The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Kærlighedskage

af Ditte Ingemann 14. marts 2013

Denne lækre kage bagte jeg på Valentinsdag, deraf navnet; kærlighedskage. Dog blev den bagt igen få dage senere, hvor jeg havde veninder til kaffeslabberas. Kagen er super lækker, intens i smagen og har en dejlig konsistens – og så er den uden tilsat sukker.

Kage med dadler og kakao, ca. 6 personer – opskriften er fra min kagebog Sunde Søde Sager, hvor du kan finde andre skønne opskrifter uden sukker.

10 bløde dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str L
4 spsk blødt kokosolie
1 dl stærk kaffe
2 tsk ren vaniljepulver
50 g god kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel
et nip salt

Skær dadlerne ud i små stykker, kom dem i en blender/foodprocessor og blend dem indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan og blend igen – kom blandingen i en skål og tilsæt æg, kokosolie og kaffe, og pisk det hele godt sammen. Tilsæt vanille, kakao, bagepulver, mandelmel og en knivspids salt – pisk det hele godt sammen.

Kom dejen i en springform med bagepapir (20 cm), og bag kagen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter. Når kagen er kølet helt af, kan den dekoreres med letpisket fløde og friske hindbær.

Kærlighedskage was last modified: februar 12th, 2016 by Ditte Ingemann
72 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til Rom
næste
Tæt på udgivelse!

Mere af det samme

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

25. marts 2017

Efterårstærte med æble & karamel

8. november 2012

Parfait med et pift lakrids

15. maj 2011

Små raw-cookies med lakrids

22. februar 2013

Sød søndag

4. oktober 2015

Pebermynte-sandwich

24. maj 2012

Citron-donuts!

25. september 2012

Ølkage!

13. juni 2012

Spis dig sund #4

26. juni 2014

Semlor med amaretto-creme

27. februar 2014

72 kommentarer

Eva 14. marts 2013 at 11:35

hold nu op – hvor nogle flotte fotos
(ja – og kagen er sikkert også lækker..)

eva

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 12:27

Tusind tak, Eva

Svar
Sine 14. marts 2013 at 11:55

Namme namme namme.. Men er der mon noget der kan erstatte kaffen, når nu man ikke rigtig er til den slags?

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 12:29

Kaffesmagen er på ingen måder dominerende, så jeg synes du skal først med kaffe ;-) Ved ikke om det kan erstattes af andet, men måske du kan tilsætte f.eks. appelsinsaft… :-)

Svar
Birgit Mathiesen 14. marts 2013 at 11:57

Wauv.. hvor super flot :)
Og så er vi endda i den sunde afdeling, lækkert og mums..
Kærlighedskage den må vi da bare prøve, glæder os :))
Knus og go weekend.

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 12:30

TAK, Birgit – den er virkelig lækker og jeg er sikker på den vil falde i din smag. Rigtig god weekend.

Svar
byMelchiors 14. marts 2013 at 12:46

Juhuuuuuuuuuuuuuu! Endelig en kage, jeg kan tåle! (Glutenallergi :-()

Jeg er vild med din blog og med dine billeder og har derfor et forslag til dig: Få din skønne kalender trykt og sæt den til salg, enten i en Etsy-shop eller her på sitet. Det er næsten synd ikke at tjene lidt penge på, at du tager så gode billeder og lægger så meget arbejde. Blot et tip. Hvis du vil, kan jeg sende dig link til andre, der praktiserer det i stor stil? Jeg er sikker på, at der er flere der gerne vil betale for dine fine ting. Blot et tip :-)

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 12:55

Perfekt. Tak for tippet og de søde ord. Jeg har selv tænkt på det, men droppede tanken igen, da jeg synes det er lidt noget bøvl :-) Men nu får jeg da helt lyst til at genoverveje det, så tak :-)

Svar
Line 14. marts 2013 at 12:52

Den ser virkelig lækker ud og som altid nogle super flotte billeder. Der er lidt raw-cake over ingredienserne., meget lækkert. Er kagen tung i konsistensen?
Hold op hvor jeg glæder mig til pluk selv hindbær sæsonen.

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 12:57

Tak, Line. Kagen er slet ikke tung. Den er rig i smagen, men faktisk meget let – sikkert pga. af, at hvedemel, smør og sukker ikke er til stede :-)

Svar
Malene 14. marts 2013 at 13:49

Mums, den skal prøves! Hvad for noget kakaopulver har du brugt?

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 13:58

Jeg har brugt kakaopulver fra Urtekram!

Svar
Camilla 14. marts 2013 at 13:51

Uhm den ser sørme god ud!
Tror dette bliver fredagskagen imorgen :)

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 13:58

God idé :-)

Svar
Line 14. marts 2013 at 15:27

Det har du nok ret i. Uhhh jeg husker tydligt den første kage jeg bagte selv, med ALT for meget sukker. Den havde lidt konsistens af en mursten. Knap så lækkert.

Svar
Nina 14. marts 2013 at 18:58

Fantastisk – kender en med glutenallergi og kan aldrig finde ud af, hvad jeg skal servere. Her er så svaret! Skønt – tusind tak, glæder mig til at forsøge mig med den :-)

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 19:26

Dejligt ;-)

Svar
Sofie P 14. marts 2013 at 19:11

Hvor ser det lækkert ud Ditte, men i hvilken form brugte du kaffe? Kaffe til kaffemaskinen? Kaffe til at hælde vand over? Hele bønner? :-)

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 19:25

Tak – jeg brugte stærk, brygget kaffe :-)

Svar
Nina 14. marts 2013 at 19:57

Hvordan er den i øvrigt uden fløde og hindbær? Bliver den kedelig uden?

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 20:15

Den er stadig rigtig god :-) Den er ikke voldsom sød, men stadig meget kageagtig!

Svar
Nina 14. marts 2013 at 21:23

Lyder godt – skal klart prøves :-)

Svar
Ditte 15. marts 2013 at 08:06

God idé ;-)

Svar
Sofie 15. marts 2013 at 05:51

Pinterest er et farligt strd, hvis man er lækkersulten – næsten lige så farligt som din blog! Glæder mig til at komme i køkkenet og bage denne lækketbisken! Bh Sofie

Svar
Ditte 15. marts 2013 at 08:05

Meget farligt sted fyldt med smukke sager :-) God weekend!

Svar
Sebrina 15. marts 2013 at 13:19

Mums den ser godt ud!
Den skal helt sikkert prøves af herhjemme ;)

Svar
Ditte 15. marts 2013 at 18:44

Den er virkelig også god :-)

Svar
Eva staby 15. marts 2013 at 19:43

Ja den ser super lækker ud, og så kan man jo nuppe et stykke eller 2 med god samvittighed. Skal lige høre kan man erstatte mandelmelet med almindelig mel ? . Kh Eva

Svar
Ditte 15. marts 2013 at 22:14

Jeg tror sagtens du kan komme almindelig mel i og droppe mandelmelet :-)

Svar
byMelchiors 15. marts 2013 at 22:08

Forresten – er det kokosolie med eller uden smag,du bruger ? Har ikke så stor succes med at bruge den med smag til madlavning…
Glæder mig til at se din shop!

Svar
Ditte 15. marts 2013 at 22:11

Jeg bruger uden smag :-) God weekend.

Svar
Camilla 19. marts 2013 at 21:04

Mega lækker kage! Skiftede kaffen ud med vand. Den smagte af rigtig chokolade kage (min mor troede ikke at den var sund og var vældig tilfreds ;)). Skal helt sikkert bages igen! Tak for en dejlig kærlighedskage!

Svar
Ditte 20. marts 2013 at 07:36

Hvor dejligt at høre – godt at vide, at kaffen kan skiftes ud :-)

Svar
Malin 21. marts 2013 at 18:34

Hold da op, en lækker kage! Aldri har en raw kage set mere fristende ud! Det ligner jo en “rigtig” kage ;) Normalt er jeg af opfattelsen at en kage SKAL ha rigeligt med smør, sukker og mel – men denne her ser jo bedre ud end en hvilkensomhelst chocoladekage! Mums!!!

Svar
Ditte 21. marts 2013 at 19:44

Tusind tak Malin. Den er nemlig rigtig god og man savner slet ikke smør, mel eller sukker ;-)

Svar
Bettina 29. marts 2013 at 08:32

Ser godt nok lækker ud.
Spørsmål …. Hvis man nu ikke har , eller bruger kokos olie …. Er der så noget andet man kan bruge ? Kan man bruge alm olie ? …

Bettina

Svar
Ditte 29. marts 2013 at 15:34

Tror sagtens du kan bruge andre typer af olie :-)

Svar
Mia 5. april 2013 at 10:54

Synes det ser ud som om der er kokosmel i din kage og det er der også i den du har linket til, men kan ikke se det i din opskrift??

Svar
Ditte 5. april 2013 at 11:10

Der er ikke kokosmel i min kage. Jeg brugte mandelmel i stedet for, men hvis du hellere vil bruge kokos, så kan det helt sikkert også bruges :-)

Svar
Sofie 21. april 2013 at 20:17

Har netop lige bagt kagen – igen. Det sker mindst en gang om ugen for tiden. Denne gang er der brugt svesker og et par meget modne pærer fra frugtskålen – og resultatet er helt fantastisk – som sædvanligt! Tak :-)

Svar
Ditte 21. april 2013 at 20:32

Dejligt – lyder rigtig lækkert med svesker :-)

Svar
Katrine Berthelsen 25. maj 2013 at 20:16

Har lige guffet denne kage… Super lækker!
Ved du noget om kalorieindholdet?
Kæmpe fan-knus

Svar
Ditte 25. maj 2013 at 23:02

Nope…. Desværre :-)

Svar
Karin 27. maj 2013 at 10:24

Skøn, skøn inspirerende side!
Jeg har regnet kalorieindholdet for en hel kage ud til 1432 kalorier (via Shape Up), altså knap 180 kcal pr. stykke (uden flødeskum) – ikke slemt for så lækker en kage! :-)

Svar
Ditte 1. juni 2013 at 19:46

Sejt… og TAK :-)

Svar
Kristine 27. juni 2013 at 14:19

Ser super lækkert ud. Vil bage den til mine kollegaer i morgen. Bruger du almindelig bagekakao eller raw kakao? Jeg plejer nemlig at bruge raw i den slags kager…

Svar
Ditte 27. juni 2013 at 18:50

Hej Kristine, det er også en rigtig lækker kage. Jeg brugte raw kakao, som sagtens kan erstattes af almindelig kakao – håber den falder i dine kollegaers smag :-)

Svar
Charlotte 17. juli 2013 at 17:13

Tror du, at kagen vil kunne fryses uden at blive kedelig?

Svar
Ditte 17. juli 2013 at 17:27

Åh, jeg ved det altså ikke – måske bliver den en smule tør og kedelig, hvis du fryser den :-) Jeg får så tit spørgsmål vedr. frysning af kager og jeg må indrømme, at jeg meget sjældent fryser kager og andet bagværk… Kagen er klart bedst samme dag, som den er bagt eller dagen efter.

Svar
Malene 7. januar 2014 at 21:27

Hej Ditte, du skulle vel ikke have et forslag til hvad man kan bruge i stedet for flødeskum som topping?

Svar
Ditte 7. januar 2014 at 22:13

Måske en creme af drænet yoghurt og vanilje eller “flødeskum” lavet af det øverste lag fra en dåse kokosmælk :-)

Svar
Maria 29. januar 2014 at 13:30

Hej Ditte, nøj hvor ser kagen lækkert ud! Den vil jeg prøve at kaste mig ud i! – inden da, så har jeg lige enkelte spørgsmål.
– kokosolie, smelter du den, inden du putter den i dejen? Min kokosolie er sådan ‘fast’ i det. skal den faste klump olie bare ned i dejen og piskes rundt?
– kaffen, brygger du bare en stærk kaffe med vand og hælder væsken ned i, eller er det kun kaffepulver?

på forhånd tak :-)

Svar
Ditte 29. januar 2014 at 13:33

Hvis din kokosolie er hård, så kan du sagtens smelte den en smule… Min står et varmt sted, så den er meget blød :-) Jeg brygger en stærk kop kaffe af god kaffe og bruger væsken. God fornøjelse med kagen :-) Den er super god!

Svar
Maria 29. januar 2014 at 13:36

og kan den bages dagen før brug? :-)

Svar
Ditte 29. januar 2014 at 13:38

Den er bedst på dagen, men du kan sagtens bage den dagen før, men lad være med at komme den på køl :-)

Svar
Maria 13. februar 2014 at 14:05

Vil bare fortælle, at kagen er VIRKELIG LÆKKER!! Lavede den for et par uger siden, skiftede også kaffen ud med vand, og det kan sagtens lade sig gøre, hvis folk er lidt bange for kaffesmagen (dog har jeg ikke prøvet den med kaffen selv). Havde lidt rester, og gemte det på køl hvor jeg spiste den dagen efter, den kan altså virkelig også anbefaldes, kagen bliver ‘fast’ i det, som en brownie :)
Alt i alt kun ros herfra :-) Den er virkelig lækker.

Svar
Cathrine Lerche 14. februar 2014 at 21:15

Bagte den i dag – på Valentines Day – som dessert efter en lyserød middag <3 Helt perfekt som afslutning. Vi piskede hindbær i flødeskummet, og puttede også en håndfuld i dejen. Og så toppede vi kagen med granatæblekerner. Super lækkert – og også et lidt sundere alternativ, selvom den ikke smagte sundt overhovedet ;D TAK!

Svar
Ditte 15. februar 2014 at 08:53

Fantastisk – dejligt kagen blev god :-) Lyder lækkert med granatæblekerner på toppen!

Svar
Astrid 20. februar 2014 at 10:03

Lækker opskrift! Er den bagetid du har angivet ved varmluft? :-)

Svar
Mette 30. marts 2014 at 13:51

Er dette mon også en børnevenlig kage – hvis man nu laver den uden kaffe… Eller bliver den for intens?

Svar
Ditte 30. marts 2014 at 14:55

Den er meget rig i smagen og intens…. og ikke voldsom sød :-) Men jeg ville bestemt servere den for børn.

Svar
Gitte 30. maj 2014 at 11:50

Lækker kage! Jeg bagte den med havregryn i stedet for mandelmel, og det virkede glimrende.

Svar
Kate 18. juli 2014 at 08:06

Smukke billeder og lækker kage! :-)
Kan den laves dagen før og stadig være ligeså lækker? Og hvordan vil du opbevare den?

Svar
Ditte Ingemann 18. juli 2014 at 08:54

Du kan sagtens lave den dagen før. Jeg opbevarer den på køl, men jeg kan også rigtig godt lide når kager er faste og kolde. Du kan sagtens opbevare den ved stuetemperatur i en pose, og så først komme flødeskum på inden den skal serveres.

Svar
Louise 18. oktober 2014 at 22:43

Hvad mon der sker hvis jeg gerne vil undvære bagepulver?
Og har du et forslag til et alternativ?
Ser så lækker ud!!

Svar
Ditte Ingemann 19. oktober 2014 at 10:05

Den er rigtig god – jeg har aldrig bagt den uden bagepulver, men du kan prøve at tilsætte 1 tsk natron rørt ud i 1 tsk citronsaft :-)

Svar
Rikke 19. oktober 2014 at 15:55

Bliver der forskel hvis man bruger friske dadler i stedet for soltørrede dadler? :-) I såfald, hvad er forskellen?
Og hvor køber man kokosolie henne, har aldrig hørt om det?
Synes den ser enorm lækker ud! :-)

Svar
Muff Stamper 11. januar 2015 at 17:29

looks wonderfull. Wish I could understand your language. :-(

Svar
Maja kyndesen 20. januar 2015 at 19:39

Hej vil lave kagen i morgen. Men har et spørgsmål.Dadlerne, kan det godt være dem man køber i æsker som ikke er så soltørret/ håre.?

Svar
Mette 22. oktober 2017 at 12:13

Hej Ditte:-)

Jeg bliver altid lidt forvirret når der står almindeligt mandelmel… Er det det affedtede man normalt køber eller det man selv laver når man kværner mandler? KH Mette

Svar
Gry 11. juli 2018 at 12:22

Hejsa Tror du man kan tilføje revet rødbede til Kærlighedskagen? For at få ludt skjult grønt ind
Mvh Gry

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2018 at 11:22

Jeg har ikke prøvet, men meld endelig tilbage hvis du prøver det :-) Kh Ditte

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen