The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Dejlige dadelkugler

af Ditte Ingemann 13. september 2012

Mit dadeleventyr fortsætter med disse små, dejlige dadelkugler. Jeg må dog advare om, at dadler og elektroniske køkkenmaskiner ikke er gode venner. Jeg har både brændt min fantastiske minihakker af, og nu min elskede KitchenAid blender…..Så det var så sidste gang, jeg laver noget med dadler!

Dadelkugler, 10 stk.

100 g bløde, soltørrede dadler uden sten
35 g havregryn
30 g mandler
1 tsk ren vanillepulver
1/2 tsk kanel
1 nip salt
Ca. 1-2 spsk vand

Start med at skære dadlerne ud i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en blender, minihakker eller hvad du tør bruge. Blend det hele til en ensartet masse, tilsæt evt. mere vand, hvis massen virker for tør. Rul små kugler og tril dem i kakao eller f.eks. frysetørrede hindbær. Opbevares på køl.

Dejlige dadelkugler was last modified: januar 10th, 2014 by Ditte Ingemann
31 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Livret = Pulled Pork
næste
Rødbedecupcakes med pastinak & valnødder

Mere af det samme

Glutenfrie choko-muffins

18. april 2014

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Kys

26. maj 2011

Herlige hindbærsnitter

6. januar 2011

Vafler på tre måder

17. august 2018

Iskaffe med et strejf karamel

30. marts 2012

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Pop, pop, popcorn!

30. september 2012

Koldskål – Rabarber – Æble

30. maj 2012

ØKOLOGISK KAGEFEST!

3. marts 2014

31 kommentarer

Birgit Mathiesen 13. september 2012 at 15:44

Hej Ditte
Ja, et dejligt dadel eventyr kan være dyrt ;o)
Jeg håber, de er hele “rejsen” værd.. for lækre ser de ud :)
Og så har du vist julegave ønsker klar…

Svar
Ditte 13. september 2012 at 17:22

Hej Birgit, ja, det bliver spændende at se hvad jeg får i julegave… ;-)

Svar
Birgit Jakobsen 13. september 2012 at 16:58

Hej
Jeg bruger dadelpasta som jeg køber hos en etnisk grønthandler i Århus. Meget nemt at bruge og fås med 1 kg pasta klar til brug.
Ved ikke om du kan bruge den info
Mvh
Birgit

Svar
Ditte 13. september 2012 at 17:20

Dadelpasta.. Det kender jeg sørme ikke, men det lyder smart. Er der tilsat andet til pastaen? Så slipper jeg også for at ødelægge flere køkkensager :-)

Svar
Sisse 13. september 2012 at 18:02

Foodprocessor!

De ser lækre ud :)

Svar
Ditte 13. september 2012 at 18:12

Tak! Det bliver næste forsøg :-)

Svar
Signe 13. september 2012 at 21:40

Bare sæt dadlerne i blød i vand en times tid før :)

Svar
Ditte 14. september 2012 at 05:41

Tak for tippet, Signe. Jeg satte dem faktisk i blød inden, men de skulle nok have stået længere tid :-)

Svar
maria 14. september 2012 at 06:19

Når jeg laver dadelkugler, plejer jeg bare at ælte dadlerne til en sammehængende masse – det er møg klistret og massen bliver sikkert ikke lige så ensartet som hvis den var kørt i maskine, men jeg syntes det funger super godt og jeg kan godt li den der ligt chunky konsistens (-:

Svar
Ditte 14. september 2012 at 06:25

Hmm, tak for det gode råd. Måske jeg skulle prøve den teknik ;-) Tak!

Svar
Iris 14. september 2012 at 10:28

Jeg plejer også at bruge noget daddel “paste”, som kan købes i mange etniske grønthandlere. Den jeg plejer at købe er fra Dubai, og kommer i en gennemsigtig pakke med grønne og guld tegn på. I den er der intet andet end blendede dadler, og jeg har været vældig tilfreds med den! Den er nem at bruge, smager skønt og holder overraskende længe i køleskabet :-)
Jeg dræbte nemlig også blender, i forsøget på at lave en lignende opskrift, og så måtte der ligesom kigges efter alternativer…

Svar
Ditte 14. september 2012 at 12:47

Hvor er det smart – jeg må straks på jagt. Tusind tak for tippet!

Svar
Birgit Jakobsen 14. september 2012 at 11:48

Hej igen
Helt enig med “Iris” intet andet med dadler i pastaen. Det antal gr. der skal bruges deles man bare i mindre stykker og det står så bare lidt i skålen mens man finder de andre ingredienser og vupti pastaen er klar til at blive æltet. Kan sagtens gøre med hænderne
God weekend
Mvh
Birgit

Svar
Ditte 14. september 2012 at 12:48

Det lyder genialt og som svaret på mine bønner. Tak!

Svar
emily.coles1@googlemail.com 14. september 2012 at 22:35

These look amazing, do you have the recipie in english please?! http://emsdarkroom.blogspot.com/ em xx

Svar
tanja 15. september 2012 at 12:48

Min Magimix klarer dadeldimser (som de hedder her) uden problemer :-) Ikke just en smuk maskine – men virker helt fantastisk hver gang…

Svar
Ditte 15. september 2012 at 13:01

Sejt – tror dog jeg har haft sådan en engang og den tog jeg også livet af ;-)

Svar
Lea 16. september 2012 at 10:40

Hej Ditte.
Jeg plejer at putte både dadler og nødder, rosiner, abrikoser, mandler og hvad jeg ellers blander sammen i kødhakkeren, når jeg laver kugler. Det fungerer uden problemer (også med en KitchenAid :-))
En gang imellem tilføjer jeg tørret ingefær og i kakaoen lidt lakridspulver. Det gør lige kakaoen lidt sødere.

Svar
Ditte 16. september 2012 at 14:26

Ihh, tak for det gode tip. Jeg har dog ikke en kødhakker, men kunne nemt forestille mig, at den gør jobbet ordentligt :-)

Svar
Camilla 17. september 2012 at 21:32

hvorhenne i Århus kan man købe det her dadelpasta? :)

Svar
Pernille 26. september 2012 at 13:31

Kan anbefale en foodprocessor til dadelshow!

Svar
Ditte 26. september 2012 at 13:46

Tak – sådan en må jeg vist eje!

Svar
Irene Larsen 5. oktober 2012 at 17:49

Hej Ditte.
Jeg kender godt til problematikken med dadler og elektroniske køkkenmaskiner. Kan dog anbefale Wilfa Fp1000 Gourmet foodprocessor. Den kan gøre bugt med dadlerne uden at der kommer røg i køkkenet :-)
Vh Irene

Svar
Ditte 6. oktober 2012 at 16:14

Den kender jeg ikke, men vil straks tjekke maskinen ud – tak for tippet!

Svar
Sascha 10. oktober 2012 at 21:14

Man kan købe dadelpastaen/massen i Klostergrønt ved Guldsmedgade :-)

Svar
Ditte 11. oktober 2012 at 06:18

Tak for tippet!

Svar
Anne 19. oktober 2012 at 08:51

Kære Irene
Har du lyst til at hjælpe mig med at få gang i min Wilfa Fp1000 Gourmet foodprocessor?
Har lige købt den og kan ikke en gang få den startet. Måske har jeg overset en lille detalje.
På forhånd tak.
Anne

Svar
Birthe 23. oktober 2012 at 07:15

Tak for en dejlig opskrift på dadelkugler. De smager fantastisk. Har lavet et lille indlæg på min blog hvor jeg henviser til dig. Håber det er ok.
Mvh Birthe

Svar
Ditte 23. oktober 2012 at 11:56

Det er bare helt i orden, Birthe. Dejligt du kunne lide dem :-)

Svar
Maria 11. januar 2016 at 14:57

Hej Ditte,

Ved du hvor længe dadelpastaen kan holde sig efter den er åbnet? Og opbevarer du den i køleskabet efter åbning?

På forhånd tak for svaret :O)

Med venlig hilsen

Maria

Svar
Ditte Ingemann 11. januar 2016 at 20:12

Tror det kan holde sig rigtig længe – sikkert et par måneder :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen