I dag er der 3 måneder til juleaften – sikke tiden flyver afsted. Jeg er ikke helt parat til at tage afsked med sommeren, så derfor har den stået på grill og sommersalater hos mig i aften. Jeg er også så heldig, at jeg snupper en solferie i næste uge og den er bestemt meget tiltrængt.
Der følger jo også en masse gode og hyggelige ting med de kolde måneder og ikke mindst jul, fx bagning. Jeg har anskaffet mig en kageudstikker, formet som en sky, som jeg testede forleden og bagte små skykager, som, i smagen, minder lidt om vaniljekranse.
Små skykager, ca. 20 stk (må indrømme jeg har glemt det præcise antal)
Dej:
1 æg
1 tsk ren vaniljepulver
100 g blødt smør
150 g rørsukker
ca. 175 g hvedemel
Glasur/Royal icing:
1 æggehvide – jeg brugte past. æggehvide
ca. 200-225 g flormelis
1 tsk citronsaft
Kom alle ingredienser i en foodprocessor, røremaskine eller ælt dejen i hånden. Når dejen er samlet og blød, filmes dejen og lægges på køl i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 5 mm tyk. Stik små kager ud, enten med et glas, udstikker eller andet sjovt. Læg kagerne på et fad med bagepapir og sæt fadet i fryseren i ca. 15-20 minutter. Flyt kagerne over på en bageplade og bag dem ved 175 grader i ca. 15 min, eller indtil de er gyldne og sprøde. Lad kagerne køle helt af.
Kom alle ingredienser til glasuren i en røremaskine eller pisk det sammen med en håndmikser indtil glasuren er glat og tyk – den må endelig ikke blive for tynd, justér med flormelis og citronsaft.
Det er nemmest at komme glasuren i en sprøjtepose med en tynd, rund tyl og dekorere kagerne, men har du ikke en sprøjtepose og tyl, så brug en kniv eller spatel til at dekorere med.
Opbevar kagerne i en tætsluttet dåse.
7 kommentarer
Eiiij de er fine! Hvor har du formen fra?
mvh ny følger
TAK – jeg har købt den hos Dinkage.dk :-)
Sikke nogle smukke skykager – og en hyggelig måde at indlede småkage sæsonen på. Jeg tror, jeg skal have fat i en skyform :-)
TAK :-)
Hej :)
Hvis man skulle lave disse glutenfri, hvad ville du så anbefale at skifte hvedemelet ud med?
Tror du en blanding af mandelmel og HUSK ville kunne gå?
Hej. Hvis man skal gemme småkagerne i 14 dage i dåse, skal man så vente med glasuren? :-)
Ja, helt sikkert :-)