gulerodskage med frosting er nok min yndlingskage. Og tillykke med den snarligt udkomne kogebog. Jeg har fået købt morgenmadsmissionen og er helt tosset med den! Glæder mig til denne her :-)

Svar
Ditte 10. januar 2014 at 09:18

Ihhhh, tusind tak – hvor er du sød :-) Dejligt du har købt min Morgenmadsmission! God weekend.

Svar
Birgit Mathiesen 10. januar 2014 at 09:00

Sikke en eventyr kage, WAUW tænker jeg bare :O)
Hvis din nye kogebog Sunde Søde Sager er i den slags kategori, så vil jeg straks bestille en..
Næsten som juleaften.. “kan bare ikke vente” til 3. april :))
Eventyrlig smuk gulerodskage.
MUMS, er selv vild med gulerodskage..åh åh..

Svar
Ditte 10. januar 2014 at 09:17

Åh, tusind tak – jeg er selv spændt på at se bogen og hvordan den bliver modtaget. Men jeg kan love at den er fyldt med de dejligste kager og søde sager :-) Der er bl.a også en udgave af den gode tiramisu-kage, som du allerede kender :-)

Svar
Birgit Mathiesen 10. januar 2014 at 09:02

Ps. Kokossukker hvad er det ??? Købes ??

Svar
Ditte 10. januar 2014 at 09:14

Du kan læse meget mere om kokossukker i bogen, men indtil da, så læs med her: http://www.matas.dk/coconut-palm-sugar-kokos-palmesukker-oe-500-gr
Kokossukker er dyrt, men også rigtig godt :-)

Svar
Ann-Sofie Munk Hansen 10. januar 2014 at 09:08

Hej,

Hvordan har du lavet de flotte forme i frostingen – det ligner jo roser og ser meget flot ud?

VH
Sofie

Svar
Ditte 10. januar 2014 at 09:15

Jeg har brugt en stjernetyl 1M – det er meget nemt :-)

Svar
Jane 10. januar 2014 at 14:24

Elsker det billede! Du er simpelthen så talentfuld, Ditte! Og tillykke med den nye bog! Endnu en baby til samlingen, det er jo kæmpestort! :)

Svar
Ditte 10. januar 2014 at 14:29

Jamen, Jane – tusind tak :-) Jeg glæder mig så meget til min næste bog, men det kender du jo alt til – skal bestemt også have købt din, for er meget glad for den første! God weekend.

Svar
Bookworm 10. januar 2014 at 14:48

Hvor ser den god ud! Elsker gulerodskage, det er forfriskende med en opskrift på en, der er knap så usund :-)

Svar
Ditte 10. januar 2014 at 15:15

Den er også rigtig god, så håber du vil teste opskriften :-)

Svar
Freya 10. januar 2014 at 15:26

Jeg har kagen i ovnen nu, og det dufter skønt i lejligheden! Er det den samme frosting, du har brugt på billederne med rosetter og det med gulerødder? Begge ser vildt godt ud, og jeg glæder mig til at pynte – og smage!
Glæder mig i øvrigt også til din nye kogebog, er simpelthen så glad for Morgenmadsmissionen.

Svar
Ditte 10. januar 2014 at 15:30

Hvor er det dejligt, at du tester kagen og du har købt min morgenmadsmission – hurra for dig :-) Håber kagen bliver rigtig god – det er den samme frosting på begge kager. Du kan sagtens smøre frostingen på kagen eller lave et sjovt mønster med en stjernetyl. God fornøjelse og god weekend.

Svar
Anette 11. januar 2014 at 13:25

Hej Ditte
Hvornår rører du æggene i? Det har du vist glemt at skrive. Jeg er lige ved at bage den nu.

Svar
Ditte 11. januar 2014 at 14:26

Godt set – det er nu rettet! Jeg rører æggene i sammen med olie og kokossukker :-) God fornøjelse med kagen og god weekend!

Svar
Jannie 13. januar 2014 at 15:34

Hej Ditte
Vil bare høre om det er alm mandler malet til mel eller fedtreducet mandelmel du bruger?
Elsker din blog og lækre billeder!

Svar
Ditte 13. januar 2014 at 15:37

Hej Jannie, Jeg bruger helt almindelig mandelmel :-)

Svar
Frk. Struds 13. januar 2014 at 20:17

Ih, hvor jeg glæder mig til din bog udkommer!

Jeg må helt sikkert afprøve denne opskrift :-)

Svar
Ditte 13. januar 2014 at 20:28

Jeg glæder mig altså også – nu må det gerne blive april :-)

Svar
Stephanie 20. januar 2014 at 14:03

Hvor ser den lækker ud, må prøves. Men tror du det vil være muligt at benytte sukrin gold istedet for palme sukker?

Svar
Ditte 20. januar 2014 at 14:21

Helt sikkert :-)

Svar
Mille 25. januar 2014 at 23:16

Hej Ditte.

Jeg har netop bagt denne lækre gulerodskage – mmmmh!
MEN – frostingen driller. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, og alligevel bliver den alt for tynd .. Umuligt at lave de smukke roser – øv! Hvad gør jeg mon galt?

Mvh, Mille.

Svar
Ditte 26. januar 2014 at 08:43

Øv øv – der kan være stor forskel på skyr og konsistens. Du skal sørge for at bruge en meget tyk variant og ellers skal du tilsætte mere sukrin.

Svar
Cille 15. marts 2014 at 19:15

Hej, når du skriver groft speltmel, er det så også fuldkornsspeltmel? :-)

Svar
Ditte 15. marts 2014 at 19:40

Jep!

Svar
Julie 30. marts 2014 at 20:57

Hej Ditte.
Jeg glæder mig meget til din bog udkommer den 3. april ! :D
Men jeg vil lige høre, om man kan erstatte æblet med noget andet eller udlade det? Har nemlig allergi :-(

Hilsen Julie.

Svar
Ditte 30. marts 2014 at 21:50

Det er jeg glad for at høre – du kan evt. tilsætte revet pære, hvis du kan tåle det? Eller bare en smule mere revet gulerod :-)

Svar
Ina 3. april 2014 at 08:46

Hej,

Jeg skal bage kagen til en bryllupsreception på lørdag. Tror du at man kan dekorere kagen aftenen før og opbevare den i køleskabet natten over, eller er det bedst først at gøre det på selve dagen?

Tak for en inspirerende blog.

/Ina

Svar
Ditte 3. april 2014 at 09:04

Jeg ville ført dekorere den på dagen, hvilket ikke tager lang tid – kagen bliver en smule tør af at stå på køl… God fornøjelse :-)

Svar
Mette 4. april 2014 at 16:07

Lækker lækker kage! Kan den mon fryses?

Svar
Ditte 4. april 2014 at 16:55

Jeg har ikke prøvet, så du må lave en testkage og fryse :-)

Svar
Mette 4. april 2014 at 16:10

– skal bage den til 70 gæster til mit bryllup, og ville jo være nemt, hvis man kunne lave den noget tid inden :-)

Svar
Cecilie 4. april 2014 at 17:01

Åhhh glæder mig til at hente din nye bog i morgen hos boghandleren. Kan man bruge fint speltmel – evt halv fint speltmel og rugmel? Og kan man bruge agarvesirup istedet for ahorn?

Svar
Ditte 4. april 2014 at 17:19

Du må prøve dig frem – jeg har kun prøvet denne opskrift…

Svar
Agathe 7. april 2014 at 11:17

Mums den ser da alt for lækker ud! Jeg elsker gulerodskage :D Kan man mon erstatte mandelmelet med kokosfibermel?

Svar
Ditte 7. april 2014 at 11:19

Tusind tak – du kan ikke bruge kokosfibermel i stedet for mandelmel til denne opskrift….

Svar
Lene 7. april 2014 at 16:26

Den ser så lækker ud! Jeg har en pose bær i fryseren – kunne man putte det i?

Svar
Alberte 8. april 2014 at 09:45

Årh hvor jegdog elsker din blog, go ikke mindst denne kage. Kan tilføje at den SAGTENS kan fryses (og tøes op igen;)) Ved du hvordan energifordelingen ser ud? :-)

Svar
Tine 26. april 2014 at 12:47

Skøn kage :)
Blot en lille servicemeddelelse; Urtekram laver også kokossukker, som bl.a. kan fåes i Irma til ca 30 kr for 280 g. Dvs. ca halv pris i fht. den i Matas.
kh

Svar
Ditte 26. april 2014 at 16:39

Tak for tip :-)

Svar
Terese Borbye 8. maj 2014 at 12:27

Ork så lækker! Også selvom den blev snydt for valnødder, og at æble blev byttet ud med flere gulerødder. TAK for den opskrift (og alle de andre) og en god blog :)

Svar
Desirée Knudsen 3. juni 2014 at 15:28

Hej! Kan man nøjes med at bruge æggehviderne? – Mvh Desirée :)

Svar
Ditte 4. juni 2014 at 15:22

Jeg har ikke prøvet, og opskriften er udviklet med hele æg… :-)

Svar
maja toft andersen 4. juni 2014 at 15:14

Kan man bruge sukrin gold i stedet for kokossukker? Og kan noget af speltmelet erstattes af HUSK? Elsker kage, men er simpelthen nød til ikke at købe de usunde varianter hos bageren, og tænkte om man kunne gøre din en lille smule sundere? Glæder mig til at prøve den!

Svar
Ditte 4. juni 2014 at 15:23

Du kan sagtens bruge sukrin i stedet for kokossukker – jeg bryder mig ikke så meget om smagen af sukrin, så derfor vælger jeg ofte kokossukker. Mht. HUSK, så tror jeg ikke du kan erstatte speltmelet med det…. men du kan selvfølgelig selv prøve at eksperimentere :-)

Svar
Christina 31. august 2014 at 12:00

Den skal jeg prøve. Har ikke lige kokos/ palme sukker, men du skriver erstat med rørsukker. Er det lige dele? altså 4 spsk? Det lyder af (dejlig) lidt, men bliver det så ikke en lidt for sød kage – trods alt ;o)

Svar
Christina 31. august 2014 at 12:07

@Mette: Hvordan gik det med at fryse?

Svar
Josefine 10. oktober 2014 at 22:23

Den ser fortryllende god ud! Jeg har planer om at lave den i muffinsforme. Hvor lang tid vil du tro de skal have i ovnen?

Svar
Ditte Ingemann 11. oktober 2014 at 10:22

Ca. 20-25 minutter :-) Men tjek undervejs.

Svar
Pia 22. oktober 2014 at 16:30

Jeg har læst om din bog og nu set denne lækre kage. Du skriver opskrifterne er uden mel og sukker, men speltmel er jo også mel ! Hvad kan man bruge istedet, pga af glutenallergi ?

Svar
Ditte Ingemann 22. oktober 2014 at 22:44

Jeg skriver uden hvedemel :-) Der er masser af glutenfrie opskrifter i bogen, og nogle med groft mel.

Svar
Julie 24. november 2014 at 13:21

Jeg er ellers ikke vild med gulerodskage – eller kage i det hele taget, men så lavede jeg alligevel denne i går. Den overbeviste både mig og min gulerodskage-skeptiske søster ;) Jeg lavede den med banan i stedet for æble, og det blev den perfekte krydsning mellem banan- og gulerodskage.
Mange tak for god inspiration og vejledning.

Svar
Susanne 21. maj 2015 at 18:59

Du skriver at dine opskrifter er uden hvedemel, men husk spelt er en gammel hvedesort. Dejligt med alternative opskrifter, men flere og flere er allergiske for hvede.
Hilsen
Susanne

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen