The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Blomkålskage

af Ditte Ingemann 14. januar 2015

Cauliflower cake

Ja, du hørte rigtigt – kage med BLOMKÅL……. Måske ikke den meste almindelige ingrediens i kager og desserter, men faktisk smager det overraskende godt og så synes jeg det er sjovt. Jeg blev introduceret til kagen med denne hemmelige ingrediens hos min søster, og gik straks hjem og eksperimenterede videre med kagen. 

Faktisk skulle kagen have været med i dessert-kapitlet i min nye bog, men i sidste øjeblik var der ikke plads, så derfor får I opskriften lige her.

Søsters blomkålskage med citrus, 6-8 pers:

Selvom kagen er lavet primært af blomkål, så smager den på ingen måde af kål. Den har en dejlig mild smag og blød konsistens. Til opskriften bruger jeg agar agar, som er en geleagtig substans, der hovedsagligt bliver brugt som fortykningsmiddel. Agar er naturligt forekommende og udvindes af cellevæggene af nogle arter af rødalger eller tang. Agar agar sælges i pulverform og er kraftigt stivende, så det er vigtigt at afmåle mængderne nøjagtigt.

Creme:
400 g blomkål
2,5 dl kokosmælk
1 tsk ren vaniljepulver
4 spsk ris malt sirup + et par dråber stevia (du kan også bruge fx. honning eller dadler)
skal fra 1 økologisk citron
skal fra 1 øko appelsin
saft fra 1 citron
½ tsk agar agar

Bund:
150 g nødder, fx hasselnødder, mandler el. valnødder
40-50 g blødt kokosolie
4 bløde dadler, uden sten
15 g kakaonibs

Skær blomkål ud i små buketter og kom det i en gryde med kokosmælk, vanilje, ris malt sirup og citrusskal. Lad det simre, så blomkålsbuketterne bliver møre – ca. 10 minutter. Kom det hele i en blender og blend indtil det får en cremet og glat konsistens. Tilsæt agar agar og kom det tilbage i gryden hvor det skal have et hurtigt opkog. Tilsæt citronsaft og smag til med fx. et par dråber stevia – lad cremen køle en smule af mens bunden laves.

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og blend det hele godt sammen indtil nødderne er blendet groft. Fordel bunden i en springform (16-18 cm), beklædt med film. Tryk bunden rigtig godt ned i formen, og hæld derefter cremen over bunden. Stil kagen, tildækket, på køl, i ca. 6-8 timer eller til næste dag, så cremen har sat sig helt.

Inden servering kan kagen pyntes med fx. skiver af citrusfrugter eller revet citronskal.

Kål-kage

 

Blomkålskage was last modified: januar 14th, 2015 by Ditte Ingemann
24 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
4 mættende morgenmadsopskrifter
næste
Brød – brød – brød

Mere af det samme

Forfriskende ferskenis

22. juli 2012

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Eton Mess!

30. november 2010

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Spis dig sund #4

26. juni 2014

Små raw-cookies med lakrids

22. februar 2013

Raw brownies

8. september 2014

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

24 kommentarer

Helle 14. januar 2015 at 17:45

holda da op…. Det ser godt nok spændende ud… Det tror jeg vist nok lige skal prøves…

Svar
Ditte Ingemann 14. januar 2015 at 21:34

Den er rigtig spændende, så jeg kan bestemt anbefale at teste den!

Svar
Vera Mou Kleffel 14. januar 2015 at 18:01

Neeeej hvor ser det lækkert ud. Det skal da helt sikkert prøves af. Men jeg tro ingredienserne liiiige i første omgang skal holdes hemmelig for resten af familien, til de har smagt kagen ;) (de kan være liiiidt skeptiske, med alt nyt)

Svar
Ditte Ingemann 14. januar 2015 at 21:33

Ha ha ha, det lyder som en god idé :-)

Svar
raffaella 14. januar 2015 at 18:31

ricetta curiosissima, devo assolutamente provarla!

Svar
Pia Randlev Poulsen 14. januar 2015 at 20:33

Vil super gerne prøve denne kage, men har du et forslag til at udskifte appelsin og citron, da min store datter ikke tåler dette?

Svar
Ditte Ingemann 14. januar 2015 at 21:33

Jeg har kun prøvet den med citrus, men måske du kan bruge passionsfrugt, så kagen stadig får et syrligt twist – det passer nemlig godt til kagen :-)

Svar
Camilla 14. januar 2015 at 22:30

Spøjs ingrediens. Men når jeg tænker over det, slet ikke ulogisk med den søde og mildere smag blomkål får når den koges. Smart fundet på.
Total enig med Vera, ingrediensen skal forblive hemmelig, indtil familien har smagt kagen. Ellers bliver der bare ramaskrig herhjemme. Glæder mig til at få den afprøvet.

Svar
Ditte Ingemann 15. januar 2015 at 15:41

Ja, det er meget spøjs, men kagen smager rigtig dejlig, og så synes jeg det er sjovt at eksperimentere med nye ting og ingredienser.

Svar
Camilla 15. januar 2015 at 08:16

Hmmm … Den ser spændende ud, men selvom jeg har spist mange alternative kager igennem tiderne, så tror jeg altså ikke at jeg kunne få mig til at prøve den her! Jeg er dog et splittet, for det lyder jo også ret interessant :-)

Svar
Ditte Ingemann 15. januar 2015 at 15:41

Det er også en lidt skør kage, men den smager altså rigtig godt :-)

Svar
Stine Andersen 15. januar 2015 at 15:33

jeg er vild med skjulte grøntsager og fylder altid alt muligt i, hvor jeg kan slippe afsted med det! Putter i forvejen blendet blomkål i pandekager og hvidkål i min kanelomelet med flødeskum om morgenen.

Svar
Ditte Ingemann 15. januar 2015 at 15:40

Det lyder sørme lækkert med hvidkål i omelet…måske jeg skal prøve det :-)

Svar
Pia Randlev Poulsen 16. januar 2015 at 08:25

Tak for svaret …. skal prøves :-)

Svar
AM 18. januar 2015 at 16:42

Ej hvor sjovt, at hun er din søster. Elsker den blog, og synes det er så fedt, at hun er begyndt at lægge nye indlæg op. High five til jer begge for nogle fede blogs :)

Svar
Ditte Ingemann 18. januar 2015 at 17:57

Ja, det er fedt hun er begyndt at blogge lidt igen – hun er også til stor inspiration for mig :-)

Svar
AM 18. januar 2015 at 16:44

Kan man skifte agar agar ud med noget andet, f.eks. husblas?

Svar
Ditte Ingemann 18. januar 2015 at 17:57

Det er ikke helt det samme, så jeg vil ikke anbefale det :-) Men hvis du prøver, må du endelig melde tilbage om det kan lade sig gøre!

Svar
AM 19. januar 2015 at 20:12

Hvad er egentlig det som gør cremen lyserød? Synes ikke helt der er noget “farvende” bland ingredienserne, undrer mig bare lidt :D)

Svar
Ditte Ingemann 19. januar 2015 at 20:16

Den var nu mere gul/brun og det var pga. skallen af appelsinen + lidt appelsinsaft

Svar
Malene 20. januar 2015 at 20:23

Kan man måske udskifte agar agar med gelatinepulver fra Great Lakes?

Svar
Ditte Ingemann 20. januar 2015 at 21:18

Jeg har desværre ikke prøvet :-)

Svar
Sarah-Rosa kronlund 4. april 2015 at 20:17

Den kage ser fantastisk ud!!

Svar
Ditte Ingemann 5. april 2015 at 10:26

TAK :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971