Denne lækre kage bagte jeg på Valentinsdag, deraf navnet; kærlighedskage. Dog blev den bagt igen få dage senere, hvor jeg havde veninder til kaffeslabberas. Kagen er super lækker, intens i smagen og har en dejlig konsistens – og så er den uden tilsat sukker.
Kage med dadler og kakao, ca. 6 personer – opskriften er fra min kagebog Sunde Søde Sager, hvor du kan finde andre skønne opskrifter uden sukker.
10 bløde dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str L
4 spsk blødt kokosolie
1 dl stærk kaffe
2 tsk ren vaniljepulver
50 g god kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel
et nip salt
Skær dadlerne ud i små stykker, kom dem i en blender/foodprocessor og blend dem indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan og blend igen – kom blandingen i en skål og tilsæt æg, kokosolie og kaffe, og pisk det hele godt sammen. Tilsæt vanille, kakao, bagepulver, mandelmel og en knivspids salt – pisk det hele godt sammen.
Kom dejen i en springform med bagepapir (20 cm), og bag kagen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter. Når kagen er kølet helt af, kan den dekoreres med letpisket fløde og friske hindbær.
72 kommentarer
hold nu op – hvor nogle flotte fotos
(ja – og kagen er sikkert også lækker..)
eva
Tusind tak, Eva
Namme namme namme.. Men er der mon noget der kan erstatte kaffen, når nu man ikke rigtig er til den slags?
Kaffesmagen er på ingen måder dominerende, så jeg synes du skal først med kaffe ;-) Ved ikke om det kan erstattes af andet, men måske du kan tilsætte f.eks. appelsinsaft… :-)
Wauv.. hvor super flot :)
Og så er vi endda i den sunde afdeling, lækkert og mums..
Kærlighedskage den må vi da bare prøve, glæder os :))
Knus og go weekend.
TAK, Birgit – den er virkelig lækker og jeg er sikker på den vil falde i din smag. Rigtig god weekend.
Juhuuuuuuuuuuuuuu! Endelig en kage, jeg kan tåle! (Glutenallergi :-()
Jeg er vild med din blog og med dine billeder og har derfor et forslag til dig: Få din skønne kalender trykt og sæt den til salg, enten i en Etsy-shop eller her på sitet. Det er næsten synd ikke at tjene lidt penge på, at du tager så gode billeder og lægger så meget arbejde. Blot et tip. Hvis du vil, kan jeg sende dig link til andre, der praktiserer det i stor stil? Jeg er sikker på, at der er flere der gerne vil betale for dine fine ting. Blot et tip :-)
Perfekt. Tak for tippet og de søde ord. Jeg har selv tænkt på det, men droppede tanken igen, da jeg synes det er lidt noget bøvl :-) Men nu får jeg da helt lyst til at genoverveje det, så tak :-)
Den ser virkelig lækker ud og som altid nogle super flotte billeder. Der er lidt raw-cake over ingredienserne., meget lækkert. Er kagen tung i konsistensen?
Hold op hvor jeg glæder mig til pluk selv hindbær sæsonen.
Tak, Line. Kagen er slet ikke tung. Den er rig i smagen, men faktisk meget let – sikkert pga. af, at hvedemel, smør og sukker ikke er til stede :-)
Mums, den skal prøves! Hvad for noget kakaopulver har du brugt?
Jeg har brugt kakaopulver fra Urtekram!
Uhm den ser sørme god ud!
Tror dette bliver fredagskagen imorgen :)
God idé :-)
Det har du nok ret i. Uhhh jeg husker tydligt den første kage jeg bagte selv, med ALT for meget sukker. Den havde lidt konsistens af en mursten. Knap så lækkert.
Fantastisk – kender en med glutenallergi og kan aldrig finde ud af, hvad jeg skal servere. Her er så svaret! Skønt – tusind tak, glæder mig til at forsøge mig med den :-)
Dejligt ;-)
Hvor ser det lækkert ud Ditte, men i hvilken form brugte du kaffe? Kaffe til kaffemaskinen? Kaffe til at hælde vand over? Hele bønner? :-)
Tak – jeg brugte stærk, brygget kaffe :-)
Hvordan er den i øvrigt uden fløde og hindbær? Bliver den kedelig uden?
Den er stadig rigtig god :-) Den er ikke voldsom sød, men stadig meget kageagtig!
Lyder godt – skal klart prøves :-)
God idé ;-)
Pinterest er et farligt strd, hvis man er lækkersulten – næsten lige så farligt som din blog! Glæder mig til at komme i køkkenet og bage denne lækketbisken! Bh Sofie
Meget farligt sted fyldt med smukke sager :-) God weekend!
Mums den ser godt ud!
Den skal helt sikkert prøves af herhjemme ;)
Den er virkelig også god :-)
Ja den ser super lækker ud, og så kan man jo nuppe et stykke eller 2 med god samvittighed. Skal lige høre kan man erstatte mandelmelet med almindelig mel ? . Kh Eva
Jeg tror sagtens du kan komme almindelig mel i og droppe mandelmelet :-)
Forresten – er det kokosolie med eller uden smag,du bruger ? Har ikke så stor succes med at bruge den med smag til madlavning…
Glæder mig til at se din shop!
Jeg bruger uden smag :-) God weekend.
Mega lækker kage! Skiftede kaffen ud med vand. Den smagte af rigtig chokolade kage (min mor troede ikke at den var sund og var vældig tilfreds ;)). Skal helt sikkert bages igen! Tak for en dejlig kærlighedskage!
Hvor dejligt at høre – godt at vide, at kaffen kan skiftes ud :-)
Hold da op, en lækker kage! Aldri har en raw kage set mere fristende ud! Det ligner jo en “rigtig” kage ;) Normalt er jeg af opfattelsen at en kage SKAL ha rigeligt med smør, sukker og mel – men denne her ser jo bedre ud end en hvilkensomhelst chocoladekage! Mums!!!
Tusind tak Malin. Den er nemlig rigtig god og man savner slet ikke smør, mel eller sukker ;-)
Ser godt nok lækker ud.
Spørsmål …. Hvis man nu ikke har , eller bruger kokos olie …. Er der så noget andet man kan bruge ? Kan man bruge alm olie ? …
Bettina
Tror sagtens du kan bruge andre typer af olie :-)
Synes det ser ud som om der er kokosmel i din kage og det er der også i den du har linket til, men kan ikke se det i din opskrift??
Der er ikke kokosmel i min kage. Jeg brugte mandelmel i stedet for, men hvis du hellere vil bruge kokos, så kan det helt sikkert også bruges :-)
Har netop lige bagt kagen – igen. Det sker mindst en gang om ugen for tiden. Denne gang er der brugt svesker og et par meget modne pærer fra frugtskålen – og resultatet er helt fantastisk – som sædvanligt! Tak :-)
Dejligt – lyder rigtig lækkert med svesker :-)
Har lige guffet denne kage… Super lækker!
Ved du noget om kalorieindholdet?
Kæmpe fan-knus
Nope…. Desværre :-)
Skøn, skøn inspirerende side!
Jeg har regnet kalorieindholdet for en hel kage ud til 1432 kalorier (via Shape Up), altså knap 180 kcal pr. stykke (uden flødeskum) – ikke slemt for så lækker en kage! :-)
Sejt… og TAK :-)
Ser super lækkert ud. Vil bage den til mine kollegaer i morgen. Bruger du almindelig bagekakao eller raw kakao? Jeg plejer nemlig at bruge raw i den slags kager…
Hej Kristine, det er også en rigtig lækker kage. Jeg brugte raw kakao, som sagtens kan erstattes af almindelig kakao – håber den falder i dine kollegaers smag :-)
Tror du, at kagen vil kunne fryses uden at blive kedelig?
Åh, jeg ved det altså ikke – måske bliver den en smule tør og kedelig, hvis du fryser den :-) Jeg får så tit spørgsmål vedr. frysning af kager og jeg må indrømme, at jeg meget sjældent fryser kager og andet bagværk… Kagen er klart bedst samme dag, som den er bagt eller dagen efter.
Hej Ditte, du skulle vel ikke have et forslag til hvad man kan bruge i stedet for flødeskum som topping?
Måske en creme af drænet yoghurt og vanilje eller “flødeskum” lavet af det øverste lag fra en dåse kokosmælk :-)
Hej Ditte, nøj hvor ser kagen lækkert ud! Den vil jeg prøve at kaste mig ud i! – inden da, så har jeg lige enkelte spørgsmål.
– kokosolie, smelter du den, inden du putter den i dejen? Min kokosolie er sådan ‘fast’ i det. skal den faste klump olie bare ned i dejen og piskes rundt?
– kaffen, brygger du bare en stærk kaffe med vand og hælder væsken ned i, eller er det kun kaffepulver?
på forhånd tak :-)
Hvis din kokosolie er hård, så kan du sagtens smelte den en smule… Min står et varmt sted, så den er meget blød :-) Jeg brygger en stærk kop kaffe af god kaffe og bruger væsken. God fornøjelse med kagen :-) Den er super god!
og kan den bages dagen før brug? :-)
Den er bedst på dagen, men du kan sagtens bage den dagen før, men lad være med at komme den på køl :-)
Vil bare fortælle, at kagen er VIRKELIG LÆKKER!! Lavede den for et par uger siden, skiftede også kaffen ud med vand, og det kan sagtens lade sig gøre, hvis folk er lidt bange for kaffesmagen (dog har jeg ikke prøvet den med kaffen selv). Havde lidt rester, og gemte det på køl hvor jeg spiste den dagen efter, den kan altså virkelig også anbefaldes, kagen bliver ‘fast’ i det, som en brownie :)
Alt i alt kun ros herfra :-) Den er virkelig lækker.
Bagte den i dag – på Valentines Day – som dessert efter en lyserød middag <3 Helt perfekt som afslutning. Vi piskede hindbær i flødeskummet, og puttede også en håndfuld i dejen. Og så toppede vi kagen med granatæblekerner. Super lækkert – og også et lidt sundere alternativ, selvom den ikke smagte sundt overhovedet ;D TAK!
Fantastisk – dejligt kagen blev god :-) Lyder lækkert med granatæblekerner på toppen!
Lækker opskrift! Er den bagetid du har angivet ved varmluft? :-)
Er dette mon også en børnevenlig kage – hvis man nu laver den uden kaffe… Eller bliver den for intens?
Den er meget rig i smagen og intens…. og ikke voldsom sød :-) Men jeg ville bestemt servere den for børn.
Lækker kage! Jeg bagte den med havregryn i stedet for mandelmel, og det virkede glimrende.
Smukke billeder og lækker kage! :-)
Kan den laves dagen før og stadig være ligeså lækker? Og hvordan vil du opbevare den?
Du kan sagtens lave den dagen før. Jeg opbevarer den på køl, men jeg kan også rigtig godt lide når kager er faste og kolde. Du kan sagtens opbevare den ved stuetemperatur i en pose, og så først komme flødeskum på inden den skal serveres.
Hvad mon der sker hvis jeg gerne vil undvære bagepulver?
Og har du et forslag til et alternativ?
Ser så lækker ud!!
Den er rigtig god – jeg har aldrig bagt den uden bagepulver, men du kan prøve at tilsætte 1 tsk natron rørt ud i 1 tsk citronsaft :-)
Bliver der forskel hvis man bruger friske dadler i stedet for soltørrede dadler? :-) I såfald, hvad er forskellen?
Og hvor køber man kokosolie henne, har aldrig hørt om det?
Synes den ser enorm lækker ud! :-)
looks wonderfull. Wish I could understand your language. :-(
Hej vil lave kagen i morgen. Men har et spørgsmål.Dadlerne, kan det godt være dem man køber i æsker som ikke er så soltørret/ håre.?
Hej Ditte:-)
Jeg bliver altid lidt forvirret når der står almindeligt mandelmel… Er det det affedtede man normalt køber eller det man selv laver når man kværner mandler? KH Mette
Hejsa Tror du man kan tilføje revet rødbede til Kærlighedskagen? For at få ludt skjult grønt ind
Mvh Gry
Jeg har ikke prøvet, men meld endelig tilbage hvis du prøver det :-) Kh Ditte