The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageSøde sager

Konfekt med tahin

af Ditte Ingemann 19. august 2015

tahini-fudge

Hej, jeg hedder Ditte og jeg er afhængig af tahin fudge. Min nye besættelse involverer små lækre stykker af blød og sød tahin-konfekt-fudge. Opskriften er super enkel og tager ikke mange minutter at lave… hvilket både er godt og skidt :-) Men derfor vil jeg alligevel dele opskriften med jer og håber I også bliver begjestrede for den. 

Jeg blev inspireret til opskriften af Susan Jane White, som er kogebogsforfatter og madskribent, og som har skrevet bogen “The Extra Virgin Kitchen”, som jeg er ret vild med. Du kan pimpe din tahin fudge med de smage du kan lide – jeg har her lavet en udgave med kakaonibs og frysetørrede bær, men Susan laver varianter med bl.a. granatæblekerner, dadelsirup, kakao, gojibær… så kun fantasien sætter grænser.

tahini-fudge-1

{ TAHIN FUDGE }
20-30 stykker 

300 g lys tahin (jeg har prøvet med mørk, ristet tahin, og det fungerer, men smagen bliver meget kraftig)
3 spsk kokosolie
1 nip havsalt
1 tsk ren vaniljepulver eller korn fra 1/2 vaniljestang
ca. 100 g ris malt sirup, yaconsirup, ahornsirup eller dit fortrukne sødemiddel
1 spsk kakaopulver
2 spsk kakaonibs
2 spsk frysetørrede bær

Kom tahin, kokosolie, salt, vanilje og sirup i en lille gryde og smelt det sammen ved svag varme – smag massen til. Rør kakao, kakaonibs og frysetørrede bær i, og hæld massen i en lille form (20*20 cm) beklædt med film. Stil formen i fryseren i ca. 4 timer, hvorefter massen kan skæres ud i små stykker. Opbevar konfekten i fryseren og spis det direkte derfra…. det smelter nemlig hurtigt i stuetemperatur.

Jeg må i øvrigt sige en KÆMPE STOR TAK for den meget flotte modtagelse af min nye kogebog “Sukkerfri Børnefest”. Bogen udkom i mandags og jeg har allerede fået så mange søde ord med på vejen. I går fik jeg en mail som gjorde mig helt igennem glad og stolt – her er et par linjer fra mailen:

Jeg har netop idag modtaget din nye bog “Sukkerfri Børnefest” fra Saxo. Og jeg er FULDSTÆNDIG blæst bagover, og helt taget med storm! Jeg synes virkelig at du overgår dig selv med denne bog…..Det er en helt fantastisk bog som jeg da slet ikke kan vente med at få kastet mig over!

Hvis du også gerne vil have et eksemplar af bogen, så kan den bestilles hos Saxo, men du kan også købe et signeret eksemplar hos Copenhagencakeshop.

fudge

Konfekt med tahin was last modified: august 19th, 2015 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grillet dorade med knuste kartofler
næste
Mit Grønne Køkken

Mere af det samme

Sund mad på farten

29. maj 2016

Jordbærkoldskål

1. maj 2011

Omvendt blommekage

17. august 2012

Iskaffe til sommerdage…

1. juli 2013

Spis dig sund #4

26. juni 2014

Kæmpelæske & Sidevogn

3. juni 2012

Vafler til weekenden…

15. februar 2013

Jordbærsaft

11. marts 2012

Nemme bounty-barer

13. november 2016

Koldskål – Rabarber – Æble

30. maj 2012

9 kommentarer

Sonja {Dagmar's Kitchen} 24. august 2015 at 09:22

Dessa ser helt ljuvliga ut! Älskar tahini så det här måste jag prova… Knus från Sverige

Svar
Ditte Ingemann 24. august 2015 at 11:27

Det smager såååååå godt – du må prøve det :-)

Svar
nanna 30. august 2015 at 16:33

Hey DItte, hvor kober du lys tahin henne?

Svar
Ditte Ingemann 30. august 2015 at 17:04

I helsekostbutikker eller hos tyrkiske grønthandlere :-)

Svar
Sarita@TheOrange Gift Bag 1. september 2015 at 12:56

That looks delicious. I’ve never tasted tahini before…gotta try it.

Svar
Simone 15. februar 2016 at 11:58

De ser super lækre ud! Kan man mon bruge kokossukker i stedet i samme mængde? :)

Svar
Ditte Ingemann 15. februar 2016 at 18:06

Det vil jeg helt sikkert tro, men har ikke prøvet :-)

Svar
Louise Petersen 28. april 2016 at 14:52

Har lige købt Tagin i dag til en dressing… Jeg købte den uden salt i fra urtekram men den kunne også fås med salt. Er din tahin med eller uden salt ?

Svar
Ditte Ingemann 28. april 2016 at 15:02

Jeg bruger ofte med salt, men til denne konfekt vil jeg anbefale en lys tahin (ellers bliver smagen meget kraftig af ristet sesam)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen