The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Portfolio
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Portfolio
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Blandede bolcherSundhed

Min uge i mad

af Ditte Ingemann 4. februar 2018

Traditionen tro bliver vi i starten af et nyt år bombarderet med overskrifter, hvor ord som sundhed, kurer, vægttab osv. indgår. Sundhed og sund kost er jo et meget bredt og diffust begreb, som kan have utrolig mange betydninger og fortolkninger, og min opfattelse af sundhed kan være helt anderledes end jeres. For mig er sundhed og min kost på en eller anden mærkelig måde en ret privat sag på trods af at jeg lever af at skrive kogebøger og tale om mad dagen lang. For nylig kom jeg til at tænke tilbage på min studietid (jeg har en bachelor i Ernæring & Sundhed), og hvordan vi øvede os i at registere vores kost. En øvelse som jeg faktisk synes er ret interessant, og som jeg har genoptaget den sidste uge. Det er jo så uhyre svært at lave korrekte kostregistreringer, men jeg har dog alligevel prøvet at notere alt hvad jeg har spist i en hel uge, og det vil jeg dele med jer (selvom det er en smule angstprovokerende). Hvis man er ude efter at lave en kostændring eller blot nysgerrig efter at se om man lever sundt, kan jeg anbefale at skrive ALT ned i fx. en uge og på den måde danne sig et overblik over sin kost – det gør det ret nemt at se, hvor der måske skal ændres noget. Og med alt mener jeg alt – det er faktisk ret så svært og man kan meget nemt glemme at få noteret de små mellemmåltider eller snacks ned.

Nogle vil nok mene, at jeg er en anelse fanatisk med min kost, andre vil mene, at den er underlig og andre vil måske synes den er usund, men det er nu engang sådan jeg trives bedst, og måske ser den anderledes ud næste år. Formålet med at dele min kost med jer, er ikke så I skal begynde at sammenligne jeres egne kost med min, for husk nu på, at min registrering ikke fortæller noget om mine portionsstørrelser eller mit aktivitetsniveau…. Så det er altså blot til inspiration og dermed ikke noget seriøst sammenligningsgrundlag. Hvis jeg skal pille min kost fra hinanden og slå ned på noget negativt, så er det helt bestemt mine lidt for store portioner, og derudover har jeg vist en dårlig vane med at spise sødt efter aftensmaden…. Så selvom min kost overordnet set er sund, så er der stadig plads til små forbedringer eller blot acceptere at jeg har en sund appetit :-)

Lad mig endelig vide, hvis du kaster dig over en uges kostregistrering – så vil jeg meget gerne høre, hvad du finder frem til.

DITTES UGE I MAD

{ SØNDAG }

Morgen: Greenie + et par skefulde bircher mysli med banan + 2 kopper kaffe med havremælk

Frokost: 1 portion chili sin carne + 2 gulerødder

Aften: Vegansk pad thai med peanuts og boghvedenudler

Snacks/mellemmåltider: 3 hjemmebagte kokosmakroner + 1 kop gurkemeje latte (inden spinning)

{ MANDAG }

Morgen: Greenie med granola + kaffe + fermenteret gurkemejeshot

Frokost: Gryderet med blomkål, tomat, gurkemeje + quinoa og bagt broccoli

Aften: (spiste ude) Edamamebønner + rispapirsruller med avocado + veganske tang-sushiruller

Snacks/mellemmåltider: 1 lille hjemmebagt myslibar + 2 gulerødder + popcorn i biograf + kaffe

{ TIRSDAG }

Morgen: Greenie med granola + kaffe med havremælk

Frokost: Salat med grønkål, blomkål, bagt tofu, spirer, avocado & kimchi

Aften: Linsepasta med græskarsauce + broccolisalat med bagt tempeh

Snacks/mellemmåltider: Gurkemeje latte, raw bar (inden spinning) + 1 hjemmebagt havregrynssmåkage

{ ONSDAG }

Morgen: Greenie med granola + 2 kopper kaffe

Frokost: Salat med spirer, kimchi, bagt broccoli + græskar, tempeh og tahindressing + et lille glas kombucha

Aften: Grønkålssalat med kraut, æbler og mandler, bønnerfritter og vegetarpølser

Snacks/mellemmåltider: 4 hjemmebagte havregrynssmåkager (inden yoga) + 3 små gulerødder

{ TORSDAG }

Morgen: Køleskabsgrød med kerner, frø, nødder – hampemælk & soyayoghurt, toppet med æble + kaffe

Frokost: Greenie med granola

Aften: Kernebrød med hummus, avocado + grønkålssalat med tofu + rå grøntsager

Snacks/mellemmåltider: (inden spinning) Golden milk + 3 dadler og lidt mandler

{ FREDAG }

Morgen: Greenie med granola + kaffe med havremælk

Frokost: Bagte grøntsager; pastinak, aubergine, rosenkål og broccoli, rødbedehummus, avocado og kraut + 1 glas kombucha

Aften: Vegetar hotdogs med blomkålsbrød

Snacks/mellemmåltider: 1 hjemmebagt havregrynssmåkage + fredagsbar: 3 øl

{ LØRDAG }

Morgen: Køleskabsgrød med kerner, frø, nødder – hampemælk & soyayoghurt, toppet med æble + kaffe

Frokost: Salat med hummus, blomkål, græskar, rødebede, nødder og quinoa

Aften: BBQ-blomkål med kålsalat

Snacks/mellemmåltider: 2 hjemmebagte havregrynssmåkager, friske blåbær, en lille skål tortillachips

{ SØNDAG }

Morgen: Greenie med granola + 2 kopper kaffe med havremælk

Frokost: 2 skiver grøntsagsbrød, rødbedesalat, 1 tomat + lidt rå blomkål

Aften: (ude at spise) Vegansk burger + en grøntsagsjuice

Snacks/mellemmåltider: 1 håndfuld friske blåbær, 3 dadler + 2 stykker mørk chokolade + kaffe

Min uge i mad was last modified: februar 4th, 2018 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Rosenkål & Rødkål
næste
Inspiration til et grønnere liv / Valsemøllen

Mere af det samme

Fermentering hos Aarstiderne

24. juni 2015

Uden mad & drikke duer Roskilde ikke…

5. juli 2013

5 års fødselsdag + konkurrence

28. juli 2015

Sushi in the sky with….

21. august 2011

Fisk & Fritter – Low Carb

10. februar 2015

Vil du spise hos mig?

3. juni 2017

Madblog hos Alt for damerne

17. august 2013

Pressemøde hos Price

2. december 2011

The Food Beauty Week

20. juni 2014

Workshop i Katrineholm

4. oktober 2016

2 kommentarer

Marianne 16. februar 2018 at 11:26

Hej Ditte, der var super spændende at læse hvad du spiser i løbet af en uge og uge. Det ser ikke ud til at du spiser frugt … og hvorfor egentlig ikke. Kh Marianne

Svar
Ditte Ingemann 17. februar 2018 at 13:30

Hej Marianne, der er frugt i min greenie hver morgen og derudover spiser jeg ind imellem frugt som mellemmåltider – men dette er jo blot en tilfældig uge, hvor der måske ikke var så meget frugt på menuen ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012
  • Lun blomkålssalat med chilidressing + Konkurrence

    11. juni 2017

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog VEGETAR lige her →

Seneste 3

  • Kikærtegryde med aubergine & spinat

    11. april 2018
  • Kanelsnurrer med surdej

    3. april 2018
  • Miniguide til Athen

    31. marts 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen