{ 4. februar 2017 }

MAROKKANSKE FERMENTEREDE CITRONER


Jeg har netop vendt snuden hjem til (kolde) Danmark efter en uge i (solrige) Marrakech og allerede efter en uge er jeg blevet lidt små-forelsket i byen – Marrakech er et sansebombardement af farver, dufte, smage og lyde, og jeg kan slet ikke vente med at komme tilbage i April når jeg holder workshop sammen med Anne Hjernøe omkring mad, foodstyling og fotografering

De marokkanske smage er meget milde og delikate, og de er rigtig gode til at bruge citrusfrugter, bl.a saltede citroner, som er jeg vild med at bruge hjemme i mit eget køkken – de er super nemme selv at lave, og kræver faktisk kun salt og citroner.

Fermenterede, saltede citroner smager fantastisk og meget aromatisk. Udover at være smukke så kan citronerne pifte selv de kedeligste retter op ved at bidrage med en dejlig, syrlig og salt smag. Du skal betragte citronerne som et krydderi, og du behøver kun at bruge en lille smule, da de har masser af smag. Hak citronerne i meget små stykker og kom dem i en salat, tilsæt dem til gryderetter, blend dem med olie til en dressing eller brug dem til en aromatisk citronmayonnaise. Til denne opskrift har jeg brugt citroner, men du kan sagtens bruge andre typer af citrusfrugter, evt. et mix af forskellige slags.

{ SALTEDE CITRONER }

1 kg økologiske citroner
35 g havsalt
10-12 sorte peberkorn

Skyl citronerne grundigt og skær begge ender af. Skær derefter citronerne i kvarter. Drys citronerne med salt og gnid det godt ind i dem. Mas citronerne godt sammen i et glas, 1 L, så de begynder at afgive saft. Fyld alle citronerne i og tryk godt, indtil de er helt dækket af deres egen saft. Kom peberkorn og evt. overskydende salt ved. Det er vigtigt at citronerne er dækket af saft – mangler der lidt væske i glasset, så tilsæt en smule vand eller citronsaft.
Luk glasset og stil det et køligt og mørkt sted i ca. 1 – 1,5 måned. Åbn glasset efter de første 5-6 dage, da der kan dannes tryk i glasset. Efter ca. 20 dage kan du smage på citronerne – skallerne skal være helt bløde. Lad dem stå længere, hvis de ikke er klar. Når citronerne er bløde og smager dejligt, stilles glasset på køl. Citronerne kan holde et par måneder på køl.

Ønsker du at pifte citronerne op, kan du tilsætte fx chili, fennikelfrø, kanel eller vanilje.

3 tanker om "MAROKKANSKE FERMENTEREDE CITRONER"

  1. Pingback: TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN - The Food Club

  2. Marina

    SÅ smukke, smukke billeder. Jeg kender jo godt de saltede citroner men måtte bare lige ind og sige at jeg blev i godt humør af at se dine smukke billeder.

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *