The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

af Ditte Ingemann 5. februar 2017


I går skrev jeg om marokkanske fermenterede citroner og vi bliver lige lidt i citrusfrugtens tegn, for i dag skal det handle om den smukke blodappelsin, som man kan være heldig at finde på dette tidspunkt af året.

Blodappelsiner er utrolig smukke og velsmagende. Hvis du ikke kan skaffe blodappelsiner, så lav tærten med almindelig appelsiner. Tamarind har en syrlig og aromatisk smag, og bruges som lime eller citron i fx det Thailandske køkken. Det passer rigtig fint sammen med den søde appelsin, så fyldet både får en syrlig og sød smag. Du kan købe tamarindpasta i asiatiske supermarkeder.

{ Tærte med blodappelsin & tamarind }
4-6 personer

Bund:
25 g sesamfrø
75 g mandelmel
115 g fuldkornsrismel
1 æg
50 g kokosolie, smeltet
1 nip salt
evt. 1-2 spsk vand

Fyld:
3 æg
1¼ dl kokosmælk
5-6 spsk rismaltsirup (eller honning)
korn fra 1 vaniljestang
2 spsk tamarindpasta (kan undlades)
fintrevet skal og saft fra 2 økologiske appelsiner

Andet:
evt. flødeskum

Bland sesamfrø, mandelmel og rismel i en skål. Rør æg, kokosolie og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den har konsistens som en tærtedej – hvis dejen virker for tør, så tilsæt vand. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse den ned i tærteformene med hænderne. Brug en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter. Bag bunden i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Pisk æg, kokosmælk, sirup, vaniljekorn og tamarindpasta med appelsinskal og -saft og smag til med evt. mere sødme. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten igen ved 180 grader i ca. 35 minutter, eller indtil fyldet har sat sig. Tærten kan spises, som den er, eller serveres med flødeskum rørt med vaniljekorn.

GOD SØNDAG!

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
MAROKKANSKE FERMENTEREDE CITRONER
næste
Magiske Marrakech

Mere af det samme

Mousse á la mums!

20. januar 2011

Julebiscotti

15. december 2011

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Søndagssnegl!

24. november 2012

Tobias’ dadeldrømme

15. december 2015

Skyr-is med rødbedekys

13. oktober 2013

I crave chocolate muffins

13. september 2011

Lidt mere karamel

16. februar 2012

En lille snitte..

1. juli 2012

Cheesecake med peanut butter og saltet karamel

16. januar 2014

8 kommentarer

Birgit Mathiesen 5. februar 2017 at 14:28

Jeg kan kun sige Velkommen hjem og rigtig god søndag..
Wouw.. Sikke smukke billeder.
Blodappelsiner er skønne og det samme fornemmer jeg også straks din tærte er, mums :)
Tak for opskriften :O)

Svar
Ditte Ingemann 5. februar 2017 at 20:42

Tusind tak – også god søndag til dig :-)

Svar
Lisa 6. februar 2017 at 17:08

Lyder vildt spændende med Tamarind pasta og Blodappelsin. Tak for tippet :D

Svar
Grovkøkkenet.dk 13. februar 2017 at 14:40

Ser bare godt ud.Den må prøves. Jeg elsker blodappelsin og sammen med den kage må det bare være lækkert.

Svar
Ditte Ingemann 13. februar 2017 at 18:16

Tusind tak :-)

Svar
Dorte Juul Poulsen 16. februar 2017 at 15:14

Kære Ditte. Først tak for dine altid inspirerende opskrifter og indlæg. Har nu bagt denne blodappelsintærte. Men løs bund er en dårlig ide, i hvert fald hos mig denne gang, for en stor del af saften/fyldet lå på køkkenbordet og var sivet ud af bunden, så det var besværligt at få den i ovnen for at bage færdigt i de 35 minutter .
Appelsinskiver er de lagt på til bagning eller bagefter ?

Svar
Ditte Ingemann 16. februar 2017 at 15:59

Kære Dorte,
Åh, det lyder ikke godt – kom saften ud igennem bunden eller kunne det ikke være i bunden? Jeg pyntede min tærte med appelsin efterfølgende :-) Kh Ditte

Svar
Dorte 16. februar 2017 at 18:18

Der har nok været for meget fyld, eller for flydende, . Det løb udover bunden og gennem kant og den løse bund.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen