The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Gammeldaws æblekage

af Ditte Ingemann 18. september 2015

apple-cake

Så blev det endelig fredag, men desværre lidt en kold og blæsende fredag. Jeg har allermest lyst til at blive indenfor og bage kage og tænde stearinlys. Her kalder jobbet desværre, så i stedet vil jeg dele en opskrift med jer fra min kagebog Sunde Søde Sager, og håbe på nogle af jer kan finde tiden til at kaste jer over denne lækre dessert-sag. 

apples

{ Gammeldaws æblekage med five spice }
4 personer

En lille skøn dessert som er både blød og knasende. Æblemosen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl. Five spice er en kinesiske krydderiblanding med aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia kanel, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke et stærkt krydderi, men derimod sødt og fortrinligt til desserter som denne. Har du ikke five spice, så brug kanel i stedet.

Ingredienser:
3-4 æbler
1 dl vand
4-5 spsk god honning
1 tsk ren vaniljepulver

Knas:
65 g rugbrød
30 g hasselnødder
2 tsk five spice (evt. kanel)

Creme:
2 dl piskefløde
50 g drænet yoghurt
1 tsk ren vaniljepulver

Befri æblerne for kernehus, og skær dem ud i grove tern. Kom æbletern, vand, honning og vanilje i en gryde, og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 35 minutter, eller indtil æblerne er kogt ud og blevet til grov mos. Lad mosen køle helt af.

Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, og blend det fint. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil knasen er tør og sprød – rør undervejs. Rør five spice i, når blandingen er kølet af.

Pisk fløde til let skum, og vend yoghurt og vanilje i. Anret desserten i små glas, og fordel æblemos, rugbrødsknas og flødeskum i lag. Servér med det samme, så rugbrødsknas forbliver sprødt.

cake

Gammeldaws æblekage was last modified: september 24th, 2015 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grønne hotdogs
næste
Fermentering

Mere af det samme

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Længe leve lakridsis!

28. juni 2012

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Franske fristelser

18. november 2015

Kokosbrød med banan

27. marts 2016

Så blev det endelig fastelavn

5. februar 2013

Kyskager med choko- mandelhemmelighed

11. august 2011

Vafler & cookies med chufa

5. september 2017

Granola-barer med chokotop

25. januar 2015

Fastelavnsboller med vaniljecreme

7. februar 2015

10 kommentarer

Lisbeth Krohn 18. september 2015 at 09:58

Din æblekage lyder aldeles pragtfuld, men kan du sige mig hvilke krydderier The five spices består af?
Du skriver i parentes kanel, men jeg kunne godt tænkte mig at vide, hvad ellers man kan komme i.
Tak for din dejlige blog.
Lisbeth

Svar
Ditte Ingemann 18. september 2015 at 10:16

Hej Lisbeth, Jeg har skrevet hvad five spice består af over opskriften :-)
Rigtig god weekend til dig.

Svar
Inger 18. september 2015 at 19:09

Ja, endelig fredag :-)
Jeg har prøvet din opskrift på den lækre “Gammeldaws æblekage” og jeg blev meget overrasket over, at den knas blev SÅ god!
Rigtig god weekend.

Svar
Ditte Ingemann 24. september 2015 at 15:49

Skønt du har testet min opskrift – kan nu også huske at have fået rigtig lækker æblekage hos dig :-)

Svar
Pernille Karlsen 19. september 2015 at 09:01

Mmmh, hvor lækkert! Jeg skal vidst op til min mormor og plukke æbler til æblekage!

Svar
Ditte Ingemann 24. september 2015 at 15:48

God idé :-)

Svar
Pernille S 20. september 2015 at 21:06

Med din æblekage i tankerne, fandt jeg en masse nedfaldsæbler på eftermiddagens gåtur, og de kom fluks med hjem og blev tryllet om til denne himmerigsmundfuld. Tak for fantastisk opskrift..

Svar
Ditte Ingemann 24. september 2015 at 15:49

Dejligt at høre, Pernille!

Svar
Carsten 28. september 2018 at 15:15

Passer det at æblerne ikke skal skrælles?

Svar
Ditte Ingemann 28. september 2018 at 15:33

Jeg gør det ikke – kan godt lide konsistensen af skrællen! Men du kan naturligvis sagtens skrælle æblerne :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen