The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Cookies in the sky with…

af Ditte Ingemann 24. september 2013

cloud

I dag er der 3 måneder til juleaften – sikke tiden flyver afsted. Jeg er ikke helt parat til at tage afsked med sommeren, så derfor har den stået på grill og sommersalater hos mig i aften. Jeg er også så heldig, at jeg snupper en solferie i næste uge og den er bestemt meget tiltrængt. 

Der følger jo også en masse gode og hyggelige ting med de kolde måneder og ikke mindst jul, fx bagning. Jeg har anskaffet mig en kageudstikker, formet som en sky, som jeg testede forleden og bagte små skykager, som, i smagen, minder lidt om vaniljekranse.

cloud cookies

Små skykager, ca. 20 stk (må indrømme jeg har glemt det præcise antal)

Dej:
1 æg
1 tsk ren vaniljepulver
100 g blødt smør
150 g rørsukker
ca. 175 g hvedemel

Glasur/Royal icing:
1 æggehvide – jeg brugte past. æggehvide
ca. 200-225 g flormelis
1 tsk citronsaft

Kom alle ingredienser i en foodprocessor, røremaskine eller ælt dejen i hånden. Når dejen er samlet og blød, filmes dejen og lægges på køl i ca. 1 time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 5 mm tyk. Stik små kager ud, enten med et glas, udstikker eller andet sjovt. Læg kagerne på et fad med bagepapir og sæt fadet i fryseren i ca. 15-20 minutter. Flyt kagerne over på en bageplade og bag dem ved 175 grader i ca. 15 min, eller indtil de er gyldne og sprøde. Lad kagerne køle helt af.

Kom alle ingredienser til glasuren i en røremaskine eller pisk det sammen med en håndmikser indtil glasuren er glat og tyk – den må endelig ikke blive for tynd, justér med flormelis og citronsaft.
Det er nemmest at komme glasuren i en sprøjtepose med en tynd, rund tyl og dekorere kagerne, men har du ikke en sprøjtepose og tyl, så brug en kniv eller spatel til at dekorere med.

Opbevar kagerne i en tætsluttet dåse.

Cookies

Small cookies

Cookies in the sky with… was last modified: september 24th, 2013 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Laksefarvet mad
næste
Skyr-is med rødbedekys

Mere af det samme

Kyskager med choko- mandelhemmelighed

11. august 2011

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Magiske müslibarer

12. januar 2012

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Nytårs-Popcakes

1. januar 2012

Lidt mere karamel

16. februar 2012

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Boghvedecookies

1. februar 2016

Sød søndag

4. oktober 2015

Cupcakes med lakrids

12. november 2011

7 kommentarer

Nattalie Hartwig 2. oktober 2013 at 11:34

Eiiij de er fine! Hvor har du formen fra?

mvh ny følger

Svar
Ditte 2. oktober 2013 at 14:37

TAK – jeg har købt den hos Dinkage.dk :-)

Svar
Ravfood 11. oktober 2013 at 23:37

Sikke nogle smukke skykager – og en hyggelig måde at indlede småkage sæsonen på. Jeg tror, jeg skal have fat i en skyform :-)

Svar
Ditte 13. oktober 2013 at 15:01

TAK :-)

Svar
Alexandra 18. december 2013 at 16:22

Hej :)
Hvis man skulle lave disse glutenfri, hvad ville du så anbefale at skifte hvedemelet ud med?
Tror du en blanding af mandelmel og HUSK ville kunne gå?

Svar
Maria karlsen 21. august 2015 at 09:50

Hej. Hvis man skal gemme småkagerne i 14 dage i dåse, skal man så vente med glasuren? :-)

Svar
Ditte Ingemann 21. august 2015 at 09:58

Ja, helt sikkert :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen