The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Parfait med et pift lakrids

af Ditte Ingemann 15. maj 2011

Endnu engang endte weekenden med et eksperiment, hvor lakrids var indblandet. Min yndlings is tilsat lakridspulver. Mummelumme!  Jeg serverede isen sammen med friske passionsfrugter, hvilket gjorde desserten dejlig sød, syrlig og skarp af lakrids. 

Lakridsparfait, 4 portioner:

1/4 L fløde
4 pas. æggeblommer
35 g. sukker
4-5 saltkorn
Vanillekorn fra 1/2 vanillestang
Ca. 1-2 spsk. rå-lakridspulver, kom lidt i ad gangen og smag til

Alle ingredienser skal være kolde. Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for fast flødeskumskonsistens. Hvis der skal lakridspulver eller andet i, vendes det i massen som det sidste. Massen kommes i små forme og stilles i fryseren. Tages ud ca. 20 minutter før servering.

Parfait med et pift lakrids was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Lakrids Koldskål med Blåbær
næste
Wok With Me

Mere af det samme

Længe leve lakridsis!

28. juni 2012

De søde sager

11. september 2014

P for Pavlova, Pærer & Pistacie

10. januar 2013

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

★ RAW Cheesecake ★

12. september 2013

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

Kys med kakao!

13. april 2013

Bønne-brownies

3. maj 2015

Verdens nemmeste æblekage

30. oktober 2016

Søde sommerdesserter

3. august 2015

4 kommentarer

Anna 5. april 2012 at 15:16

Mmm, ser lækkert ud! Står og skal bikse en lækker dessert sammen til på lørdag, og de fleste butikker har jo lukket og pt ligger jeg kun inde med lakridssirup… kan det lade sig gøre at lave den med det i stedet for pulver?

Svar
Ditte 5. april 2012 at 15:42

Tak for din kommentar – jeg tror sagtens du kan bruge sirup istedet. Faktisk bliver det måske endnu bedre! God påske :-)

Svar
Ditte 2. maj 2012 at 18:37

Nu kender jeg ikke så meget til parfait, og jeg er lidt i tvivl om, om den vil krystallisere, ligesom normal hjemmelavet is gør, hvis man bare stiller den i fryseren og ikke har en ismaskine? Jeg overvejer at lave parfaiten på fredag som dessert til en middag, men jeg vil gerne lave den med bær i stedet for lakrids. Kan man sagtens erstatte lakridsen med f.eks. hindbær? Og er det muligt at fryse den ned i en stor bøtte, og så kugle den op før servering?

Svar
Ditte 2. maj 2012 at 21:29

Jeg har aldrig oplevet at denne parfait har krystalliseret og jeg har aldrig brugt en ismaskine, men plejer at lave den portionsvis. Er sikker på den bliver lækker med hindbær :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen