The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Chokolade & Hindbær

af Ditte Ingemann 7. januar 2012

Nu blev det lige nævnt i en meget flot omtale af The Food Club på blog-land, at jeg er uddannet indenfor ernæring og sundhed. Men det betyder slet ikke, at der ikke er plads til gode kager og desserter, som f.eks. denne suveræne chokoladedrøm af en kage fra bogen “Meyers kager”.

Der skal en stor mængde chokolade i kagen og jeg valgte at bruge en mørk chokolade fra Summerbird; Venezuela 64%, men andre typer chokolade kan også bruges. Sørg for at vælge en god kraftig mørk chokolade, så kagen får en intens rig smag.

Til kagen serverede jeg søde skønne hindbær, som passer vildt godt til chokoladen. I morgen tror jeg dog den skal dele tallerken med vanilleis og lakridssirup.

Start med at varme ovnen op til 180 grader. Hak chokolade groft og stil den til side. Smelt smørret i en gryde og tag det smeltede smør fra varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil blandingen er helt smeltet og glat.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Når hviderne er pisket helt stive vendes lidt af hviderne i chokolade/smørblandingen. Derefter kommes æggeblommerne i og det hele vendes godt rundt. Fold resten af æggehviderne i, og tilsæt til slut hvedemel.

Når det hele er en ensartet masse, hældes dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) og bages i ca. 20-30 minutter. Kagen skal være hævet godt op og have et blødt og svampet indre. Lad den køle en smule af før du sætter tænderne i den.

Kagen er let, lækker og meget fyldig i smagen. Den komplementeres godt af en syrlig komponent, som f.eks. friske hindbær eller hindbærskum; fløde pisket let og vendt med hindbær og vanille.

Chokolade & Hindbær was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kikærte-curry med kærlighed
næste
Havregrød til 10 point

Mere af det samme

Bagte chai-donuts med karamel

7. januar 2014

Sommerdesserter med bær

19. juni 2014

Chokoladecookies med chokolade

25. januar 2012

Cupcakes med lakrids

12. november 2011

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Pæretærtetid

30. oktober 2011

Søde nytårsdesserter

28. december 2015

Cookies in the sky with…

24. september 2013

Havtorn, hindbær & hvid chokolade

17. marts 2012

Jeg giver kage!

10. april 2015

20 kommentarer

Ida 7. januar 2012 at 16:06

Mums det ser godt ud! Hvornår skal jeg komme forbi? :)

Svar
Ditte 7. januar 2012 at 16:09

Den smager også mums… så du skal skynde dig, hvis du skal nå at have et stykke med :-) Og ellers må du selv i sving!

Svar
Marian 7. januar 2012 at 16:29

Send også gerne et stykke til mig, tak :) UHMN syndig chokoladekage!

Svar
Ditte 7. januar 2012 at 16:44

Jep…. sød, skøn og syndig!

Svar
beti 8. januar 2012 at 00:53

that cake looks so rich and extremely adictive!

Svar
Ditte 8. januar 2012 at 09:29

@Beti; It is addictive!

Svar
Laura 9. januar 2012 at 15:03

Hej Ditte.
Hvor ser den her kage og resten af dine retter på bloggen bare super gode ud!
Vil helt sikkert følge med i den fremover :-)

Svar
Ditte 9. januar 2012 at 16:14

@Laura; Mange tak for din kommentar og fedt du vil følge med her på bloggen. Denne lækre kage kan meget varmt anbefales.

Svar
Diana 17. januar 2012 at 09:35

Oh rædsel, det ville da være forfærdeligt, hvis man ikke måtte sætte tænderne i en lækker kage bare fordi man var ernæringsuddannet ;) Har gået og luret lidt på Meyers Kager, men ikke gjort noget ved det endnu, måske dette var det sidste spark ?!?!
Hilsen Diana…..(klinisk diætist OG kagespisende ;))

Svar
Ditte 17. januar 2012 at 09:57

@Diana, synes helt klart du skal købe bogen. Der er mange gode og syndige opskrifter. Denne chokoladekage var i hvert fald super, så den må du ikke snyde dig selv for :-)

Svar
Ditte 18. februar 2012 at 15:59

Hej Ditte. På opskriften står der g æggehvider. Jeg går ud fra, at du mener 5 æggehvider ikke?
Jeg skal lige være helt sikker, inden jeg kaster mig ud i denne vildt lækre opskrift :-)

Svar
Ditte 18. februar 2012 at 16:40

Hej Ditte, Der står 8 æggehvider i opskriften… Det er bare min font, som vist er svær at tyde :-) Men kast dig trygt ud i kagen – den er super lækker!

Svar
Caroline 11. april 2012 at 09:21

Lækker kage :) hvor mange mennesker vil du mene der er til i en enkelt portion?

Svar
Ditte 11. april 2012 at 17:21

Det kommer an på hvor grådig man er :-) Men hvis den skal bruges som dessert med noget tilbehør til, vil jeg mene den rækker til 8 personer.

Svar
Sabrina 14. juli 2013 at 16:22

Først og fremmest vil jeg sige at det er en fantastisk blog du har og du er en super god fotograf. Dine billeder er virkelig interessante og smukke.

Jeg har bagt denne chokoladekage og den dufter skønt, men hvordan undgår du at den falder sammen? Jeg har bagt den i 25 min til dejen slap kniven, men stadig var svampet at trykke på. Den hævede flot op, men faldt lidt sammen da den kom ud af ovnen. :-( øv øv. Den er sikkert stadig god, men det er jo pænest hvis den holder faconen :-)

Svar
Ditte 14. juli 2013 at 16:41

Mange tak, Sabrina – dejligt du læser med. Du kan næsten se på mine billeder, at min kage også faldt sammen i midten og overfladen er krakeleret – jeg ved ikke hvordan du undgår det, men måske kan det hænge sammen med, at ovnen har været åbnet i løbet af bagetiden :-) Håber kagen alligevel smager godt!

Svar
Louise Skov 31. december 2013 at 07:54

Ser vild lækker ud :) Men kan det virkelig passe, at der kun skal 30 g mel i?

Svar
Ditte 31. december 2013 at 09:41

Jep :-)

Svar
Ida 10. maj 2014 at 14:18

Hej Ditte
Jeg faldt lige over din opskrift. Kan man lave den dagen før og stille på køl over natten=?

Svar
Ditte 11. maj 2014 at 22:34

Sagtens :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen