Om søndagen står menuen stort set altid på pizza hjemme hos mig, men sidste søndag lavede jeg en undtagelse og diskede op med pulled pork. Jeg elsker pulled pork og er i det hele taget stor fan af grisen. Jeg laver dog en “nem” udgave af pulled pork, hvilket vil sige, at jeg marinerer og tilbereder kødet samme dag og det fungerer faktisk rigtig godt.
Jeg brugte en nakkefilet på ca. 1 kg, som rækker til 2 personer og næste dag kan man så bruge resterne til burgere! Hvis man ikke laver burgere, rækker kødet til ca. 4 personer. Kødet smøres ind i krydderiblanding og lægges i et ildfast fad, gerne med låg. Kom en smule vand i bunden og sørg for at kødet hele tiden er fugtigt. Kødet skal hygge sig i ovnen ca. 6-7 timer ved 120 grader. Herefter skulle fedtet gerne være smeltet væk og kødet falde fra hinanden, hvilket gør det nemt at rive det fra hinanden med to gafler. Jeg serverer min pulled pork med kålsalat, BBQ-sauce og ovnbagte kartofler.
Krydderiblanding til pulled pork:
2 tsk spidskommen
2 tsk stødt chili
2 tsk røget paprika
2 tsk rørsukker
1 tsk tørret rosmarin
Salt og peber
Det hele blandes sammen og gnides ind i kødet, som enten lægges på køl natten over, eller kommes i ovnen med det samme.
16 kommentarer
Hej ven.
Har længe gået og luret på projektet, pulled pork, men har endnu ik turdet at springe ud i det. Tager du sværen af eller steger det med, og bliver det bedst hvis den står natten over med krydderiblandingen? Er det for krydderet til f.eks Birks fødselsdag? Knus
Kære Lene, Du skal bare springe ud i det.. Det er nemt, og super godt at lave til mange mennesker. Jeg køber en nakkefilet uden svær. Mht. krydderiblandingen, kan du undlade chili og evt. bruge sød paprika i stedet for røget. Jeg synes kun, at det er det yderste lag, der bliver krydret og du kan jo lave en mild ketchup-dressing til børnene :-)
Hejsa :-)
Det lyder så spændende, jeg tror også, at jeg prøver at kaste mig ud i projektet. Kan man evt bruge en stegeso ? Eller skal kødet ligge på en rist?
Hej Anna, jeg tror begge dele kan bruges. Jeg laver det altid i en “stegeso” og det fungerer rigtig godt.
Der tror jeg lige du reddede min madplans-onsdags-krise! Det ser lækkert ud og virker nemt at lave, nu skal jeg bare på jagt efter en stegeso..
Perfekt! Du kan sagtens lave det uden stegeso, evt. bare på en rist med en bradepande under :-) god fornøjelse.
Din blog er seriøst noget af det flotteste, du er en virkelig dygtig fotograf! Tror snart jeg må få lavet sådan en omgang pulled pork, rigtig hyggemad her til efteråret! :-)
Chris
Tusind tak – sikke en dejlig kommentar ;-) Pulled pork er fantastisk, så jeg vil klart anbefale alle at kaste sig ud i projektet!
Det lyder så lækkert. Jeg et også stor fan af din blog. Lige pt. Er jeg nedlagt Rigshospitalet, og maden her er ikke for spændende. Så når jeg kommer hjem, vil jeg prøve denne lækre ret. Kan man bruge andet svinekød?
Kålsalaten, er det den med hvidløg?
Mange tak fordi du deler med os
Kære Betina, tak for din kommentar. Du må helt klart forkæle dig selv med denne opskrift når du kommer hjem – det er vildt lækkert. Jeg laver ofte en almindelig cole-slaw til med gulerødder og kål, men du kan servere meget andet til :-)
Hej alle
En nem og hurtig måde at få krydret kødet på er med en omgang barbecuesauce. Alternativ til en stegeso kan være en helt almindelig stegepose…
Ditte – tak for en super hjemmeside, med lækre opksrifter og meget flotte fotos!
Tak for det gode tip, Lars :-)
Hej Ditte
Super lækker blog du har dig! Jeg faldt over denne opskrift, som jeg gerne vil lave. Hvis jeg marinerer kødet aftenen før, og så sætter stegen ind ved 8 om morgenen, på 100 grader, er den så god ved 16 -17 tiden? Og kan den godt stå “alene” så længe, eller er projektet bedre hvis man kan holde opsyn undervejs?
Ellers ville det jo være en perfekt ret at lave imens man alligevel var på arbejde ;-)
Mange tak, Randi – du kan sagtens marinere kødet dagen før… Det bliver bare endnu bedre! Min opskrift er lavet på baggrund af en nakkefilet på 1 kg, som jeg tilberedte ved 120 grader i ca. 6-7 timer, hvorefter kødet var mørt og helt perfekt :-) God fornøjelse.
Hejsa.
Håber du vil hjælpe mig med et ?.
Jeg kan se at flere bloggeren bruger bloglovin.
Hva er ideen med det oghvordan får jeg de personer som jeg følger der over?
Håber du vil hjælpe;)
Anita
Hej Ditte. Skal lave pulled pork til 6 pers. Tror du 1 1/2 kg holder og hvor længe tror du så den skal have i ovnen?
Kh Susanne