The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Bønne-brownies

af Ditte Ingemann 3. maj 2015

Butter bean brownies

I min bog “Sunde Søde Sager” har jeg en opskrift på cupcakes med sorte bønner og kakaofrosting. Det lyder måske en anelse mærkeligt med bønner i kage, men det bidrager med en rigtig god smag og konsistens, så giv det en chance. Jeg har videreudviklet på min cupcake-opskrift og har nu lavet disse brownies med hvide bønner. Mine bønne-brownies er uden mel og mælk, og jeg har brugt ahornsirup til at søde kagen med. 

Healthy brownies

{ BØNNE BROWNIES } 15 stk.

480 g butter beans, kogte
4 æg
100 g ahornsirup
1 tsk ren vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
1 tsk bagepulver
6 spsk kakaopulver (ca. 75 g)
skal fra 1 øko appelsin
200 g kokosolie, smeltet
100 g valnødder eller hasselnødder, grofthakkede

Bruger du bønner fra dåse, så dræn dem og skyl dem grundigt. Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med æg og blend det godt sammen. Tilsæt ahornsirup og vanilje og blend igen. Kom bagepulver, kakaopulver og appelsinskal i dejen og blend igen. Rør til sidst smeltet kokosolie og nødder i dejen. Fordel dejen i en form, 20 * 28 cm, beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af inden den skæres ud.

Kagen smager bedst dagen efter når den har fået lov til at sætte sig, og den udvikler også mere smager når den er helt kold. Kagen holder i ca. 2-4 dage.

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

Bønne-brownies was last modified: maj 3rd, 2015 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vaffelburgere
næste
Skåne Gastro Week

Mere af det samme

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

Let’s get ready to crumble!

9. juni 2012

guf guf guf

30. juni 2011

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Grillmad på gas

19. maj 2016

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

ØKOLOGISK KAGEFEST!

3. marts 2014

7 kommentarer

Tanja 3. maj 2015 at 19:05

Ser virkelig lækker ud!
Kan kokosolien evt. erstattes af andre typer olie? Jeg bor i udlandet og kan ikke opdrive kokosolie nogen steder…

Svar
Ditte Ingemann 3. maj 2015 at 20:43

Så vil jeg nok anbefale at bruge smør :-)

Svar
Anja 6. maj 2015 at 21:34

De ser super gode ud, de må prøves, men kan de laves med andet end smør eller kokosolie? – er nemlig ikke så vild med det høje indhold af mættet fedt

Svar
Bine 31. maj 2015 at 17:29

Kan butter beans erstattes af sorte bønner? Har nemlig en pose, som skal bruges effektivt :-)

Svar
Ditte Ingemann 31. maj 2015 at 21:18

JA! Helt sikkert :-)

Svar
Marianne 28. august 2016 at 11:51

Den er virkelig god!

Svar
Ditte Ingemann 28. august 2016 at 17:31

Juhuuuuuu – dejligt at høre :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971