The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Æble & Vanille

af Ditte Ingemann 30. december 2011

Æble & vanille

Denne æblesirup fik jeg også hos min mor på min fødselsdag og jeg har nu selv været i gang med at fremstille et stort glas af denne søde tykke sirup.

Siruppen kan bruges sammen med yoghurt og musli, til pandekager, drinks og sikkert også til mange andre gode ting. Jeg har planer om at bruge det til mine nytårscocktails.

Det går i alt sin enkelthed ud på at skaffe eller selv presse noget rigtig godt, ufilteret æblemost, som koges sammen med sukker og vanille i hulens lang tid indtil der opstår en gylden og velduftende sirup. Det er ren trylleri.

Æble & vanille

Til et stort glas sirup:

7,5 dl. æblemost/saft
350 g. rørsukker
1 vanillestang

Det hele kommes i en gryde og simrer i cirka 2-2,5 time. Det skal kun simre og ikke koge! Husk at røre i det ind imellem. Hvis der bruges hjemmepresset most kommer der en del urenheder på toppen, som skal skummes væk.
Når det er blevet gyldent, tykt og skønt kommes det på rene glas og opbevares på køl.

Æble & Vanille was last modified: juli 14th, 2013 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Æble & Spinat
næste
Nytårs-Popcakes

Mere af det samme

Æblesirup!

24. august 2012

Sund græskartærte med kanel

31. oktober 2015

Kys

26. maj 2011

Mousse á la mums!

20. januar 2011

Sunde mandel-brownie kugler

7. juni 2015

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Hjemmelavet chokolade

17. december 2015

Sure cupcakes

30. november 2011

Små peanut cups

29. juni 2015

De kære kokosmakroner

2. juni 2012

16 kommentarer

Jeanette 30. december 2011 at 14:49

Det lyder super lækkert, det må prøves næste år.

Svar
Christina 21. august 2012 at 17:09

Hej,
Har først lige opdaget din blog og er blevet helt tryllebundet. Hold nu op hvor ser det bare lækkert ud! Tror jeg en af dagene vil begive mig ud i en portion surdej så jeg kan afprøve nogle af dine opskrifter med surdej.
Så til det jeg egentlig ville spørge om; hvor lang tid kan sådan en æblesirup holde? Og skal den stå i køleskab eller bare i et køkkenskab?
Hilsen Christina

Svar
Ditte 22. august 2012 at 05:12

Hej Christina, dejligt du har fundet frem til mit lille univers. Kan klart anbefale at kaste sig ud i en surdej – det er nemt og brødet bliver meget bedre. Mht. æblesirup, så lavede jeg min i december og bruger formentlig det sidste i næste uge.. Det kan holde længe på køl og hvis det ikke virker specielt tykt lige med det samme, så lad det stå på køl nogle dage :-)

Svar
Stinne 31. august 2012 at 12:35

Hej :)

Bare et enkelt spørgsmål, skal det koge med eller uden låg?

Svar
Ditte 31. august 2012 at 12:57

Uden :-)

Svar
Tina Andersen 3. oktober 2012 at 05:58

Igår forsøgte jeg din lækre opskrift. Simrede i ca 2 timer til det var blevet lidt tykt i det, puttede på glas og glædede mig til at skulle have på yoghurten her til morgen…….. Den havde så sat sig sig meget at det ligner massen til karameller. Øv, ved du om man kan forsøge at koge igen med lidt ekstra saft for at fortynde det?
Tak for en fantastisk side iøvrigt.
KH Tina

Svar
Ditte 3. oktober 2012 at 06:04

Øv øv, hvor mystisk. Der er tidligere andre som ikke kunne få det til at sætte sig. Det opfører sig åbenbart meget forskelligt. Både min mor, søster og jeg laver det på denne måde og har aldrig haft problemer. Må indrømme jeg ikke ved om du kan redde det :-) måske det kan bruges til noget andet?

Svar
Christian 10. oktober 2012 at 11:19

Hvor fedt med en æblesirup – vi har så urimeligt mange æbletræer i haven så det ville da være skønt at vi kan bruge æbler til anden end æblesnaps og til at koge æblesaft på :)
Glæder mig til at prøve det!

Svar
Ditte 10. oktober 2012 at 12:41

Jamen, så er det oplagt at lave sirup af æblerne. Det smager skønt til yoghurt, i smoothies eller i en drink :-)

Svar
Monica Veideland 31. oktober 2012 at 20:29

Ved du hvor længe siruppen kan holde sig? :-)

Svar
Ditte 1. november 2012 at 10:35

Rigtig længe – har haft min på køl i 6 måneder og den er stadig god!

Svar
Monica Veideland 4. november 2012 at 13:45

Jeg har lige lavet æblesiruppen. Det gik desværre ikke så godt.
Den har simret i 1,5 time ved allerlaveste blus på mit gaskomfur.
Den er blevet helt sort, men den er ikke brændt fast? Har du også oplevet dette?

Svar
Ditte 4. november 2012 at 13:49

Hej Monica, det har jeg aldrig oplevet og har efterhånden brugt min opskrift mange gange – brugte du samme mængder som mig?

Svar
Monica Veideland 4. november 2012 at 14:31

Ja, jeg brugte samme mængder.
Det er ret underligt.

Svar
Ditte 4. november 2012 at 14:33

Ja, det er da underligt… Siruppen bliver mørk, men ikke sort. Kan ikke sige, hvad der er gået galt, så måske du bare må prøve igen :-) God søndag til dig.

Svar
Kirstine 14. september 2013 at 09:59

Hvis æblerne er knap modne er de fulde af pektin og så er det næsten samme opskrift som på æblegele, det kan være derfor det tykner i glasset. Men så har man jo lækker æblegele til morgenbrød eller frikadeller.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971