The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Skyr-is med rødbedekys

af Ditte Ingemann 13. oktober 2013

skyris

Sent i går aftes landede jeg, efter en dejlig solrig ferie, i min egen seng og har sovet ualmindeligt længe i dag. Det første jeg gik i gang med var dette blogindlæg, for det slog mig pludselig, at det er alt for længe siden jeg sidst har blogget. Så jeg må pakke ud og handle ind senere, for nu handler det om is. 

Kyskager

På min ferie, som bl.a gik til Lissabon, Casablanca og Malaga, var indtaget af is virkelig ikke godt – faktisk blev det kun til en enkelt, som til gengæld var i top. Jeg kan spise is året rundt, også på en trist og regnfuld søndag som i dag.

Under Food Festival smagte jeg den lækreste is lavet på skyr, pyntet med rødbededrys og lakridspulver – jeg har prøvet at lave min egen version, og hvis du ikke har smagt skyr-is, vil jeg på det varmeste anbefale at komme i gang :-)

Rødbedekys

Skyr-is, 4 pers.:

100 g honning
1 dl vand
1 tsk ren vaniljepulver
400 g skyr
1,5 dl fløde

Kom honning, vand og vaniljepulver i en gryde og lad det koge op – stil gryden til side og lad det køle af. Rør skyr og fløde godt sammen, og tilsæt honning-lagen. Rør det hele godt sammen og stil ismassen på køl til den er helt kold, evt. til næste dag.

Hæld ismassen på en ismaskine og kør i ca. 30 minutter. Hvis isen ikke skal serveres med det samme, kommes den i en tætsluttet beholder og stilles i fryseren. Tag isen ud af fryseren ca. 20 minutter før den skal serveres.

skyris med lakrids

Rødbedekys, ca. 24-28 stk.:

1,5 æggehvide (jeg brugte 1 bæger pasteuriseret æggehvide)
150 g sukker
saft fra friske, rå rødbeder

Kom æggehviderne i en skål eller røremaskine og pisk dem indtil de er stive og luftige. Tilsæt sukker og pisk indtil marengsmassen er meget stiv og skinnende. Rør til sidst en smule rødbedesaft i massen, så den bliver lyserød. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetyl og spøjt små kys ud på en bageplade med bagepapir. Bag kyskagerne ved 130 grader i ca. 40 min.

Opbevar kagerne i en tætsluttet beholder.

Ved servering anrettes isen med knuste kyskager og lakridspulver på toppen.

skyris & lakrids

Skyr-is med rødbedekys was last modified: oktober 15th, 2013 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Cookies in the sky with…
næste
De bedste cookies ★

Mere af det samme

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

guf guf guf

30. juni 2011

Citronkage aka. Citronmåne

9. juli 2013

Pebermynte-sandwich

24. maj 2012

Cheesecake brownies

10. maj 2013

Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake

11. juli 2015

Rabarbergrød med et strejf af ingefær

14. juli 2012

Chokoladekage med kirsebær

15. juli 2015

Grillmad på gas

19. maj 2016

Cheesecake med peanut butter og saltet karamel

16. januar 2014

12 kommentarer

Sabrina 13. oktober 2013 at 14:57

Hold op hvor er den bare fin og lyserød, så pæn :-) Jeg er også selv vild med skyr is, det er så lækkert :-)

Svar
Ditte 13. oktober 2013 at 15:00

Mange tak, Sabrina

Svar
Maria 13. oktober 2013 at 15:29

Skyris smager fantastisk! Smagte også den med rødbede og lakrids på foodfestival, endte faktisk med at købe ad to gange fordi det var så godt :-)

Svar
Ditte 13. oktober 2013 at 19:43

Nemlig – den smagte så godt :-)

Svar
Sofie 13. oktober 2013 at 19:19

Det ser vare så lækkert ud og jeg er vild med ideen om skyr-is :-) Men kan man lave det uden en ismaskine? Sådan en er jeg nemlig ikke indehaver af.

Svar
Ditte 13. oktober 2013 at 19:45

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har prøvet uden ismaskine – isen bliver nok en smule mere hård uden ismaskine, men hvis du rører i ismassen undervejs i fryseren, så tror jeg sagtens det kan lade sig gøre…

Svar
Birgit Mathiesen 13. oktober 2013 at 19:19

Hej Ditte
Velkommen hjem fra ferie.
Jeg smagte jo skyr isen på foodfestivalen i Århus, den var bare super lækker.
Så nu vil jeg glæde mig til at prøve din opskrift :)
Jeg kan fortælle, at igår smagte vi din chokoladekage uden mel (den fra alt for damerne)
vores gæster, hvor den ene har gluten allergi, var total vilde med kagen :)
og ja den er.. eller var.. kanon overlækker, vores favorit nu, MUMME :))
og triramisucremen UHM, så perfekt, så perfekt :O)
Gæsterne fik både din opskrift og blog med hjem “i lommen”.
Knus Birgit
virkelig lækker

Svar
Ditte 13. oktober 2013 at 19:47

Hej Birgit, Tak – vi havde en skøn ferie. Hvor er det fedt, at du har testet chokoladekagen – jeg er virkelig også vild med den kage… Den perfekte dessert :-) Uhhh, må snart bage den igen!

Svar
Camilla / Camomilla 14. oktober 2013 at 17:21

Hvor heldig kan man lige være at lande midt i mad (for ikke at tale om kage!) paradis på en helt almindelig mandag. Jeg er glad og jeg glæder mig til at følge din blog :-) Her er for lækkert ;-)

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 08:05

Ihhh, dejligt du har fundet frem til min blog – velkommen til :-)

Svar
Susanne 31. januar 2016 at 15:09

Hej!

Hvor ser den bare lækker ud – jeg vil lave den allerede i dag;-)

Et spørgsmål: Skal fløden piskes? Det går jeg ikke ud fra, når du ikke har skrevet noget, men jeg tænker, at det vel ikke ksader at piske den let, før den blandes med skyr – eller…?

;-)

Svar
Ditte Ingemann 31. januar 2016 at 18:53

Du kan sagtens piske fløden til let skum :-) God weekend.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen