I min bog “Sunde Søde Sager” har jeg en opskrift på cupcakes med sorte bønner og kakaofrosting. Det lyder måske en anelse mærkeligt med bønner i kage, men det bidrager med en rigtig god smag og konsistens, så giv det en chance. Jeg har videreudviklet på min cupcake-opskrift og har nu lavet disse brownies med hvide bønner. Mine bønne-brownies er uden mel og mælk, og jeg har brugt ahornsirup til at søde kagen med.
{ BØNNE BROWNIES } 15 stk.
480 g butter beans, kogte
4 æg
100 g ahornsirup
1 tsk ren vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
1 tsk bagepulver
6 spsk kakaopulver (ca. 75 g)
skal fra 1 øko appelsin
200 g kokosolie, smeltet
100 g valnødder eller hasselnødder, grofthakkede
Bruger du bønner fra dåse, så dræn dem og skyl dem grundigt. Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med æg og blend det godt sammen. Tilsæt ahornsirup og vanilje og blend igen. Kom bagepulver, kakaopulver og appelsinskal i dejen og blend igen. Rør til sidst smeltet kokosolie og nødder i dejen. Fordel dejen i en form, 20 * 28 cm, beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af inden den skæres ud.
Kagen smager bedst dagen efter når den har fået lov til at sætte sig, og den udvikler også mere smager når den er helt kold. Kagen holder i ca. 2-4 dage.
*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.
7 kommentarer
Ser virkelig lækker ud!
Kan kokosolien evt. erstattes af andre typer olie? Jeg bor i udlandet og kan ikke opdrive kokosolie nogen steder…
Så vil jeg nok anbefale at bruge smør :-)
De ser super gode ud, de må prøves, men kan de laves med andet end smør eller kokosolie? – er nemlig ikke så vild med det høje indhold af mættet fedt
Kan butter beans erstattes af sorte bønner? Har nemlig en pose, som skal bruges effektivt :-)
JA! Helt sikkert :-)
Den er virkelig god!
Juhuuuuuu – dejligt at høre :-)