The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

FermenteringSundhed

Fermenteret grøntsagsjuice

af Ditte Ingemann 9. januar 2017

juice

’At fermentere’ er en kemisk proces, som betyder ’at gære’ og er en ældgammel og kendt proces, som blandt andet er blevet brugt til at konservere madvarer – de fleste er nok stødt på fermenterede produkter såsom; øl, ost, yoghurt, surdej, miso og vin. Mest kendt i dag er fermentering af grøntsager, fx. den tyske sauerkraut og den koreanske kimchi, hvor mælkesyrebakterier får råvarer, meget ofte kål, der har et naturligt højt indhold af den slags, til at ændre sig til et produkt med en anden smag, struktur, konsistens og holdbarhed. Jeg er blevet lidt af en fermenteringsnørd, og som mange af jer sikkert allerede ved, så har jeg været med til at skrive bogen FERMENTERING. 

De gavnlige virkninger af at spise eller drikke fermenterede fødevarer er forbløffende og ved at fermentere din juice, så sikre du et højt indhold af vitaminer. Kombinationen af grøntsager og fermentering er faktisk ret genial, da den kan bidrage til en sund tarmflora, som er nødvendig hvis du gerne vil have et stærkt immunforsvar. Hvis du er vant til at juice, så kan det være, at du skal gå skridtet videre og lave en fermenteret udgave. Du kan eksperimentere med forskellige frugter, grøntsager og krydderier og designe din egen favorit, men her kommer mine tre gode bud på fermenteret juice.

{ Rødbedebooster }
400 g rødkål
200 g rødbede
25 g ingefær
2 æbler
500 ml vand
1 tsk havsalt

Rengør kål, rødbede, ingefær og æbler og kom det hele i en saftpresser. Hæld juicen i et stort, rent glas og rør vand og salt i. Læg låg på og lad det fermentere et køligt sted i ca. 3 dage. Smag på det efter 2 dage – efter 3 dage kan juicen hældes på rene flasker og stilles det på køl. Juicen er nu drikkeklar og bør nydes afkølet. Juicen kan holde et par måneder på køl, og du kan opleve, at den efter noget tid danner bobler.

Har du ikke en saftpresser, så kom det hele i en blender og blend det godt sammen – hæld det i et glas, lad det fermentere og sigt det efter 3 dage, hvorefter det hældes på flaske.

{ Grønt guld med mynte & citron }
400 g hvidkål
1 håndfuld grønkål
1 håndfuld mynte
4 stilke bladselleri
1 øko citron
500 ml vand
1 tsk havsalt

Rengør kål, mynte og bladselleri og kom det hele i en saftpresser – kom citronen i med skrællen på. Hæld juicen i et stort, rent glas og rør vand og salt i. Læg låg på og lad det fermentere et køligt sted i ca. 3 dage. Smag på det efter 2 dage – efter 3 dage kan juicen hældes på rene flasker og stilles det på køl. Juicen er nu drikkeklar og bør nydes afkølet. Juicen kan holde et par måneder på køl, og du kan opleve, at den efter noget tid danner bobler.

{ Fermenteret juice med gurkemeje }
400 g spidskål
200 g gulerod
25 g frisk gurkemeje
1 appelsin
500 ml vand
1 tsk havsalt

Rengør kål, gulerødder og gurkemeje – skræl appelsinen og kom det hele i en saftpresser. Hæld juicen i et stort, rent glas og rør vand og salt i. Læg låg på og lad det fermentere et køligt sted i ca. 3 dage. Smag på det efter 2 dage – efter 3 dage kan juicen hældes på rene flasker og stilles det på køl. Juicen er nu drikkeklar og bør nydes afkølet. Juicen kan holde et par måneder på køl, og du kan opleve, at den efter noget tid danner bobler.

Fermenteret grøntsagsjuice was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Blend Selv-Kassen / Aarstiderne
næste
Krydret gulerodskage med mascarponecreme

Mere af det samme

Fermentering hos Aarstiderne

24. juni 2015

Blomkålskraut med ristet spidskommen

24. april 2017

Low Carb Grønt

8. april 2015

Fermentering, mikroliv & tarmsystem

13. september 2018

Blend dig sund

16. januar 2018

Juice it up

7. juli 2016

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

Min guide til kombucha

10. marts 2016

Fermenteret vandmelon forklædt som kimchi

13. juli 2017

Kraut med karry

18. februar 2016

9 kommentarer

Camilla 12. januar 2017 at 09:33

Jeg synes, det er rigtig spændende med fermenterede produkter og deres gavnlige effekt på tarmsystemet, men jeg er ikke gået i gang selv endnu. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det ikke kan gå galt med sådan en ‘hjemme’ fermenteringsproces, hvor temperatur osv ikke er kontrolleret, og man i stedet kan ende med et usundt/uspiseligt produkt? Men, det er måske ret nemt at vurdere, hvis noget i processen er gået galt? :)

Svar
Ditte Ingemann 12. januar 2017 at 10:55

Jeg synes du skal kaste dig ud i det :-) Det kan sagtens gå galt ind imellem, for det er jo levende mad… Men hvis noget bliver dårligt er det ret nemt at se/lugte, så det er vigtigt at bruge sine sanser

Svar
Vibeke 18. februar 2017 at 15:18

Hold nu op hvor simpelt egentlig – det må afprøves. Kan det stå ude ligesom når jeg laver en f2 på kombucha for at gå brus i det med det samme? og kan jeg evt snuppe den lette løsning og bruge årstidernes grønsags juicer og bare tilsætte vand og salt?

Svar
Ditte Ingemann 19. februar 2017 at 18:06

Jeg tror det bliver et ja til begge dele :-) Jeg lod mit stå på køl rimelig længe og fik den fineste brus ud af det :-)

Svar
Min uge i mad - The Food Club 4. februar 2018 at 20:11

[…] Morgen: Greenie med granola + kaffe + fermenteret gurkemejeshot […]

Svar
Camilla 15. februar 2019 at 15:44

Hej. Hvorfor skal der kål i en fermenteret juice – kan man ikke undlade kålen, eller har kålen en indvirkning på fermenteringsprocessen? :)

Svar
Lone Lauritsen 5. marts 2019 at 10:43

Hej!
Må jeg nedsætte mængden af rødkål til f eks.200 g,og øge mængden af rødbeder til 400 g,eller ødelægger
det fermenteringsprocessen i Rødbedebooster ?

Svar
Lotte 31. marts 2019 at 14:36

Hej
Skal beholderen med juice være HELT fyldt, eller må der være luft i?
Har lige lavet en omgang juice med alle mulige grøntsager og naturligvis kål, så jeg er ikke sikker på forholdene – hvor meget juice giver dine opskrifter inden du tilsltter 1/2 l vand?
Kh
Lotte

Svar
Gitte 18. januar 2022 at 19:57

Blev så glad da jeg så at man også kan fermentere juice. Det er jo fantastisk
Dog har jeg lige læst, at idet man juicer, så ødelægger man samtlige fiber
Hvad mener du om den?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen