The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageSøde sager

Sund græskartærte med kanel

af Ditte Ingemann 31. oktober 2015

pumpkin-pie

Denne lækre græskartærte passer perfekt til Halloween, eller måske bare til en kold efterårsdag, hvor du trænger til lidt forkælelse. Tærten er faktisk næsten sund, for den indeholder nemlig masser af græskar. Jeg har udviklet opskriften til Politiken, så måske du allerede har stødt på den i min artikel om græskar.

pumkin-pie-glutenfree

Denne amerikanske efterårsdessert er rigtig nem at lave, og størstedelen af fyldet består af græskar og masser af dejlige krydderier. Jeg har brugt butternutsquash, men du kan sagtens bruge andre typer af græskar. Græskartærten er både gluten- og mælkefri, og sødet med ahornsirup.

pumpkin-pie-sugarfree

{ Græskartærte }
6-8 personer

Bund:
40 g kokosmel
75 g mandelmel
115 g fuldkornsrismel
1 æg
40 g kokosolie
2 spsk ahornsirup
1 nip salt

Fyld:
375 g butternut-squash
1,25 dl kokosmælk
2 æg
korn fra 1 vaniljestang
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
skal fra ½ citron
5 spsk ahornsirup

Tænd ovnen på 200 grader.
Bland kokosmel, mandelmel og rismel i en skål. Rør æg, kokosolie, ahornsirup og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse dejen ned i tærteformene med hænderne. Brug en tærteform med løs bund, 24cm. Bag bunden i ca. 12 minutter.

Skær skrællen af græskarret og skær kødet ud i små tern. Kom det i en gryde med en smule vand og kog det mørt i ca. 20-25 minutter. Dræn og kom græskarternen i en foodprocessor med de øvrige ingredienser og blend indtil cremen er helt glat – smag cremen til og tilsæt mere sirup, hvis du ønsker en sødere kage. Fordel cremen i den forbagte tærtebund, og bag tærten ved 200 grader i ca. 35 minutter eller indtil fyldet har sat sig. Lad tærten køle helt af inden den serveres.

Inden servering kan den pyntes med pekan- eller valnødder. Du kan servere flødeskum til tærten, og ønsker du en mælkefri udgave, så kan du jo lave kokosskum i stedet – læs mere om det her.

*****************
HUSK: Du kan købe min kogebog “MIT GRØNNE KØKKEN“. I bogen finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om grøn morgenmad. Fokus er grøntsager, velsmag og sundhed, og der er noget for enhver smag i bogen, og deruover er opskrifterne nemme at gå til. Bogen er også fyldt med gode tips til, hvordan du på en overskuelig måde kan få spist mere grønt i hverdagen – der er en guide til hvilke type kød og fisk retterne passer godt til og en sæsonguide, så du nemt kan se, hvornår hvilke grøntsager er i sæson.

pie

Sund græskartærte med kanel was last modified: oktober 31st, 2015 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kraut med æble, ingefær og fennikel
næste
Guide til Malmø

Mere af det samme

Mandel-kokos-kager

18. december 2014

Kys med kakao!

13. april 2013

Koldskål – Rabarber – Æble

30. maj 2012

Glutenfrie choko-muffins

18. april 2014

Nemme bounty-barer

13. november 2016

Sund banansoftice

23. juli 2016

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Kom og smag mine kager!

23. august 2014

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

4 kommentarer

Julie Mænnchen 31. oktober 2015 at 23:27

Hvor ser den bare lækker ud – har faktisk et græskar eller to liggende, så måske man skulle prøve denne opskrift :)

Svar
Ditte Ingemann 1. november 2015 at 10:22

God idé – det vil du ikke fortryde :-)

Svar
Thea 20. oktober 2017 at 23:05

Jeg skal tømme et græskar i morgen – tror du indholdet fra et vel-voksent Halloween græskar kan bruges til denne tærte?

Svar
Ditte Ingemann 21. oktober 2017 at 09:44

Helt sikkert. Det har dog ikke så meget smag… men kan sagtens bruges :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen