The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Livret = Pulled Pork

af Ditte Ingemann 11. september 2012

Om søndagen står menuen stort set altid på pizza hjemme hos mig, men sidste søndag lavede jeg en undtagelse og diskede op med pulled pork. Jeg elsker pulled pork og er i det hele taget stor fan af grisen. Jeg laver dog en “nem” udgave af pulled pork, hvilket vil sige, at jeg marinerer og tilbereder kødet samme dag og det fungerer faktisk rigtig godt. 

Jeg brugte en nakkefilet på ca. 1 kg, som rækker til 2 personer og næste dag kan man så bruge resterne til burgere! Hvis man ikke laver burgere, rækker kødet til ca. 4 personer. Kødet smøres ind i krydderiblanding og lægges i et ildfast fad, gerne med låg. Kom en smule vand i bunden og sørg for at kødet hele tiden er fugtigt. Kødet skal hygge sig i ovnen ca. 6-7 timer ved 120 grader. Herefter skulle fedtet gerne være smeltet væk og kødet falde fra hinanden, hvilket gør det nemt at rive det fra hinanden med to gafler. Jeg serverer min pulled pork med kålsalat, BBQ-sauce og ovnbagte kartofler.

Krydderiblanding til pulled pork:

2 tsk spidskommen
2 tsk stødt chili
2 tsk røget paprika
2 tsk rørsukker
1 tsk tørret rosmarin
Salt og peber

Det hele blandes sammen og gnides ind i kødet, som enten lægges på køl natten over, eller kommes i ovnen med det samme.

Livret = Pulled Pork was last modified: september 11th, 2012 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Cheesecake brownie med hindbær
næste
Dejlige dadelkugler

Mere af det samme

gedegalettes med rødbede & ramsløg

12. august 2012

Fuldkorns-frokostpizza

2. september 2012

Curry med blomkål og andre gode sager

28. oktober 2012

Risotto & rejsetanker…

18. maj 2013

Suveræne selleribøffer!

27. december 2012

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Mulligatawny suppe

18. december 2010

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

Rødbedesuppe med dukkah

19. september 2012

Grønne hotdogs

13. september 2015

16 kommentarer

Lene B 11. september 2012 at 19:10

Hej ven.
Har længe gået og luret på projektet, pulled pork, men har endnu ik turdet at springe ud i det. Tager du sværen af eller steger det med, og bliver det bedst hvis den står natten over med krydderiblandingen? Er det for krydderet til f.eks Birks fødselsdag? Knus

Svar
Ditte 11. september 2012 at 19:40

Kære Lene, Du skal bare springe ud i det.. Det er nemt, og super godt at lave til mange mennesker. Jeg køber en nakkefilet uden svær. Mht. krydderiblandingen, kan du undlade chili og evt. bruge sød paprika i stedet for røget. Jeg synes kun, at det er det yderste lag, der bliver krydret og du kan jo lave en mild ketchup-dressing til børnene :-)

Svar
Anna 11. september 2012 at 21:06

Hejsa :-)
Det lyder så spændende, jeg tror også, at jeg prøver at kaste mig ud i projektet. Kan man evt bruge en stegeso ? Eller skal kødet ligge på en rist?

Svar
Ditte 11. september 2012 at 21:47

Hej Anna, jeg tror begge dele kan bruges. Jeg laver det altid i en “stegeso” og det fungerer rigtig godt.

Svar
Frøken Lyngsø 12. september 2012 at 06:35

Der tror jeg lige du reddede min madplans-onsdags-krise! Det ser lækkert ud og virker nemt at lave, nu skal jeg bare på jagt efter en stegeso..

Svar
Ditte 12. september 2012 at 07:14

Perfekt! Du kan sagtens lave det uden stegeso, evt. bare på en rist med en bradepande under :-) god fornøjelse.

Svar
Chris 12. september 2012 at 13:45

Din blog er seriøst noget af det flotteste, du er en virkelig dygtig fotograf! Tror snart jeg må få lavet sådan en omgang pulled pork, rigtig hyggemad her til efteråret! :-)

Chris

Svar
Ditte 12. september 2012 at 14:34

Tusind tak – sikke en dejlig kommentar ;-) Pulled pork er fantastisk, så jeg vil klart anbefale alle at kaste sig ud i projektet!

Svar
Betina reckendorff 12. september 2012 at 15:08

Det lyder så lækkert. Jeg et også stor fan af din blog. Lige pt. Er jeg nedlagt Rigshospitalet, og maden her er ikke for spændende. Så når jeg kommer hjem, vil jeg prøve denne lækre ret. Kan man bruge andet svinekød?
Kålsalaten, er det den med hvidløg?
Mange tak fordi du deler med os

Svar
Ditte 12. september 2012 at 17:04

Kære Betina, tak for din kommentar. Du må helt klart forkæle dig selv med denne opskrift når du kommer hjem – det er vildt lækkert. Jeg laver ofte en almindelig cole-slaw til med gulerødder og kål, men du kan servere meget andet til :-)

Svar
Lars 13. september 2012 at 09:54

Hej alle

En nem og hurtig måde at få krydret kødet på er med en omgang barbecuesauce. Alternativ til en stegeso kan være en helt almindelig stegepose…
Ditte – tak for en super hjemmeside, med lækre opksrifter og meget flotte fotos!

Svar
Ditte 13. september 2012 at 10:17

Tak for det gode tip, Lars :-)

Svar
Randi 25. juni 2013 at 13:32

Hej Ditte

Super lækker blog du har dig! Jeg faldt over denne opskrift, som jeg gerne vil lave. Hvis jeg marinerer kødet aftenen før, og så sætter stegen ind ved 8 om morgenen, på 100 grader, er den så god ved 16 -17 tiden? Og kan den godt stå “alene” så længe, eller er projektet bedre hvis man kan holde opsyn undervejs?

Ellers ville det jo være en perfekt ret at lave imens man alligevel var på arbejde ;-)

Svar
Ditte 25. juni 2013 at 13:35

Mange tak, Randi – du kan sagtens marinere kødet dagen før… Det bliver bare endnu bedre! Min opskrift er lavet på baggrund af en nakkefilet på 1 kg, som jeg tilberedte ved 120 grader i ca. 6-7 timer, hvorefter kødet var mørt og helt perfekt :-) God fornøjelse.

Svar
Anita 8. august 2013 at 07:55

Hejsa.
Håber du vil hjælpe mig med et ?.
Jeg kan se at flere bloggeren bruger bloglovin.
Hva er ideen med det oghvordan får jeg de personer som jeg følger der over?

Håber du vil hjælpe;)

Anita

Svar
Susanne 3. september 2013 at 13:37

Hej Ditte. Skal lave pulled pork til 6 pers. Tror du 1 1/2 kg holder og hvor længe tror du så den skal have i ovnen?

Kh Susanne

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971