Endnu engang endte weekenden med et eksperiment, hvor lakrids var indblandet. Min yndlings is tilsat lakridspulver. Mummelumme! Jeg serverede isen sammen med friske passionsfrugter, hvilket gjorde desserten dejlig sød, syrlig og skarp af lakrids.
Lakridsparfait, 4 portioner:
1/4 L fløde
4 pas. æggeblommer
35 g. sukker
4-5 saltkorn
Vanillekorn fra 1/2 vanillestang
Ca. 1-2 spsk. rå-lakridspulver, kom lidt i ad gangen og smag til
Alle ingredienser skal være kolde. Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for fast flødeskumskonsistens. Hvis der skal lakridspulver eller andet i, vendes det i massen som det sidste. Massen kommes i små forme og stilles i fryseren. Tages ud ca. 20 minutter før servering.
4 kommentarer
Mmm, ser lækkert ud! Står og skal bikse en lækker dessert sammen til på lørdag, og de fleste butikker har jo lukket og pt ligger jeg kun inde med lakridssirup… kan det lade sig gøre at lave den med det i stedet for pulver?
Tak for din kommentar – jeg tror sagtens du kan bruge sirup istedet. Faktisk bliver det måske endnu bedre! God påske :-)
Nu kender jeg ikke så meget til parfait, og jeg er lidt i tvivl om, om den vil krystallisere, ligesom normal hjemmelavet is gør, hvis man bare stiller den i fryseren og ikke har en ismaskine? Jeg overvejer at lave parfaiten på fredag som dessert til en middag, men jeg vil gerne lave den med bær i stedet for lakrids. Kan man sagtens erstatte lakridsen med f.eks. hindbær? Og er det muligt at fryse den ned i en stor bøtte, og så kugle den op før servering?
Jeg har aldrig oplevet at denne parfait har krystalliseret og jeg har aldrig brugt en ismaskine, men plejer at lave den portionsvis. Er sikker på den bliver lækker med hindbær :-)