The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Vaffelburgere

af Ditte Ingemann 28. april 2015

LOW CARB burgere

Jeg må tilstå, at burgere er ét af de måltider, som jeg aldrig bliver træt af – de kan varieres på et utal af måder og jeg elsker både vegetarburgere og burgere med en stor, saftig bøf. I min bog “Low Carb fra The Food Club” er der faktisk to burgeropskrifter; en “almindelig” cheese/bacon burger, og så disse vaffelburgere med vegetariske bøffer. Normalt spiser jeg burgere med grøntsagsbrød i stedet for almindelige burgerboller – opskriften på mine grøntsagsbrød kan du også finde i min Low Carb bog eller lige her hvor de er brugt til hot-dogs.

burgere- vegetarian

Vaffelburgere med quinoabøf og hvidløgsmayo, 4 pers.
25 g kulhydrat pr. person

Disse små vaffelburgere er en sjov og anderledes variant til almindelige burgere. Saml alle burgerne og stil dem på et fad ind på bordet – er helt sikker på, at det både falder i børn og voksnes smag. Jeg har valgt en vegetar-udgave, men du kan også lave små oksekødsbøffer i stedet.

Vafler:
2 æg, str. M
1,5 dl mælk
100 g alm. mandelmel
40 g hørfrømel
1 tsk bagepulver
et nip salt
olie eller smør til stegning

Bøffer:
½ dl hvid quinoa
200 g blomkål
1 dl ærter, optøede
2 æg, str. M
50 g feta
2 spsk alm. mandelmel
2 spsk kokosfibermel
salt og peber
kokosolie til stegning

Andet:
1 moden avocado, i tynde skiver
1 rødløg, i tynde skiver
grøn salat el. baby spinat
Ketchup, find min opskrift lige her
Mayo tilsat revet hvidløg

Rør alle ingredienserne til vaffeldejen rigtig godt sammen, indtil dejen er glat og uden klumper. Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med olie eller smør. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op – opskriften giver ca. 4 omgange.

Skyl quinoa grundigt og kog det efter anvisning på pakken – lad det køle af. Kom blomkål, ærter, æg og feta i en foodprocessor og blend det rigtig godt sammen. Rør mandelmel, kokosfibermel, salt, peber og quinoa i blandingen, og stil det på køl i ca. 20 minutter. Farsen må ikke være for våd, så tilsæt mere mel, hvis den virker for klistret.

Varm olie op i en pande, og form farsen til små bøffer, og steg dem gyldne og sprøde – ca. 5-6 minutter på hver side. Hvis der bliver for mange bøffer, så gem dem endelig til madpakken næste dag.

Byg burgerne mellem to vaffelhjerter og smør ketchup og mayo på dem og læg bøf, salat, løg og avocado ind imellem – fortsæt indtil vaflerne er brugt op. Servér burgerne det samme fx. på et stort fad.

*****************
HUSK: Du kan købe min seneste kogebog “Low Carb fra The Food Club” lige her. Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.

Vaffelburgere was last modified: april 28th, 2015 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Hurtige havregrynshapsere
næste
Bønne-brownies

Mere af det samme

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

Tips til at spise mere grønt

1. august 2016

Indisk suppe med kardemomme & æble

13. april 2017

Grillmad på gas

19. maj 2016

Risotto med græskar & salvie

27. november 2012

tosset med tærte

20. marts 2012

“Spaghetti” Carbonara

21. oktober 2014

Dobbelt op på salater

14. november 2012

Grillet dorade med knuste kartofler

14. august 2015

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

7 kommentarer

Birgit Brinch Pedersen 28. april 2015 at 11:51

De ser lækre ud, hvor kan man købe de fine pinde, der holder dem sammen?

Svar
Ditte Ingemann 28. april 2015 at 12:15

Dem har jeg købt for en del år siden i METRO :-)

Svar
Katrine Skovgaard 29. april 2015 at 10:19

Sjov idé. Det må jeg prøve

Svar
Ditte Ingemann 29. april 2015 at 20:19

Tak :-)

Svar
Jimmi J 26. august 2015 at 19:27

Jeg er vild med dine opskrifter, Ditte (og må vist se at få købt dine kogebøger). Når du nu skriver “alm. mandelmel”, mener du så bare mandler, som du selv har malet fint til mel? Og hvad med hørfrømel?

Tak for inspiration på din blog :-)

Svar
Ditte Ingemann 27. august 2015 at 07:54

Hej Jimmi, Ja, det er lige præcis det jeg mener. Der findes nemlig også fedtreduceret mandelmel, og det bruger jeg ikke i mine opskrifter. Hørfrømel er også bare hørfrø som males til fint mel :-)

Svar
Jimmi J 27. august 2015 at 09:32

Super :-). Tak for det.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen