The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Pæretærte med karamel og pistacie

af Ditte Ingemann 11. februar 2012

Pærer

Første gang jeg stødte på karamel, forvandlet fra kondenseret mælk, var hos Torsten Schmidt fra Malling & Schmidt, som underviste på mit studie. Jeg var meget imponeret og vild med den søde karamel, som engang var hvidt mælk på dåse og nu tryllet om til gyldent karamel. Det er ren madmagi.

Opskrift på pæretærte med karamel og pistacie

Dette var min jomfrurejse i karamelkogning, men jeg må sige, at det er meget enkelt at lave karamel selv. Det kræver kun en dåse kondenseret mælk (jeg købte min i Irma) og en gryde med kogende vand. Dåsen placeres i det kogende vand og simrer i ca. 3-4 timer, hvor man faktisk kun skal sørge for, at dåsen hele tiden er dækket af vand. Jeg tog min dåse op efter 3,5 time, lod det køle af og hældte karamellen i et syltetøjsglas, som nu står i køleskabet.

Har man først lavet eller købt karamel, er denne pæretærte super nem at lave og den smager virkelig skønt. Den skal helt sikkert laves meget snart igen og dette på trods af, at jeg egentlig ikke er så vild med frugttærter, men denne pæretærte gled ned med stor nydelse.

Start med tærtedejen: blødt smør smuldres i melet, æg og flormelis tilsættes. Dejen æltes hurtigt sammen og når den er blød og smidig, lægges den på køl i ca. 30 minutter.

Efter 30 minutter rulles dejen ud og kommes forsigtigt i en tærteform, hvorefter den forbages i 15 minutter ved 200 grader.

Pæretærte

Når dejen er forbagt, smøres bunden med et tykt lag karamel. Pærerne skæres ud, evt. som en vifte og lægges ovenpå karamellen. Toppen drysses med hakkede pistacienødder og pæretærten er klar til endnu en hed omgang i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader eller til tærten er gylden og sprød.

Jeg serverede tærten med en klat creme fraiche, men er sikker på flødeskum også kan gå an som sidevogn!

karamel, pærer og tærte


Pæretærte med karamel og pistacienødder


Forberedelsestid: 30 minutter
Tid ialt: 1 time 30 minutter

Pæretærte med karamel og pistacie was last modified: november 4th, 2012 by Ditte Ingemann
53 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
The Food Club – nu med surdej
næste
Brød & Blodappelsin

Mere af det samme

P for Pavlova, Pærer & Pistacie

10. januar 2013

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Eton Mess!

30. november 2010

RAW cheesecake med orange

24. januar 2014

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

Parfait med et pift lakrids

15. maj 2011

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

Min mærkelige marengs

18. juni 2012

Choko-Cupcakes

16. november 2011

Sankt Hans kage

22. juni 2015

53 kommentarer

Piskeriset 11. februar 2012 at 18:27

Det er nok den smukkeste pæretærte, jeg nogensinde har set. Wauw ♥ :-)

Svar
Ditte 11. februar 2012 at 18:41

@Piskeriset; mange tak – det er også den mest velsmagende pærtetærte jeg har spist :-)

Svar
Mette 11. februar 2012 at 18:51

Den ser fantastisk lækker og smuk ud! Hvor er det smart at man kan koge karamel af kondeseret mælk på den måde. Hvis ikke du allerede ved det, kan kondenseret mælk også være ret lækkert i kaffe. Vietnam style ;)

Svar
Ditte 11. februar 2012 at 19:02

@Mette; lækkert tip. Det kunne jeg godt forestille mig smager godt.

Svar
Camilla Christensen 11. februar 2012 at 20:08

Skal helt bestemt prøve at koge min egen karamel i stedet for at købe det i dyre domme, da jeg har flere opskrifter hvor der skal bruges karamel. Og den pærertærte skal bestemt også føjes til listen, den ser bare mums ud.

Svar
Ditte 11. februar 2012 at 20:43

@Camilla; Ja, nu er det slut med at købe karamel. Det er virkelig nemt at lave, så det skal du bare hoppe ud i :-)

Svar
Malene 11. februar 2012 at 21:15

Lige et måske dumt ?……..
Skal den kondenserede mælk koges i den lukkede dåse eller åbnet?
Ser imponerende godt ud….følger fortsat din blog med STOR madglæde og fornøjelse!

Svar
Ditte 11. februar 2012 at 21:22

@Malene; Den skal selvfølgelig være lukket ;-)

Svar
Vibeke Lentz 11. februar 2012 at 21:29

Du ender med at ødelægge mit sundhedstrip, det ser og lyder alt for lækkert, og min mand synes vi skal afprøve kagen imorgen…

Svar
Ditte 11. februar 2012 at 21:59

@Vibeke; Åh nej, det må du undskylde! Men kan du ikke retfærdiggøre det med at pærer er sunde :-)

Svar
Rikke 11. februar 2012 at 21:32

Nøj, det ser så lækkert ud….Mine unger er vilde med en sundae is med karamel…Ville denne karamel du laver være god med is?

Svar
Ditte 11. februar 2012 at 22:00

@Rikke; Det ville være super til is. Karamellen smager vanvittigt godt:-)

Svar
Mette 12. februar 2012 at 06:19

Hej Ditte,

Hvor er det bare en smuk og lækker pæretærte. Hvor køber du pistacienødder?

Hvis der skal siges nogle ulemper om karamel lavet på den måde, så er det, at den godt kan blive lidt for stiv/tyk og dermed usmidig at arbejde med. Hvad er dine erfaringer?

Og så kan jeg ikke dy mig for at gøre lidt reklame for min – heller ikke helt grimme – pærekage :-)

Hav en dejlig søndag.

Svar
Ditte 12. februar 2012 at 08:30

Hej Mette, Tak for din kommentar. Jeg har købt mine pistacienødder i Metro, men mon ikke de også kan findes andre steder. Jeg synes min karamel fik en perfekt konsistens; måske jeg bare var heldig, for jeg har ingen erfaring med det. Jeg lod den koge 3,5 time og derefter var den fast, men stadig meget blød og cremet. :-)
Også god søndag til dig.

Svar
Mette 12. februar 2012 at 09:45

Aj – så glemte jeg link til “min” pærekage, som rettelig er Anne au Chocolats :-)

http://www.becauseitmatters.dk/mandelkage-med-paere-og-chokolade/

Metro er naturligvis en god kilde til pistacienødderne ……. det kunne være rart at have sådan en ordentlig stor Mette Blomsterberg (hun bruger dem altid) sæk stående :-)

Svar
Stinne 12. februar 2012 at 11:46

Bare en lille kommentar til det med pistacienødderne, jeg har længe været på jagt efter dem i den usaltede form, men har fundet af, at de fleste tyrkiske grønthandlere som også forhandler oliven osv, også ofte har usaltede pistacienødder, man skal bare spørge efter dem :)

ps. skal holde fødselsdag d. 19/2 – troede jeg havde styr på menuen indtil jeg faldt over denne blog, der er jo SÅ mange lækre kager, mums

Svar
Ditte 12. februar 2012 at 11:57

@Stinne; Tak for tippet med pistacienødderne. Denne karamel kan bruges til utrolig mange gode sager og hvis man ikke har mod på selv at lave den, synes jeg Urtekrams udgave er udemærket. I løbet af ugen kommer flere udfoldelser hvor karamel er indblandet :-)

Svar
Stinne 12. februar 2012 at 11:50

og og og… kan denne karamel bruges i dine muffins med karamel og salt – der har du godt nok brugt den fra urtekram (som jeg meget diskret havde konsumeret efter en uge sidste den var i huset)

Svar
Stina 12. februar 2012 at 13:13

Lækre billeder. Hvor har du købt din tærteform? Vh, Stina

Svar
Ditte 12. februar 2012 at 13:21

@Stina; den er købt i kunst & køkkentøj i København!

Svar
Birgit Mathiesen 12. februar 2012 at 18:11

Den karaemel creme lyder bare vild lækker, godt jeg har to dåserkondenseret mælk på lager :))
Vil prøve fastelavnsboller med karamel creme, MUMS :O)

Svar
Ditte 12. februar 2012 at 18:20

@Birgit; jeg havde tænkt præcis det samme… Fastelavnsboller med karamel!

Svar
Anne Mette 13. februar 2012 at 10:27

Det der.. det er jo smukt! Madkunst <3

Svar
Ditte 13. februar 2012 at 11:02

@Anne Mette; tak for de flotte ord!

Svar
Stina 13. februar 2012 at 12:06

Hvis man ikke bruger hele dåsen med karamel, har du så erfaringer med holdbarheden efter åbning (altså karamellens holdbarhed) :).

Svar
Ditte 13. februar 2012 at 18:18

@Stina; Jeg har faktisk ingen erfaring med det, men vil skude på den holder et par uger på køl… Og så er den sikkert spist inden da :-)
@Benedikte; Jeg skal prøve at lave bounty – det lyder så lækkert og nemt!

Svar
Benedikte Capion 13. februar 2012 at 17:46

Hvor er det en virkelig smuk tærte!!…
Ja, kondenseret mælk er bare så let at have med at gøre – det kan jo bruges til en masse forskelligt, som det er(har fx lavet hjemmelavet bounty) eller nemlig “koges” til den nemmeste karamel..

Svar
Natasja 15. februar 2012 at 08:03

Hvor ser det bare lækkert ud… Den skal bages i morgen!

Lige et lille spørgsmål: Hvordan får du din tærte ‘hel’ ud af formen? :)

Svar
Ditte 15. februar 2012 at 18:20

@Natasja; Jeg bruger en tærteform med løs bund… Dvs. jeg kan løfte tærten ud af formen og undgå den går i stykker :-)

Svar
Beathe 15. februar 2012 at 18:41

Hvor køber man kondenseret mælk? Det ser super godt ud!!!

Svar
Ditte 15. februar 2012 at 19:56

@Beathe; købte min dåse i Irma :-)

Svar
Valentina 15. februar 2012 at 20:41

I always read your blog, but just never thought to comment because its in Danish.
Just wanted to say that I love your blog!

x
Valentina de Pertis

Svar
Ditte 16. februar 2012 at 09:41

@Valentina; Nice of you to leave a comment – always great to hear from anyone liking my blog, even when in English :-)

Svar
signe kristensen 16. februar 2012 at 10:10

sikke nogen skønne billeder! Hvordan tror du det vil blive hvis man erstatter pærer med æbler?

Svar
Ditte 16. februar 2012 at 10:17

@Signe; Jeg tror, den vil blive ligeså god. Karamel og æbler har det rigtig godt med hinanden :-)

Svar
Kristine Kjær Schmeling 17. februar 2012 at 16:59

Hermed testet.
Meget lækker og super smuk ;)
Tak for inspirationen.

Ha’ en dejlig weekend
kh
Kristine

Svar
Ditte 18. februar 2012 at 14:54

@Kristine; dejligt du kunne lide den. God weekend til dig!

Svar
Maria 24. februar 2012 at 16:59

Ser lækkert ud! Har du bare gryden stående på laveste blus?

Svar
Ditte 24. februar 2012 at 18:18

Det er rigtig lækkert! Vandet skal småkoge alle 3,5 time, så min kogeplade stod vist på mellemste blus :-)

Svar
Henriette 25. februar 2012 at 21:47

I Tyskland og Belgien og sikkert også andre steder kan man købe kondenseret mælk med sukker fra Nestlé på tube, og så hedder den på tysk: ‘Milchmädchen’. Den er i sagens natur meget sød, men perfekt til en meget blød kop kaffe – og kan holde sig længe i køleskabet. Kan købes i en enhver lille kiosk med respekt for sig selv, i hvert fald i Berlin.

Svar
Ditte 26. februar 2012 at 06:49

Tak for tippet. Det har jeg aldrig set eller hørt om. Men næste gang jeg smutter til Berlin, skal jeg da prøve det!

Svar
Mie 14. august 2012 at 17:20

Super flot tærte. Ved du om den kan fryses ned?

Svar
Ditte 14. august 2012 at 18:05

Mange tak – jeg har aldrig prøvet at fryse en tærte, men du kan måske prøve at bage den en smule, fryse den ned og bage den færdig før den skal spises :-)

Svar
Trine 22. september 2012 at 16:57

Mums – en dejlig tærte!

Et lille tip fra min bagning er, at røre lidt limesaft i karamel-cremen. Jeg synes selv, at karamel lavet på kondenseret mælk, kan blive en smule for sød og en enkelt lime giver en lidt friskere smag :)

Svar
Ditte 22. september 2012 at 19:32

Tak for tippet. Det vil jeg prøve næste gang, for jeg synes også det kan blive for sødt!

Svar
Tinna 17. januar 2013 at 12:52

Hejsa

Hvor ser den bare fantastisk ud :-P
Har et spørgsmål vedr. pistacienødderne, er det saltede eller usaltede?
Et andet spørgsmål vedr. karamellen. Jeg laver nogle gange en daimisdessert på mandelbund, tror du jeg kan bruge karamellen som et lag mellem mandelbunden og isen? Vil karamellen blive for hård efter frysning, så den ikke er til at skære i?

Tak for en masse god opskrifter, har benyttet mig af nogle af dem. :-)

Svar
Ditte 17. januar 2013 at 13:59

Jeg bruger usaltede pistacienødder :-) Har aldrig prøvet at fryse karamellen, men tror faktisk ikke den bliver hård. Prøv evt. at lave en lille test med en smule karamel :-)

Svar
birgitte 13. september 2013 at 15:49

Har netop opdaget din blog og er i HEAVEN! Gud der er mange gode ting.
Dog synes jeg ikke, at jeg kan finde opskriften på æble-galetten?

På forhånd tak
Birgitte

Svar
Ditte 13. september 2013 at 15:54

Dejligt du har fundet frem til min blog – du kan finde opskriften lige her: http://www.thefoodclub.dk/mere-karamel/

Svar
Mette Støwer 8. november 2013 at 22:01

Hvor ser den lækker ud – hvor har du købt dit tærtefad?

Svar
Ditte 9. november 2013 at 10:08

Hos Kunst & Køkkentøj

Svar
Pernille 26. september 2014 at 09:54

Hvor mange personer er den til ca.? Og kan man lave den i en almindelig rund tærteform også? :-)

Svar
Sharon 9. august 2017 at 23:08

Hej

Hvor er den pæretærte elegant og æstetisk i sit udtryk

Jeg tænkte på hvor mange personer kagen rækker til?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971