The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Ispinde med peanutbutter & havsalt

af Ditte Ingemann 25. maj 2016

ispinde

Jeg er ved at smelte væk i varmen her i Mexico, men jeg kan se på vejrudsigten, at solen også skinner i Danmark – det betyder jo at der skal laves og spises en masse is. Som min mormor altid har sagt; “vi spiser for lidt is i Danmark” – og det skal der gøres noget ved. Derfor kommer her en rigtig dejlig opskrift på nemme ispinde lavet af kokosmælk og peanutbutter – en himmelsk kombination.

{ Ispinde med jordnødder og havsalt } Opskrift fra Sunde Søde Sager
5 stk

Kombinationen af det salte og det søde er virkelig lækker, så jeg kan varmt anbefale disse ispinde – hvis du vil have en sødere udgave, så kom mere sukker i og smag ismassen til inden den fryses. Pas på ikke at komme for meget salt på, men blot et par flager på hver ispind.

Ingredienser:
1 ds kokosmælk, 400 ml
2 spsk jordnøddesmør/peanutbutter
4 spsk kokossukker

Pynt:
75-100 g mørk chokolade, 85%
2 spsk usaltede jordnødder
havsalt

Varm kokosmælk op til kogepunktet, og rør jordnøddesmør og kokossukker i mælken. Lad ismassen køle helt af i køleskabet, inden den fordeles i ispinde-forme. Frys isene i mindst 3 timer.
Smelt chokoladen ved svag varme eller over et vandbad. Dyp ispindene i chokoladen, og pynt dem med hakkede jordnødder og havsalt. Kom ispindene tilbage i fryseren, indtil de skal spises.

Hvis ispindene er svære at få ud af formene, så vent nogle minutter eller hold dem under det varme vand i kort tid, indtil de løsner sig fra formen.

TIP: At smelte chokolade i vandbad gøres ved at stille en skål med hakket chokolade over en gryde med simrende vand. Vandet i gryden skal nå ca. halvt op på skålen, og må ikke koge, kun småsimre. Pas på ikke at få vand eller damp i skålen med chokolade, da chokoladen vil blive grynet.

Ispinde med peanutbutter & havsalt was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vegetariske tacos
næste
Sund mad på farten

Mere af det samme

Sukkerfrie kager

28. marts 2015

Efterårstærte med æble & karamel

8. november 2012

Søde sommerdesserter

3. august 2015

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Let’s get ready to crumble!

9. juni 2012

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

25. april 2016

Sankt Hans kage

22. juni 2015

Rødbedecupcakes med pastinak & valnødder

15. september 2012

Cheesecake brownies

10. maj 2013

Sommerlig koldskål med citron ★

8. juli 2014

4 kommentarer

Pernille Karlsen 25. maj 2016 at 10:18

Åh det ser lækkert ud!

Svar
Ditte Ingemann 29. maj 2016 at 19:59

Tusind tak :-)

Svar
Christine Bonde 30. maj 2016 at 15:55

Den opskrift indeholder mange af mine yndlingsingredienser så den MÅ jeg prøve! :-)

Svar
Lotte 11. juni 2016 at 16:19

Jeg har ingen ispindeforme (endnu), så jeg har brugt opskriften som “literis” til min kommende “Tour d’ Altan” med mine veninder.
Jeg har spiffet den lidt op ved at vende ristede kokosflager og groft hakket chokolade i isen mens den fryser. Og i stedet for chokoladeovertræk, har jeg blot drysset hakkede, saltede jordnødder og groft hakket chokolade ovenpå, når isen er ved at være fast nok til at bære pynten. Så får den et knips havsalt ved servering.
Og nu hvor jeg laver isen for 2. gang, putter jeg kanel i halvdelen – snickers møder risengrød ;)

Tak for inspirerende opskrifter, der åbner for brug af nye (og sundere) ingredienser.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen