Så blev det endelig fredag, men desværre lidt en kold og blæsende fredag. Jeg har allermest lyst til at blive indenfor og bage kage og tænde stearinlys. Her kalder jobbet desværre, så i stedet vil jeg dele en opskrift med jer fra min kagebog Sunde Søde Sager, og håbe på nogle af jer kan finde tiden til at kaste jer over denne lækre dessert-sag.
{ Gammeldaws æblekage med five spice }
4 personer
En lille skøn dessert som er både blød og knasende. Æblemosen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl. Five spice er en kinesiske krydderiblanding med aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia kanel, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke et stærkt krydderi, men derimod sødt og fortrinligt til desserter som denne. Har du ikke five spice, så brug kanel i stedet.
Ingredienser:
3-4 æbler
1 dl vand
4-5 spsk god honning
1 tsk ren vaniljepulver
Knas:
65 g rugbrød
30 g hasselnødder
2 tsk five spice (evt. kanel)
Creme:
2 dl piskefløde
50 g drænet yoghurt
1 tsk ren vaniljepulver
Befri æblerne for kernehus, og skær dem ud i grove tern. Kom æbletern, vand, honning og vanilje i en gryde, og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 35 minutter, eller indtil æblerne er kogt ud og blevet til grov mos. Lad mosen køle helt af.
Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, og blend det fint. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil knasen er tør og sprød – rør undervejs. Rør five spice i, når blandingen er kølet af.
Pisk fløde til let skum, og vend yoghurt og vanilje i. Anret desserten i små glas, og fordel æblemos, rugbrødsknas og flødeskum i lag. Servér med det samme, så rugbrødsknas forbliver sprødt.
10 kommentarer
Din æblekage lyder aldeles pragtfuld, men kan du sige mig hvilke krydderier The five spices består af?
Du skriver i parentes kanel, men jeg kunne godt tænkte mig at vide, hvad ellers man kan komme i.
Tak for din dejlige blog.
Lisbeth
Hej Lisbeth, Jeg har skrevet hvad five spice består af over opskriften :-)
Rigtig god weekend til dig.
Ja, endelig fredag :-)
Jeg har prøvet din opskrift på den lækre “Gammeldaws æblekage” og jeg blev meget overrasket over, at den knas blev SÅ god!
Rigtig god weekend.
Skønt du har testet min opskrift – kan nu også huske at have fået rigtig lækker æblekage hos dig :-)
Mmmh, hvor lækkert! Jeg skal vidst op til min mormor og plukke æbler til æblekage!
God idé :-)
Med din æblekage i tankerne, fandt jeg en masse nedfaldsæbler på eftermiddagens gåtur, og de kom fluks med hjem og blev tryllet om til denne himmerigsmundfuld. Tak for fantastisk opskrift..
Dejligt at høre, Pernille!
Passer det at æblerne ikke skal skrælles?
Jeg gør det ikke – kan godt lide konsistensen af skrællen! Men du kan naturligvis sagtens skrælle æblerne :-)