The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageKogebog

Franske fristelser

af Ditte Ingemann 18. november 2015

cerise-au-kirsch-IMG_2305

Det er måske ikke helt fair, at jeg skriver dette indlæg på en kold og mørk onsdag eftermiddag, hvor sukkertrangen nok er på sit højeste for mange :-) Men jeg vil så gerne vise denne fine bog frem – jeg har nemlig været med til at lave den. Kogebogen Franske Fristelser er skrevet af Hélène Wagn, og den er netop udkommet. Jeg har været så heldig at være stylist og fotograf på bogen, og det var en rigtig sjov opgave, hvor jeg lærte en ting eller to om det franske, søde køkken. Jeg har tidligere arbejdet med Hélène på denne bog; Mit Bistrokøkken. 

franske-fristelser

I Franske fristelser får du 55 klassiske franske opskrifter på kager, frugttærter, desserter, is, granitéer, souffléer, saft, syltetøj, julekonfekt, petitfours og macarons. Med Hélène Wagns version af bl.a. tarte tatin, sorbet de citron og profiteroles au chocolat ser det hele så forbløffende let ud – og følger man hendes enkle og præcise anvisninger, er det netop bogens force, at alle kan være med i det fantastiske franske dessertkøkken.

Mange af bogens opskrifter er baseret på årstidens frugt, behandlet blidt og uden de store armbevægelser: bagt som frugttærte, råsyltet til lækkert syltetøj, blendet til coulis, sorbet eller is, opvarmet i vin eller svøbt i en beignetdej – opskrifter, som kan få mundvandet til at løbe på enhver frankofil dansker. Bogen er desuden udstyret med et informativt leksikon over det franske dessertkøkkens vigtigste ingredienser, f.eks. fleur d’oranger (orangeblomstvand), pistachée (rå pistaciekerner), farine d’amande (mandelmel) og citron confit (kandiseret citronskal). Bogen kan du finde i boghandlere landet over (evt. lige her), eller i COOP’s butikker.

Her kommer lige en smagsprøve fra bogen, som jeg bestemt kan anbefale som julegave (eller fx. mandelgave) til en som elsker søde sager eller har et bankende hjerte for det franske.

_IMG_2055

_IMG_2100

marengs-IMG_2387

fraises-IMG_2287

creme-brulee-IMG_2633

_IMG_1745

_IMG_2064

_IMG_1887

lait-de-poules-IMG_2607

tarte-au-citron-1-IMG_2221

tarte-aux-noix-orange-chocolat-IMG_2231

_IMG_2441

IMG_7242

Franske fristelser was last modified: november 18th, 2015 by Ditte Ingemann
3 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Svensk pølseret
næste
Gode nødder

Mere af det samme

Hjælp – ny kogebog på vej!

9. april 2015

Sød søndag

4. oktober 2015

Dittes donutfabrik

8. oktober 2012

Magiske müslibarer

12. januar 2012

Cookies in the sky with…

24. september 2013

Banankage med kanel & mørk chokolade

24. januar 2017

Bønne-brownies

3. maj 2015

Vinterkage med jordskokker og varme krydderier

24. februar 2017

Parfait med et pift lakrids

15. maj 2011

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

3 kommentarer

Inger 18. november 2015 at 18:52

Hej Ditte.
Jeg købte bogen i sidste uge. En rigtig fin bog med mange lækre opskrifter og flotte billeder :-) Man får simpelthen bare lyst til at gå igang. I er mega seje begge to!

Svar
Maiken 18. november 2015 at 22:24

Hej Ditte. Tak for tippet – den må jeg se efter i morgen :-) Kh Maiken

Svar
Birgit Mathiesen 19. november 2015 at 16:48

Her er sendt bud efter Franske Fristelser og jeg glæder mig total til både profiteroles au chokolade, coulis og tarte tatin, og ja, alle de andre fantastiske franske lækkerier :)
Bruger ofte Mit Bistrokøkken og den kan varmt anbefales, så flot og så god en bog !!
Elsker bare det franske køkken og alle deres skønne delikatesser.
Wouhuu Franske Fristelser er på vej til mig :o)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen