Hej, jeg hedder Ditte og jeg er afhængig af tahin fudge. Min nye besættelse involverer små lækre stykker af blød og sød tahin-konfekt-fudge. Opskriften er super enkel og tager ikke mange minutter at lave… hvilket både er godt og skidt :-) Men derfor vil jeg alligevel dele opskriften med jer og håber I også bliver begjestrede for den.
Jeg blev inspireret til opskriften af Susan Jane White, som er kogebogsforfatter og madskribent, og som har skrevet bogen “The Extra Virgin Kitchen”, som jeg er ret vild med. Du kan pimpe din tahin fudge med de smage du kan lide – jeg har her lavet en udgave med kakaonibs og frysetørrede bær, men Susan laver varianter med bl.a. granatæblekerner, dadelsirup, kakao, gojibær… så kun fantasien sætter grænser.
{ TAHIN FUDGE }
20-30 stykker
300 g lys tahin (jeg har prøvet med mørk, ristet tahin, og det fungerer, men smagen bliver meget kraftig)
3 spsk kokosolie
1 nip havsalt
1 tsk ren vaniljepulver eller korn fra 1/2 vaniljestang
ca. 100 g ris malt sirup, yaconsirup, ahornsirup eller dit fortrukne sødemiddel
1 spsk kakaopulver
2 spsk kakaonibs
2 spsk frysetørrede bær
Kom tahin, kokosolie, salt, vanilje og sirup i en lille gryde og smelt det sammen ved svag varme – smag massen til. Rør kakao, kakaonibs og frysetørrede bær i, og hæld massen i en lille form (20*20 cm) beklædt med film. Stil formen i fryseren i ca. 4 timer, hvorefter massen kan skæres ud i små stykker. Opbevar konfekten i fryseren og spis det direkte derfra…. det smelter nemlig hurtigt i stuetemperatur.
Jeg må i øvrigt sige en KÆMPE STOR TAK for den meget flotte modtagelse af min nye kogebog “Sukkerfri Børnefest”. Bogen udkom i mandags og jeg har allerede fået så mange søde ord med på vejen. I går fik jeg en mail som gjorde mig helt igennem glad og stolt – her er et par linjer fra mailen:
Jeg har netop idag modtaget din nye bog “Sukkerfri Børnefest” fra Saxo. Og jeg er FULDSTÆNDIG blæst bagover, og helt taget med storm! Jeg synes virkelig at du overgår dig selv med denne bog…..Det er en helt fantastisk bog som jeg da slet ikke kan vente med at få kastet mig over!
Hvis du også gerne vil have et eksemplar af bogen, så kan den bestilles hos Saxo, men du kan også købe et signeret eksemplar hos Copenhagencakeshop.
9 kommentarer
Dessa ser helt ljuvliga ut! Älskar tahini så det här måste jag prova… Knus från Sverige
Det smager såååååå godt – du må prøve det :-)
Hey DItte, hvor kober du lys tahin henne?
I helsekostbutikker eller hos tyrkiske grønthandlere :-)
That looks delicious. I’ve never tasted tahini before…gotta try it.
De ser super lækre ud! Kan man mon bruge kokossukker i stedet i samme mængde? :)
Det vil jeg helt sikkert tro, men har ikke prøvet :-)
Har lige købt Tagin i dag til en dressing… Jeg købte den uden salt i fra urtekram men den kunne også fås med salt. Er din tahin med eller uden salt ?
Jeg bruger ofte med salt, men til denne konfekt vil jeg anbefale en lys tahin (ellers bliver smagen meget kraftig af ristet sesam)