Jeg er ved at smelte væk i varmen her i Mexico, men jeg kan se på vejrudsigten, at solen også skinner i Danmark – det betyder jo at der skal laves og spises en masse is. Som min mormor altid har sagt; “vi spiser for lidt is i Danmark” – og det skal der gøres noget ved. Derfor kommer her en rigtig dejlig opskrift på nemme ispinde lavet af kokosmælk og peanutbutter – en himmelsk kombination.
{ Ispinde med jordnødder og havsalt } Opskrift fra Sunde Søde Sager
5 stk
Kombinationen af det salte og det søde er virkelig lækker, så jeg kan varmt anbefale disse ispinde – hvis du vil have en sødere udgave, så kom mere sukker i og smag ismassen til inden den fryses. Pas på ikke at komme for meget salt på, men blot et par flager på hver ispind.
Ingredienser:
1 ds kokosmælk, 400 ml
2 spsk jordnøddesmør/peanutbutter
4 spsk kokossukker
Pynt:
75-100 g mørk chokolade, 85%
2 spsk usaltede jordnødder
havsalt
Varm kokosmælk op til kogepunktet, og rør jordnøddesmør og kokossukker i mælken. Lad ismassen køle helt af i køleskabet, inden den fordeles i ispinde-forme. Frys isene i mindst 3 timer.
Smelt chokoladen ved svag varme eller over et vandbad. Dyp ispindene i chokoladen, og pynt dem med hakkede jordnødder og havsalt. Kom ispindene tilbage i fryseren, indtil de skal spises.
Hvis ispindene er svære at få ud af formene, så vent nogle minutter eller hold dem under det varme vand i kort tid, indtil de løsner sig fra formen.
TIP: At smelte chokolade i vandbad gøres ved at stille en skål med hakket chokolade over en gryde med simrende vand. Vandet i gryden skal nå ca. halvt op på skålen, og må ikke koge, kun småsimre. Pas på ikke at få vand eller damp i skålen med chokolade, da chokoladen vil blive grynet.
4 kommentarer
Åh det ser lækkert ud!
Tusind tak :-)
Den opskrift indeholder mange af mine yndlingsingredienser så den MÅ jeg prøve! :-)
Jeg har ingen ispindeforme (endnu), så jeg har brugt opskriften som “literis” til min kommende “Tour d’ Altan” med mine veninder.
Jeg har spiffet den lidt op ved at vende ristede kokosflager og groft hakket chokolade i isen mens den fryser. Og i stedet for chokoladeovertræk, har jeg blot drysset hakkede, saltede jordnødder og groft hakket chokolade ovenpå, når isen er ved at være fast nok til at bære pynten. Så får den et knips havsalt ved servering.
Og nu hvor jeg laver isen for 2. gang, putter jeg kanel i halvdelen – snickers møder risengrød ;)
Tak for inspirerende opskrifter, der åbner for brug af nye (og sundere) ingredienser.