The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Blandede bolcher

Gode nødder

af Ditte Ingemann 27. november 2015

nuts

Om nogle få timer holder jeg weekend, og det er der sikkert også rigtig mange andre som gør. Jeg kan godt lide at starte min weekend med en drink eller et glas vin, og gerne sammen med en lille saltet snack. Jeg er vild med alle slags nødder, især hvis de er piftet op med krydderier. 

Jeg udviklede disse nøddeopskrifter til min bog LOW CARB, og jeg laver dem ofte selv, hvis jeg får gæster – de er nemme at lave, og en hel del sundere end fx. en pose chips. Nødderne kan jo passende laves som en lille snack til nytår, hvor de vil passe godt sammen med et glas bobler.

{ Salte mandler }
200 g, 50 g pr. person; 6 g kulhydrat pr. person

Ingredienser:
2 dl kogende vand
3 ½ spsk havsalt
200 g mandler

Opløs salt i kogende vand, og tilsæt derefter mandlerne. Stil dem tildækket i ca. 15-20 minutter. Lad mandlerne dryppe godt af i en sigte.
Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 150 grader. Lad mandlerne køle helt af før servering.

{ Mandler med et touch af røg }
200 g, 50 g pr. person; 6 g kulhydrat pr. person

Ingredienser:
200 g mandler
2 tsk kokosolie
1-2 tsk stødt chipotle chili – eller en blanding af røget paprika og stødt chili
1 tsk havsalt

Kom alle ingredienserne på en varm pande, og steg dem ved middelvarme i 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne. Tag mandlerne af panden, og lad dem køle helt af før servering.

{ Cashewnødder med tamari }
200 g, 50 g pr. person; 12 g kulhydrat pr. person

Ingredienser:
200 g usaltede cashewnødder
2 spsk tamari – kan erstattes med soja
2 tsk lyse sesamfrø

Kom cashewnødderne på en varm pande, og rist dem i ca. 2-3 minutter, indtil de tager en smule farve. Tilsæt tamari og sesamfrø, og lad det koge ind i ca. 1-2 minutter under omrøring. Tag nødderne af panden, og lad dem køle af før servering.

{ Cashewnødder med chili & forårsløg }
200 g, 50 g pr. person; 11 g kulhydrat pr. person

Ingredienser:
200 g usaltede cashewnødder
1 tsk kokosolie
1-2 tsk havsalt
1 tsk chiliflager
2 stængler forårsløg

Kom cashewnødderne på en varm pande sammen med kokosolie, og rist dem i 3-4 minutter, indtil de tager en smule farve og bliver gyldne. Tilsæt salt og chili, og rør godt. Skær forårsløg i tynde skiver, og kom dem på panden. Vend det hele sammen, og hæld blandingen i en skål. Sørg for, at de køler helt af inden servering.

Gode nødder was last modified: november 27th, 2015 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Franske fristelser
næste
Spelt-snurrer med birkesfyld

Mere af det samme

Mellem Himmel og Bord

13. juni 2016

Restaurant Brdr. Price

21. december 2011

Kom og smag mine kager!

23. august 2014

Pressemøde hos Price

2. december 2011

Lilla kafferosteriet, Baltzargade 24, Malmø

28. juli 2010

Glædelig 2015

1. januar 2015

1. th

21. juni 2015

Årets mandelgave

22. november 2018

Tadaaaa, min helt egen mulepose

29. oktober 2018

Vil du spise hos mig?

3. juni 2017

8 kommentarer

Inger 27. november 2015 at 18:28

Hej Ditte.
Jeg nyder at starte min weekend på samme måde, som du gør!
Jeg har lavet salte mandler et utal af gange, og de er jo lækre. Men efter jeg købte din bog LOW CARB og prøvede dine Cashewnødder, ja så var jeg “solgt” – de smager SÅ godt :-)
Rigtig god weekend!

Svar
Ditte Ingemann 28. november 2015 at 11:41

Dejligt at høre – og ja, de saltede mandler er bare for lækre :-)

God weekend til dig.

Svar
Theresa 28. november 2015 at 15:17

Hej Ditte
Jeg er trofast læser af din blog og jeg har nu startet min egen glutenfri madblog, med inspiration fra dig og de fantastiske billeder du tager. Det ville gøre mig glad hvis du kunne tænke dig at kigge på den.

http://lamiacucina.blogg.se

Theresa

Svar
Ditte Ingemann 28. november 2015 at 18:14

Rigtig fin blog – held og lykke med den :-) God weekend.

Svar
Frejjack 28. november 2015 at 23:10

Ej det var lige sådan nogle opskrifter jeg stod og manglede.. så man har lidt sundere snacks, i stedet for at drukne i alt det fedt og sukker her til jul..

Frejjack.blogspot.dk

Svar
Ditte Ingemann 29. november 2015 at 10:54

Perfekt :-)

Svar
Mikkel 2. december 2015 at 20:13

Det her må jeg prøve som noget nyt til julefrokosten!!!

http://godtforganen.wordpress.com

Svar
Ditte Ingemann 4. december 2015 at 09:09

Rigtig god idé!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen