Om nogle få timer holder jeg weekend, og det er der sikkert også rigtig mange andre som gør. Jeg kan godt lide at starte min weekend med en drink eller et glas vin, og gerne sammen med en lille saltet snack. Jeg er vild med alle slags nødder, især hvis de er piftet op med krydderier.
Jeg udviklede disse nøddeopskrifter til min bog LOW CARB, og jeg laver dem ofte selv, hvis jeg får gæster – de er nemme at lave, og en hel del sundere end fx. en pose chips. Nødderne kan jo passende laves som en lille snack til nytår, hvor de vil passe godt sammen med et glas bobler.
{ Salte mandler }
200 g, 50 g pr. person; 6 g kulhydrat pr. person
Ingredienser:
2 dl kogende vand
3 ½ spsk havsalt
200 g mandler
Opløs salt i kogende vand, og tilsæt derefter mandlerne. Stil dem tildækket i ca. 15-20 minutter. Lad mandlerne dryppe godt af i en sigte. Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 150 grader. Lad mandlerne køle helt af før servering.
{ Mandler med et touch af røg }
200 g, 50 g pr. person; 6 g kulhydrat pr. person
Ingredienser:
200 g mandler
2 tsk kokosolie
1-2 tsk stødt chipotle chili – eller en blanding af røget paprika og stødt chili
1 tsk havsalt
Kom alle ingredienserne på en varm pande, og steg dem ved middelvarme i 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne. Tag mandlerne af panden, og lad dem køle helt af før servering.
{ Cashewnødder med tamari }
200 g, 50 g pr. person; 12 g kulhydrat pr. person
Ingredienser:
200 g usaltede cashewnødder
2 spsk tamari – kan erstattes med soja
2 tsk lyse sesamfrø
Kom cashewnødderne på en varm pande, og rist dem i ca. 2-3 minutter, indtil de tager en smule farve. Tilsæt tamari og sesamfrø, og lad det koge ind i ca. 1-2 minutter under omrøring. Tag nødderne af panden, og lad dem køle af før servering.
{ Cashewnødder med chili & forårsløg }
200 g, 50 g pr. person; 11 g kulhydrat pr. person
Ingredienser:
200 g usaltede cashewnødder
1 tsk kokosolie
1-2 tsk havsalt
1 tsk chiliflager
2 stængler forårsløg
Kom cashewnødderne på en varm pande sammen med kokosolie, og rist dem i 3-4 minutter, indtil de tager en smule farve og bliver gyldne. Tilsæt salt og chili, og rør godt. Skær forårsløg i tynde skiver, og kom dem på panden. Vend det hele sammen, og hæld blandingen i en skål. Sørg for, at de køler helt af inden servering.
8 kommentarer
Hej Ditte.
Jeg nyder at starte min weekend på samme måde, som du gør!
Jeg har lavet salte mandler et utal af gange, og de er jo lækre. Men efter jeg købte din bog LOW CARB og prøvede dine Cashewnødder, ja så var jeg “solgt” – de smager SÅ godt :-)
Rigtig god weekend!
Dejligt at høre – og ja, de saltede mandler er bare for lækre :-)
God weekend til dig.
Hej Ditte
Jeg er trofast læser af din blog og jeg har nu startet min egen glutenfri madblog, med inspiration fra dig og de fantastiske billeder du tager. Det ville gøre mig glad hvis du kunne tænke dig at kigge på den.
http://lamiacucina.blogg.se
Theresa
Rigtig fin blog – held og lykke med den :-) God weekend.
Ej det var lige sådan nogle opskrifter jeg stod og manglede.. så man har lidt sundere snacks, i stedet for at drukne i alt det fedt og sukker her til jul..
Frejjack.blogspot.dk
Perfekt :-)
Det her må jeg prøve som noget nyt til julefrokosten!!!
http://godtforganen.wordpress.com
Rigtig god idé!