The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

{ blåbærmåne }

af Ditte Ingemann 9. september 2013

blueberry-cake

Jeg er netop hjemvendt efter en weekend i det århusianske og har tilbragt dagene til FOOD FESTVAL. Det har været en fantastisk weekend, og jeg håber nogle af jer har været forbi og nydt de mange lækkerier. Jeg befandt mig i Planteriget sammen med nogle skønne kvinder, og lavede salater med gæsterne hele lørdag og søndag – sikke nogle hårde, men dejlige dage. I dag står den på afslapning, pleje af trætte fødder, masser af kaffe og forkælelse. 

cake-blueberry

Det er efterhånden nogle uger siden jeg bagte denne lækre blåbærkage, og jeg må indrømme at jeg ville ønske der var et stort stykke tilbage til i dag. Kagen er super nem og minder en smule om citronmåne, bare med blåbær.

Blåbær-måne

Blåbærmåne, ca. 6-8 pers.:

150 g blødt smør
150 g marcipan
100 g rørsukker
1/2 tsk ren vanillepulver
4 æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g frosne blåbær

50 g mørk chokolade
2 spsk mandelflager

Pisk blødt smør med marcipan, sukker og vanille til det er let og luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør mel og bagepulver i dejen, og vend til sidst blåbær i. Fordel dejen i en springform, 22cm, beklædt med bagepapir.

Bag kagen ved 185 grader (jeg brugte varmluft) i ca. 35-40 min, eller til den er gennembagt.

Når kagen er kølet af, pyntes den med smeltet, mørk chokolade go mandelflager.

Blåbærkage

{ blåbærmåne } was last modified: september 9th, 2013 by Ditte Ingemann
29 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Romantisk rødbedekage ♥
næste
★ RAW Cheesecake ★

Mere af det samme

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Raw brownies

8. september 2014

Sure cupcakes

30. november 2011

Pebermynte-sandwich

24. maj 2012

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

Kærlighedskage

14. marts 2013

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

Kyskager med choko- mandelhemmelighed

11. august 2011

29 kommentarer

A + K = ♥ 9. september 2013 at 12:05

Hvor ser den skøn ud – yumyum!

– Anne

Svar
Ditte 10. september 2013 at 09:30

TAK, Anne :-)

Svar
Sine 9. september 2013 at 12:38

Aarhus var desværre lidt for langt væk for mig, men jeg ville ønske at jeg havde været der.. Sååå mange lækre stemningsbilleder overalt på internettet.. Jeg kunne også godt lige klare et stykke blåbærmåne – den ser dejlig ud! :D

Svar
Ditte 10. september 2013 at 09:30

Det var en fantastisk weekend, så du må bare afsted til næste år :-)

Svar
Cæcilie 9. september 2013 at 13:21

Det ser dejligt ud!
Hvad bruger du af udstyr til fotografering?
Er det noget særligt fotohalløj?
Mvh. Cæcilie

Svar
Ditte 10. september 2013 at 09:29

Jeg bruger et Canon 6D, som jeg er rigtig glad for – du kan læse mere her: http://www.thefoodclub.dk/mobile-madminder/ http://www.thefoodclub.dk/foodstyling/

Svar
Camilla 9. september 2013 at 14:01

Den ser bare sindsyg lækker ud – den kunne jeg også godt spise et stykke af.

Svar
Ditte 10. september 2013 at 09:27

Tak, Camilla – den blev også bare rigtig godt. Kombinationen af blåbær og marcipan er himmelsk…

Svar
Anette 9. september 2013 at 14:14

Den ser god ud, mon ikke man med succes også kunne bruge brombær? (Selv om de er knap så søde)
Jeg tror jeg prøver ; 0)

Svar
Ditte 10. september 2013 at 09:26

Absolut :-)

Svar
Birgit Mathiesen 9. september 2013 at 18:25

Skøøøøn regnvejrs kage, den “skal” eller må jeg altså prøve :O)
Mumme den ser vild lækker ud..
og lige en vupti, god anledning til at invitere venner på besøg i weekenden :O)
Hvis ellers jeg kan vente så længe :))))
Flot stand du havde til Food Festivalen.
Kh. Birgit

Svar
Ditte 10. september 2013 at 09:26

TAK, Birgit – blåbær giver en rigtig skøn smag til kagen, så jeg kan virkelig anbefale at bage den. Dejligt I kiggede forbi Food Festival – jeg nåede desværre ikke at se så meget selv, men det må jeg gøre næste år.

Svar
Piskeriset 9. september 2013 at 18:48

Jeg elsker ideen med en blåbærmåne – får helt lyst til at synge “Blue moooooon” :-D
Den ser meget indbydende ud!

Svar
Ditte 10. september 2013 at 09:24

Mange tak – overvejede også at kalde mit indlæg for Blue Moon :-) Den smagte drøn godt, så jeg kan varmt anbefale den!

Svar
Inger 9. september 2013 at 19:21

Din blåbærmåne ser super lækker og indbydende ud :-)

Svar
Ditte 10. september 2013 at 09:23

Tusind tak, Inger :-)

Svar
Winnie 10. september 2013 at 10:37

Hvor ser det bare lækkert ud – det bliver klart mit næste bageprojekt ! :)
Hvilket tekstbehandlingsprogram bruger du til redigering af dine billeder?

Svar
Ditte 10. september 2013 at 10:49

God idé – det vil du ikke fortryde :-) Jeg redigerer mine billeder minimalt og bruger Aperture til det… Super godt program!

Svar
Winnie 10. september 2013 at 11:19

Bruger du også Aperture til at tilføje de små tekster, du har på dine billeder?

Svar
Ditte 10. september 2013 at 12:41

Photoshop ;-)

Svar
Karina Øllgaard 12. september 2013 at 19:16

Den ser da lidt for lækker ud… Den må prøves…
Nu skal der bare findes en anledning, for ellers spiser jeg jo det hele selv :-)

Svar
Kathrine 17. september 2013 at 21:25

Jeg var desværre heller ikke afsted i år – men tilbragte til gengæld weekenden med en flok gamle veninder mindst ligeså godt :)

Din opskrift på blåbærmåne ser virkelig lækker ud – den må jeg have lavet, måske allerede i weekenden. Friske blåbær er billige pt. Hvordan er kagen dagen efter? (hvis du altså har oplevet at have noget tilbage til dagen efter…)

Venlig hilsen
Kathrine
smagsfuldmad.dk

Svar
Ditte 17. september 2013 at 21:32

Hej Kathrine,

Jeg synes kagen var rigtig god dagen efter, og hos mig holdte den faktisk i tre dage. Den blev på intet tidspunkt tør eller kedelig :-) Jeg har også lige købt en masse blåbær – de kan bruges til så mange gode sager, men jeg kan varmt anbefale denne kage.

Svar
Kathrine Andersen 18. september 2013 at 09:12

Hej Ditte.

Din blåbærmåne ser helt fantastisk lækker ud. Tror du det er muligt at udskifte blåbær med blommer? Jeg ligger nemlig inde med rigtig mange blommer :)

Hilsen
Kathrine :)

Svar
Ditte 18. september 2013 at 19:30

Jeg tror sagtens du kan bruge blommer – prøv at skære dem ud i små tern og vende i dej… Mon ikke det bliver lækkert :-)

Svar
Sofie Jensen 20. september 2013 at 13:35

Den bedste kage dessert jeg længe har smagt var på wellness hotellet Vejle konferencecenter .. Tjek deres aftenmenu ud hvis I er der!! :D

Svar
Elisabeth Simonsen 21. april 2014 at 09:28

Denne kage er bare fabelagtig! Super nem at bage og alligevel både smager og ser den ud af lidt mere end bare en almindelig form kage. Den bliver en klassiker hjemme hos os!

Tak. :-)

Svar
Monica 16. juli 2015 at 11:38

Hej Ditte
Kageen der rigtig lækker ud, jeg har noget marcipan med lakrids til overs, kunne man bruge det? Eller er det bedre til hindbær ( hindbær og lakrids er godt sammen )
Mvh Monica

Svar
Ditte Ingemann 16. juli 2015 at 11:43

Hej Monica,
Hvis marcipanen ikke smager for kraftigt af lakrids, så ville jeg helt sikkert kaste mig ud i en kombination af blåbær og lakrids :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen