Jeg er netop hjemvendt efter en weekend i det århusianske og har tilbragt dagene til FOOD FESTVAL. Det har været en fantastisk weekend, og jeg håber nogle af jer har været forbi og nydt de mange lækkerier. Jeg befandt mig i Planteriget sammen med nogle skønne kvinder, og lavede salater med gæsterne hele lørdag og søndag – sikke nogle hårde, men dejlige dage. I dag står den på afslapning, pleje af trætte fødder, masser af kaffe og forkælelse.
Det er efterhånden nogle uger siden jeg bagte denne lækre blåbærkage, og jeg må indrømme at jeg ville ønske der var et stort stykke tilbage til i dag. Kagen er super nem og minder en smule om citronmåne, bare med blåbær.
Blåbærmåne, ca. 6-8 pers.:
150 g blødt smør
150 g marcipan
100 g rørsukker
1/2 tsk ren vanillepulver
4 æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g frosne blåbær
50 g mørk chokolade
2 spsk mandelflager
Pisk blødt smør med marcipan, sukker og vanille til det er let og luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør mel og bagepulver i dejen, og vend til sidst blåbær i. Fordel dejen i en springform, 22cm, beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 185 grader (jeg brugte varmluft) i ca. 35-40 min, eller til den er gennembagt.
Når kagen er kølet af, pyntes den med smeltet, mørk chokolade go mandelflager.
29 kommentarer
Hvor ser den skøn ud – yumyum!
– Anne
TAK, Anne :-)
Aarhus var desværre lidt for langt væk for mig, men jeg ville ønske at jeg havde været der.. Sååå mange lækre stemningsbilleder overalt på internettet.. Jeg kunne også godt lige klare et stykke blåbærmåne – den ser dejlig ud! :D
Det var en fantastisk weekend, så du må bare afsted til næste år :-)
Det ser dejligt ud!
Hvad bruger du af udstyr til fotografering?
Er det noget særligt fotohalløj?
Mvh. Cæcilie
Jeg bruger et Canon 6D, som jeg er rigtig glad for – du kan læse mere her: http://www.thefoodclub.dk/mobile-madminder/ http://www.thefoodclub.dk/foodstyling/
Den ser bare sindsyg lækker ud – den kunne jeg også godt spise et stykke af.
Tak, Camilla – den blev også bare rigtig godt. Kombinationen af blåbær og marcipan er himmelsk…
Den ser god ud, mon ikke man med succes også kunne bruge brombær? (Selv om de er knap så søde)
Jeg tror jeg prøver ; 0)
Absolut :-)
Skøøøøn regnvejrs kage, den “skal” eller må jeg altså prøve :O)
Mumme den ser vild lækker ud..
og lige en vupti, god anledning til at invitere venner på besøg i weekenden :O)
Hvis ellers jeg kan vente så længe :))))
Flot stand du havde til Food Festivalen.
Kh. Birgit
TAK, Birgit – blåbær giver en rigtig skøn smag til kagen, så jeg kan virkelig anbefale at bage den. Dejligt I kiggede forbi Food Festival – jeg nåede desværre ikke at se så meget selv, men det må jeg gøre næste år.
Jeg elsker ideen med en blåbærmåne – får helt lyst til at synge “Blue moooooon” :-D
Den ser meget indbydende ud!
Mange tak – overvejede også at kalde mit indlæg for Blue Moon :-) Den smagte drøn godt, så jeg kan varmt anbefale den!
Din blåbærmåne ser super lækker og indbydende ud :-)
Tusind tak, Inger :-)
Hvor ser det bare lækkert ud – det bliver klart mit næste bageprojekt ! :)
Hvilket tekstbehandlingsprogram bruger du til redigering af dine billeder?
God idé – det vil du ikke fortryde :-) Jeg redigerer mine billeder minimalt og bruger Aperture til det… Super godt program!
Bruger du også Aperture til at tilføje de små tekster, du har på dine billeder?
Photoshop ;-)
Den ser da lidt for lækker ud… Den må prøves…
Nu skal der bare findes en anledning, for ellers spiser jeg jo det hele selv :-)
Jeg var desværre heller ikke afsted i år – men tilbragte til gengæld weekenden med en flok gamle veninder mindst ligeså godt :)
Din opskrift på blåbærmåne ser virkelig lækker ud – den må jeg have lavet, måske allerede i weekenden. Friske blåbær er billige pt. Hvordan er kagen dagen efter? (hvis du altså har oplevet at have noget tilbage til dagen efter…)
Venlig hilsen
Kathrine
smagsfuldmad.dk
Hej Kathrine,
Jeg synes kagen var rigtig god dagen efter, og hos mig holdte den faktisk i tre dage. Den blev på intet tidspunkt tør eller kedelig :-) Jeg har også lige købt en masse blåbær – de kan bruges til så mange gode sager, men jeg kan varmt anbefale denne kage.
Hej Ditte.
Din blåbærmåne ser helt fantastisk lækker ud. Tror du det er muligt at udskifte blåbær med blommer? Jeg ligger nemlig inde med rigtig mange blommer :)
Hilsen
Kathrine :)
Jeg tror sagtens du kan bruge blommer – prøv at skære dem ud i små tern og vende i dej… Mon ikke det bliver lækkert :-)
Den bedste kage dessert jeg længe har smagt var på wellness hotellet Vejle konferencecenter .. Tjek deres aftenmenu ud hvis I er der!! :D
Denne kage er bare fabelagtig! Super nem at bage og alligevel både smager og ser den ud af lidt mere end bare en almindelig form kage. Den bliver en klassiker hjemme hos os!
Tak. :-)
Hej Ditte
Kageen der rigtig lækker ud, jeg har noget marcipan med lakrids til overs, kunne man bruge det? Eller er det bedre til hindbær ( hindbær og lakrids er godt sammen )
Mvh Monica
Hej Monica,
Hvis marcipanen ikke smager for kraftigt af lakrids, så ville jeg helt sikkert kaste mig ud i en kombination af blåbær og lakrids :-)